Lagbanner
 Nej, jag tar inte fram motorsågen...
KIK-TAIF 2-4. Kanske inget resultat man höjer på ögonbrynen för. Men just den här HA-säsongen, när Gaths manskap hittills spelat KIK-primetime-hockey är nog ändå så fallet. Men samtidigt finns det andra, nu tyvärr alltför globalt välkända, yttre omständigheter som kan - märk väl; jag skriver kan - påverka enskilda matchresultat.

Nej, jag tar inte fram motorsågen...

Kristianstads IK-Tingsryds AIF 2-4. En, den här HA-säsongen, skräll (?). Ja, kanske till och med jätteskräll (?). Så; Thomas Melin har startat och varvat upp, och kanske även trimmat, motorsågen?

Nej!

Jaha, varför inte då, undrar kanske någon.

Den där KIK-negative Melin brukar då banne mig vara snabb, och gripa varje tillfälle/halmstrå, att kritisera allt KIK-relaterat som är negativt.

Må så vara.

Men det finns anledning till att jag nu besinnar mig - och har sovit på saken.

Anledningen; covid-19-utbrott.

Som så många andra (HA-)lag har Mikael Gath & Peter Johansson & Joel Gistedts hockeygäng drabbats av den här globala, och i vårt land hittills 23 månader långa, så elaka pandemin.

Så; det är viktigt att sätta allt i sitt rätta sammanhang.

Detta är bara den idrottsliga aspekten av denna för så många hjärtekrossande pandemi jag nu tänker ägna resterande delen av det här inlägget åt.

KIKs förra match, den 24/1; KIK-Björklöven 2-7.

KIKs gårdagsmatch; KIK-TAIF 2-4.

Jag vill absolut inte komma med några bortförklaringar, och absolut inte heller förringa varken TAIF- eller Lövenspelarnas insatser, men tanken finns ju där i mitt huvud att pandemin redan hade börjat sätta sina (isåfall förhållandevis små) spår redan i Gaths manskaps möte med Björklöven?

Och kanske, för att spinna vidare på samma spår, KIK-spelarna inte var helt återställda/hade återhämtat sig fullt ut inför gårdagens match? 

Mycket melinska spekulationer.

Som är just spekulationer.

Och, som skrivet; jag vill än en gång betona - det känns viktigt för mig att det kommer fram och att ni läsare förstår det - att detta inlägget absolut inte är något som helst försök till varken bortförklaring eller att förringa motståndarlagens insatser.

Men om jag nu ska titta specifikt närmare på KIK-TAIF; det jag har förstått, och hör(t) från så många, är att det tar tid att återhämta sig (fullt ut) efter att ha haft covid-19.

Även om det är elitidrottsmän vi/jag här, i ovannämnda specifika fall, pratar om.

För att vinna krävs (oftast) att komma upp i 100%-iga insatser.

Så pass tuff är HA-konkurrensen.

I en insats inbegriper jag då såväl varje enskild spelares ork/kondition som fokus/skärpa i spelet och då inte minst specifikt framför båda målen.

Igår saknades det, enligt mig, framförallt mycket KIK-fokus/skärpa i de avgörande momenten framför TAIF-buren.

Sedan kan det också, om man specifikt ska titta på KIK-TAIF, till viss del handla om (omedveten) underskattning av motståndet.

Senast (innan igår) Tingsryds AIFs representationslag besökte Kristianstads Ishall, den 30/10 2021, vann Gaths hockeygäng med 7-1.

Jag hade egentligen bara tänkt skriva ett par rader om gårdagens match = förklara varför den melinska motorsågen inte kommer fram.

Men det blev ett antal rader...

Jag vill också föra fram att (väl?) i princip alla HA-lag, i mer eller mindre utsträckning, nu har haft(/har) covid-19-utbrott i spelartruppen så, ja, som skrivet, det här - att eventuellt inte ha haft ett fullt återställt/återhämtat lag - är definitivt inget som eventuellt (isåfall) "bara" har drabbat/kan ha drabbat KIK-truppen.

Men som slutkläm;

Jag tycker det är angeläget att ha med sig (eventuella) covid-19-aspekten när man tittar på enskilda matchresultat - och en blick på den haltande HA-tabellen bekräftar ju också att covid-19, tyvärr, i rätt stor utsträckning har påverkat/påverkar även den här HA-säsongen.

Och till allra sist;

Ishockey går ju som bekant ut på att göra (mest) mål, Tingsryds AIF var effektivare än KIK igår kväll, hade göra skillnad-spelare i framförallt tvåmålsskytten Tobias Fladeby och TAIF-spelarna behöver absolut inte be om ursäkt för att de lämnade Kristianstads Ishall med tre HA-poäng med sig hem till den lilla småländska byn där hockeyn har, och förhoppningsvis även i framtiden kommer ha, en central och engagerande betydelse för så, relativt sett, många!

Thomas Melin2022-02-05 11:39:00

Fler artiklar om Kristianstad