Det svider något fruktansvärt men håll huvudet högt

SSK föll tungt när man hade chansen att koppla ett järngrepp om matchserien mot Troja/Ljungby. En 2-0 ledning tappades under slutminuten till 2-2. Sedan avgjorde Troja i den första förlängningsperioden.

Troja kom ut och förde matchen direkt från start men SSK spelade kontrollerat och höll Troja på utsidan - även om det var några farliga avslut. Johannes Jämsén gör sitt första A-lagsmål ungefär kvarten in när han slår in en retur. Stort grattis, även om det är klen tröst.

SSK utökar ledningen tidigt i andraperioden när Albert Sjöberg tjusigt lirkar in 2-0 efter en fin assist av Nikola Pasic.
Troja har mycket puck men det är mest alibiskott. SSK vaskar fram några chanser och det känns som man får matchbilden precis dit man vill.
Man vinner insidan och skapar sig en del bra kontringslägen.
Spelet i mittzon är tätt och det känns som det är svårt för Troja att komma in med fart.

Troja har en hel del powerplay, SSK inte ett enda men vårt boxplay får högsta betyg ikväll.

Under tredje fortsätter vi försvara oss bra men jag tycker man blir lite för passiva och ger Troja chansen att komma in i matchen.
Smålänningarna kändes passiva och det fanns en chans att hålla mer puck.
Dock förstår jag den mentala aspekten och som sagt, vi försvarade oss bra.

Troja tar ut målvakten med drygt tre minuter kvar. Med drygt två minuter kvar har Jacob Dahlström öppet mål men vi åker offside.
Det får bara inte ske.
Tycker även Dahlström har tid att skjuta direkt efter han passerar rödlinjen.

Troja gör 2-1 genom SSK:s före detta kvalhjälte Karl Olofsson. Med sex sekunder kvar prickskjuter Joakim Hillding in 2-2.

Under förlängningen orkar SSK inte återhämta sig. Troja dominerar totalt och förutom ett stolpskott från Jonatan Harju skapar SSK ingenting. 11:51 in avgör Oscar Öhman efter en rörig situation framför Tolopilo. Tungt. Det sved mer än att tillbringa en weekend i Linköping. Kan inte tänka mig hur tufft det var för killarna och tränarduon men jag har ändå en uppmaning; Håll huvudet högt.

Ni gör en så förbannat bra insats och studsar tillbaka spelmässigt efter måndagens bleka insats.
Nikita Tolopilo är så satans grym i mål.
Vi är ett bättre lag än Troja när allt stämmer.
Vinst på fredag och vi har kopplat ett järngrepp om serien. Pressen ligger fortfarande på Troja.

Tack för övrigt för alla meddelanden om att vi på plats överröstade trumman i 59 minuter. Även om det också känns som en klen tröst.