Lagbanner
Den kvicka och riviga forwarden är taggad för en rolig säsong med SSK
Tack ! Foto: @Sundbergarna

Den kvicka och riviga forwarden är taggad för en rolig säsong med SSK

"Scaniarinken rankar jag väldigt högt som arbetsplats. Det är en plats man trivs på, speciellt nu när man har den som hemmaarena"

Forwarden Viktor Liljegren värvades till SSK i maj. Efter en strulig och skadefylld säsong med Timrå 2021 - 22 så föll valet på Södertälje inför den här säsongen. Redaktionen tog ett snack med en högmotiverad Viktor inför den stundande säsongen.

-Vem är Viktor Liljegren, vad gör du när du inte spelar ishockey?
-På somrarna blir det en hel del golf som många andra hockeyspelare.

-Padel?
-Njae, har inte fastnat för det. Men mycket golf, min fru spelar också mycket golf. Vi spelar en del tillsammans. Sedan har vi en liten hund hemma (Australian Cobberdog) som brukar bli glad när hon får följa med ut på golfbanan och ströva omkring lite.

-På vilket sett vill du bidra i spelet, vilka är dina styrkor?
-Det finns alltid saker att förbättra men tycker jag är en stark skridskoåkare, kan bidra med en hel del fart och försöker att spela ett rakt spel, vill gå rakt på mål och framåt liksom.

-Du har bra fart trots att du är relativt storvuxen. Har du blivit snabbare på rören med tiden eller har farten funnits naturligt med redan från början?
-Inte alltid, en hög maxfart har kanske alltid funnits men de senaste åren har jag jobbat mycket med power och fart, att starterna ska bli snabbare. Något jag jobbar med dagligen.

Viktor hade en skadefylld och strulig säsong i Timrå vilket gjorde att han inte riktigt fick den start på säsongen han hade hoppats på. Bekymmer som enligt honom själv inte kommer att följa med honom in i den här säsongen:

”Jag hade en seg start förra året med skador men i slutet av hösten och framåt har jag känt mig helt skadefri, så det har inte varit några konstigheter alls att komma in i den här säsongen”

-Varför blev det SSK?
-Jag känner ju Emil Georgsson från tiden i Västervik och vet vad han står för och vet vad han gillar för typ av lagbygge. Så det är klart att det blev intressant när han skrev på för klubben men sedan är jag ju från Stockholm också och SSK har ju ändå funnits med på radarn.
När Emil sedan hörde av sig så kändes det som ett väldigt kul och spännande val.

Ingen i och kring SSK är nöjd med den turbulenta och sportsligt svaga säsongen som var. Den här säsongen kan man därför se som lite av en nystart för en resa framåt och uppåt. En bild som Viktor också delar och var även det en faktor som vägde in i hans beslut om att skriva på för Södertälje Sportklubb.

-Det var en del i mitt beslut också. SSK är ju en storklubb och har varit det över tid.
Nu när det blev lite av en nybyggnation i både tränarstaben och med ny sportchef och styrelse och även en del nya spelare känner man att det är något nytt på gång och det kändes väldigt kul att få frågan om att vara med på den resan.

-Om man bortser från sista matchen så har resultaten för laget varit bra på försäsongen. Hur viktig är det att vinna även om det ”bara” är träningsmatcher?
-Det är ju matcher som ska spelas, det är ju klart att när man väl är där så finns ju tävlingsinstinkten hos alla.
Oavsett om det är poäng eller inte så skapar det ju en bra känsla och sätter på ett sätt en tydlig bild av vad vi vill stå för och hur vi kan och kommer att vinna matcher. Det blir ett startskott för vad vi i SSK vill stå för.

När den här intervjun gjordes så hade SSK mött Huddinge men ännu inte spelat sista matchen mot BIK Karlskoga.
Hemmamötet med Huddinge slutade 4 - 3 till SSK efter att man avgjort tidigt i overtime.
Prestationen av Södertälje i den matchen ska i ärlighetens namn ingen av spelarna vara nöjda med och intrycket var efter den drabbningen att man som lag tappade ödmjukheten inför uppgiften. Något som Viktor stämmer in på.

-Det kan jag absolut hålla med om, det var ingen bra match från vår sida. Vi pratade mycket om ödmjukheten innan matchen och kan hålla med om att den inte riktigt fanns där.
Man kan dra lärdom av det, i HA gäller det att vara påslagen i all 52 omgångar för att det spelar ingen roll vilka man möter.
Alla lag slår alla så man får som sagt dra lärdom av en sådan match att man inte kan gå halvdant utan det är full fart och max som gäller oavsett motstånd. Inställningen måste finnas där.

-Hur ser du på din egen försäsong?
-Jag tycker det har varit bra, kan vara lite trögstartad så det är skönt att ha fått de här 7 matcherna. Jag missade två matcher i Skoda Trophy på grund av sjukdom men man önskar ju alltid mer hela tiden. Man får se försäsongen som ett bra verktyg för att komma in i det och sätta det som man vill sätta och få känslan att man är på topp när serien börjar.

”Vi ska vara seriens jobbigaste lag att möta” är en sliten klyscha. Det är vad alla lag vill vara och sträva efter. I SSK finns en konkurrenssituation som gör att varje individ måste vara på tårna för att få speltid och hela tiden vara motiverad att utveckla sig till en bättre spelare.

-Har hört talas om att det tävlas enorm mycket på varenda träning, känns det som att ni kommer bli ett jobbigt lag att slå den här säsongen?
-Ja, det tycker jag. På pappret är vi väl tyngst och längst men något jag tycker har fungerat bra på försäsongen är vår press och forecheck.
Jag tycker vi är ett ganska skridskostarkt lag och borde bli ett jobbigt lag att möta, förutsättningarna finns för det.

-Templet är nu din hemmaarena. Hur skulle du vilja säga att den är som arbetsplats jämfört med andra klubbars arenor som du har tillhört?
-Scaniarinken rankar jag väldigt högt som arbetsplats, allt runt omkring och som arena att spela i har man ju gjort några gånger som motståndare. Det är en plats man trivs på, speciellt nu när man har den som hemmaarena. Man har ju spelat matcher då det varit väldigt bra tryck i Templet, det ska bli kul att, ser väldigt mycket fram emot hemmapremiären.

-Hur ser du på era chanser att nå långt i årets serie?
-Förutsättningarna finns där för att kunna vara ett utmanande lag i år men mycket ska klaffa och man ska orka i 52 omgångar.
Gruppen har kommit ihop väldigt bra och det känns som att alla trivs med att komma dit varje dag och träna, tävla och spela. Just den biten tycker jag är extremt viktig, så förutsättningarna för att vi ska kunna bli ett starkt och bra hockeylag finns absolut. Det kommer vi också göra allt vi kan för att vara.

-Har ni inom laget satt en målsättning för säsongen?
-Det vi har sagt är att vi ska ta oss till slutspel. Det är en bra grund att stå på, vi har inte pratat placering i grundserien utan vi ska till slutspel och därifrån kan allt hända, det har man sett många gånger. Det är en bra målsättning för oss och sedan ta det där ifrån helt enkelt.
Det är 52 omgångar som måste spelas först.

-Vad är din egen målsättning, finns något poängmål för egen del?
-Man vill bidra med det man kan, sedan hoppas man såklart på en del mål och assists. Men det som känns absolut viktigast för mig är att bidra med allt det man kan i varje match. Framgång föder framgång, går laget bra och vi vinner matcher kommer jag troligtvis spela bra själv.
Det är svårt att sätta något poängmål men det hade varit kul att komma upp runt 30 som jag varit nära tidigare. Målsättningen är framför allt att vinna matcher, sedan får de komma på vilket sätt som helst.

-Vem eller vilka i den här upplagan av SSK tycker du att man bör hålla ett extra öga på den här säsongen, vilka kommer att stjäla rubrikerna?
-Bra fråga. Jag tycker Cole Cassels har varit väldigt bra på försäsongen och det tror jag många andra håller med om också.
Sedan tycker jag kedjan med Dahlström, Alba och Bjerselius har varit väldigt duktiga också. De kommer att bli väldigt nyttiga, de är tunga och har bra fart.

Tänkte avsluta med lite snabbfrågor om lagkamraterna.

Vem blir lagets poängkung?
Cassels eller Videll.

Vem är lagets lustigkurre?
Fredrik Bergvik är ju väldigt rolig, han är väldigt härlig att vara kring. Man skrattar mycket när man hänger med honom. Jag säger Bergvik där.

Vem är lagets glädjespridare?
Svarar Bergvik på den också.

Vem har bäst matlagningskunskaper?
Den var svår, det har jag inte riktigt snappat upp ännu. Jag tror att Luciani kan ha lite koll, han har italienskt påbrå. Han kan säkert slänga ihop en riktigt god pastarätt.

Vem är lagets svärmorsdröm?
Dahlström

Vem bör absolut inte sköta musiken i omklädningsrummet?
Ja du...det kanske är jag, haha. Jag vet faktiskt inte, den är svår. Albert Sjöberg sköter musiken just nu och gör det bra. Vi får nog låta honom fortsätta med det faktiskt.

Daniel Hanssondanielhansson1@outlook.com @danne19022022-09-17 22:00:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar