Lagbanner
Inför: Mora IK - Leksands IF (i Älvdalen)

Inför: Mora IK - Leksands IF (i Älvdalen)

Då var det dags för den 4:e träningsmatchen och äntligen lite spänning i en kamp när Mora IK möter Leksands IF i Älvdalen på tisdag kväll.

Moraredaktionen är väldigt glada över att få ytterliggare en förstärkning. Första Inför-artikeln kommer skrivas av signaturen "Peter Rozzi". Vi ser fram emot fler välskrivna artiklar i vinter!

När detta skrivs är det lördag förmiddag och Mora skall möta Hudiksvall i Bollnäs. Ett antal juniorer skall få chansen i eftermiddag om informationen som gått ut stämmer.
Jag tror vi är många som tycker att matchen mot Leksand är otroligt intressant för att helt enkelt se var man står. En bra match mot Timrå och sedan vintster mot två div-1 lag i all ära men nu har de tränat ihop ett par veckor och premiären är inte så långt borta. Mycket ska börja sitta nu.

Veckan som gått har varit turbulent i MIK. Johan Alcén har lämnat  samt Linus Sandin's matcher med Modo (målskytt i båda matcherna) har gjort oss fans väldigt oroliga.

Vad händer egentligen? 

Om vi börjar med målvaktssidan så har MIK två starka målvakter som laget kommer att kunna luta sig tillbaks mot. Jacob Johansson känner vi till från föregående säsong och borde ha tagit ett steg till. Fredrik Bergvik blev jag personligen väldigt glad över att vi fick. Draftad av San Jose,  juniorlandskamper samt bra siffror i J20-Superelit med Frölunda två år i rad. Dessa två målvakter vill givetvis till SHL och därför kommer de att sporra varandra mycket bra.

Backsidan är den som ser mest nervös ut. Jag hoppas innerligen att jag har fel men spontant så känns den otroligt tunn. Dock spännande att se om William Pethrus kan få ett "Lukas Bengtsson genombrott"! Skämt å sido men roligt att se hur mycket han utvecklats och kommer att fortsätta att uvecklas.

Annars känns det spännande med Alexander Deilert i laget. Förväntingarna är förmodligen att Alexander måste ta en "Kevin Mitchell-roll". Både offensivt och den generella ledarskapsrollen bland våra backar.

Jesper Eriksson kom in från div-1, gjorde något mål men sen petad i ett antal matcher.  Förutom dessa spelare ska det bli intressant att se var alla står.
Framåt är det otroligt intressant med nämnda Linus Sandin som verkar vara en grym sniper. Norske Stene som är landslagsman och en målmedveten spelare som vill långt.

Måste även nämna att efter Alcéns flytt till Brynäs så anser jag att Jerry Pollastrone som ersättare vore guld. En ledare och kämpe som skulle vara ett lyft för laget i stort.

Gällande själva matchen så är man ju spänd på hur backparen och kedjorna kommer att formeras? Kan vi hitta en vass första kedja? Det faktum att Leksand kommer från ett dubbelmöte mot Brynäs. Hur påverkar det? Trötta eller högre tempo?

Sist men inte minst: Visst är det sjukt skönt att hockeyn är i gång? Nu kommer spänningen igen. Håller man på Mora IK måste man ju vara beredd på vad som helst. Nästa vecka som kommer vad händer då? Nya spelare? Nya avhopp? Sådant måste man gilla när man håller på denna fina klubb!

Väl mött i Älvdalen i en spännande kamp och årets första DALADERBY!
 

Peter Rozzi2015-08-22 20:40:00
Author

Fler artiklar om Mora

Vinna eller försvinna - Djurgården har skaffat matchboll i semifinalen
Kaffe kaka tredje raka