Lagbanner
Don't worry, be happy

Don't worry, be happy

Don't worry, be happy släpptes under 1988 av sångaren Bobby McFerrin. Låten blev så framgångsrik att den vann titeln årets låt och nynnades av de flesta. Det är det budskapet jag skulle vilja förmedla ut till alla oroliga SSK supporters.


Det duggar tätt emellan matcherna i inledningen på det nya året. SSK har på pappret haft en lättare vecka mot så kallade bottenlag. En svår vecka där alla förväntar sig full pott i samtliga matcher.
Det blev det också. Nio helt nödvändiga poäng för att behålla andra platsen i tabellen.  Brynäs har skaffat sig en sex poängs ledning och verkar vara i grymt bra form. Det blir en svår nöt att knäcka på fredag och blir en tidig försmak på den Hockeyallsvenska finalen. I min värld i alla fall. De är de två lag som visat otroligt hög högsta nivå under en längre tid.

SSK har fått igång Videll på allvar efter sin sjukfrånvaro. Det vi såg honom prestera mot Nybro var ren och skär hockeyunderhållning. Tror även jag skulle kunna göra mål ifall jag ställde mig framför mål och höll nere klubban. Många ser enbart Linus som en offensiv pjäs men han har en enorm arbetskapacitet även defensivt, liksom Mackan. På tal om Mackan så har det gått lite tyngre för honom i ett par matcher. Han har dock inte varit utan chanser, men har inte haft samma utdelning som han hade ett tag. Vi behöver inte vara oroliga och hänga ut honom för det.

En spelare som ännu inte växlat upp har varit Blomstrand. Visst blixtrar han till emellanåt och gör mål och fina passningar, men vi behöver hitta en lite högre frekvens på hans agerande. Det behöver vara stora starka Ludde i varje byte. Kanske lossnar det för honom nu när det trillade in ett par poäng på kontot. Målet igår mot Västervik var en ren och skär delikatess. Han visar en otrolig kyla och drabbas inte av panik när läget uppstår. Lätt hänt att det blir panik och stress när man varit poänglös ett tag.

Sebastian Dyks säsong är helt klart på väg att uppåt. Från den jobbiga starten med skadan har han jobbat sig ikapp och börjar hitta vägar att bidra med. Det blir inte lika många mål som förut men han har istället börjat hitta fram med sina fina passningar. Han arbetskapacitet är enorm och han kämpar och sliter i byte efter byte. Igår bjöd han Västerviks back på korv och bröd när han tunnlade honom retfullt enkelt.

Sholl var löjligt bra igår i två perioder. Han gjorde ett par monster räddningar och agerade väldigt säkert i mål. Har försvarat honom en längre tid och anser fortfarande att vi inte har ett målvaktsproblem. Tvärtom. Vi har två alldeles utomordentligt duktiga målvakter som tävlar om att få stå. Det är så pass bra båda två att man kanske skulle låta dem stå varannan match. Det är ovanlig taktik men håller igång målvakterna på ett positivt sätt. Vet att några andra lag har kört så med gott resultat. Det där har Brattenberg bäst kontroll på och jag litar på honom till hundra procent.

Nu väntar en tuff vecka med två hyperintressanta matcher. Först ut är AIK borta på onsdag. Ett AIK som verkligen visat att de är ett topplag. AIK:s vändning kom mot oss i templet när det lyckas vända ett två måls underläge till vinst efter en timeout.  SSK måste fortsätta spela lika disciplinerat som mot Västervik och inte dra på sig några onödiga utvisningar. SSK är seriens bästa lag på det. Mot Västervik hade man ingen utvisning och fick enbart ett läge att träna på sitt PP. Mot Nybro hade SSK hundra procentig utdelning och båda PP enheterna fick göra mål. Är fortfarande tveksam till varför Bergman spelar i den spelformen. Ska inte klaga på enskilda spelare men i detta fall ifrågasätter jag valet av back. Tror att varken Albin Carlson eller Grahn skulle göra bort sig på den positionen. Eller varför inte ha Blomstrand som en skytt från backplats. Nu får han aldrig tillfälle att skjuta sitt skott från hans kontor.

Efter AIK matchen väntar serie ledaren Brynäs. Väntar med spänning på just den matchen. Det kommer garanterat vara mycket folk på läktarna. Tror även att det kommer att dyka upp en hel del Gävle supporters på plats. Det är dags att visa att SSK inte bara vinner över de så kallade bottenlagen.
Det är dags för årets första jubel som får taket att lyfta i Templet.  Kanske är det just den här matchen som avgör vem som vinner serien och får den enorma fördelen med att ha en eventuell t avgörande match på hemmaplan.
Grym vecka för alla Er som följer SSK på plats. AIK på Hovet på onsdag och sedan Brynäs hemma på fredag. Kan det bli bättre än så. Ja. Det kan det, ifall de vinner båda.
Avslutar med en del av texten i låten som jag pratade om i inledningen av min text
In every life we have some trouble
But when you worry, you make it double
Don't worry, be happy








 
 

Janne Willman2024-01-13 11:36:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar