Morasupportern blev viral – efter storkrossen: “Udda känsla”
Kim Sköld är stolt supporter till Mora IK.

Morasupportern blev viral – efter storkrossen: “Udda känsla”

Lika mycket kärlek som Kim Sköld visat Mora IK har han nu fått tillbaka från hockeyvärlden efter att ha visat prov på sin odödliga lojalitet till klubben.

Ensam på bortastå i Winpos Arena stod Kim Sköld, med sin flagga och matchtröja, medan hans älskade Mora IK föll mot IF Björklöven i en 11–0-förlust.

Bilresan till arenan var 60 mil lång, och två korvar var det enda Sköld hade fått i sig under hela dagen. Trots de tuffa förutsättningar, och det tunga slutresultatet, vacklade aldrig stödet till klubben i hans hjärta.

För sin lojalitet har Morasupportern blivit viral — även om han själv inte tycker att händelsen var särskilt märkvärdig.

– Det har varit lite förvånande över att det blivit en sådan stor grej. Egentligen har jag bara åkt och hejat på mitt lag, säger han ödmjukt till SvenskaFans.
– Jag förväntade mig nästan att det skulle komma några dryga kommentarer om att det blivit förstorat men det har egentligen bara varit positiva reaktioner.

Vidare berättar Sköld att de positiva reaktionerna kommit från supportrar från alla möjliga klubbar i SHL och HockeyAllsvenskan.

– Igår var vi på Hovet då (Mora IK spelade mot Djurgården Hockey. reds.anmn.). Från parkeringen till arenan mötte vi Djurgårdare som uppmärksammade och uppskattade att jag visat sådan hängivenhet till mitt lag. Det är många från olika håll som har visat positivitet kring det.
– Det är väldigt kul för det visar att hockeykulturen i Sverige är väldigt positiv och stöttande. Att hängiven supporterkultur uppskattas.

Hans kärlek till Mora IK är inget som undgått klubben. För två dagar efter den tunga förlusten i Umeå blev han hyllad på isen för det stöd han visat upp.
 


Händelsen har spridit sig som en löpeld genom hockeyvärlden, och Kim Sköld har blivit ett namn många lagt på minnet.

Hur känns det att bli igenkänd som Morasupporter?
– Det är väldigt udda. Från en dag till den andra visste ingen vem jag var till att nu, som vissa brukar säga, vara “rikskänd”. Det är väldigt konstigt. Väldigt roligt men en udda känsla, säger Sköld med ett leende.

Att åka runt i Sverige och bli hockeyinfluenser är däremot ingen karriär som Morasupportern kommer sadla om till.

– Mina vänner har skämtat lite om det men jag har ingen sådan personlighet för att bli det. Jag tänker ändå ta vara på den uppskattningen jag får. Absolut.

Har du lyckats inspirera andra Morasupportrar att komma på fler bortamatcher nu?
– Jag hoppas det. Jag har inte fått det till mig så rakt av men jag hoppas att det ska få folk att vilja åka på fler bortamatcher, säger Sköld och tillägger:
– Det är mycket roligare när man har en liten grupp som hejar fram laget. Speciellt om det är väldigt långt bort. Då blir det extra speciellt för spelarna också när de känner att de har folk som följer dem.

Hanna Thompson@hannathompsons2024-10-24 17:30:00
Author

Fler artiklar om Mora

Vinna eller försvinna - Djurgården har skaffat matchboll i semifinalen
Kaffe kaka tredje raka