Lagbanner
En magisk helg har passerat - nästa vecka vill jag att vi skapar ny magi
Fotomontage: Janne Willman.

En magisk helg har passerat - nästa vecka vill jag att vi skapar ny magi

Hur skulle SSK svara upp på den bedrövliga insatsen borta mot Vita Hästen? Jo, genom en 3-1 seger hemma mot Djurgården på fredagskvällen för att sedan slå BIK Karlskoga med 3-2 på bortaplan dagen efter.

Idag är jag extremt trött, kan knappt prata efter två matcher inom ett dygn och har en förbannad huvudvärk. Ändå känns det som en av de mest fantastiska söndagar man vaknat upp till. 

Resan till Norrköping i onsdags gjorde en mest förbannad. Allt man såg egentligen, förutom målvaktsspelet, var under all kritik.
Vita Hästen var egentligen bättre på exakt allt. Det fanns inte någon form av arbetsinsats att ta med sig.

När man åkte hem ifrån ”Peking” kände man ingen större entusiasm inför matcherna mot Djurgården och Karlskoga men oj, var magiskt det skulle bli.

SSK var det bättre laget mot Djurgården, man vann närkamper och fick en bra press på deras backar. Man gick in i obekväma områden och stod upp för varandra. Renars Krastenbergs gjorde sin bästa match för säsongen mot DIF, nästan löjligt att det inte blev något mål, Linus Videll satte upp honom i flera bra lägen. Samme Videll såg även väldigt pigg ut och kändes trygg med pucken. Cassels var väldigt stabil åt bägge håll i sitt centerspel. Alla fyra kedjor stämplade verkligen in i fredags men detta var ett gott tecken eftersom vi behöver en fungerande förstakedja, vilket jag fortfarande är osäker på ifall vi har men man såg goda intentioner.

Att Videll även fick slå in det matchavgörande målet med två minuter kvar mot Djurgården i ett kokande Scaniarinken var bara fullkomligt magiskt. Vet inte hur jag ska beskriva det på något annat sätt. Oerhört starkt att komma tillbaka ifrån Djurgårdens sena 1-1 mål, med tanke på alla målchanser borde SSK såklart ha stängt matchen mycket tidigare.

Dagen efter rullade två supporterbussar mot Karlskoga, jag satt som ”värd” på en av dem och det fanns en ganska stor förväntan efter fredagens fina prestation.

SSK kom ut helt okej i första perioden men efter ett pucktapp av Videll i mittzon och en målvaktstavla av Mikita Talapila så tog BIK ledningen halvvägs in och efter det tappade gästerna spelet helt.

Inför andra kom man ut som ett helt nytt lag. Man satte press på Karlskogas backar, tog sig snabbt igenom mittzon innan hemmalaget hann ställa upp och höll tätt i mittzon vid hemjobbet. Just spelet i mittzon tycker jag SSK skötte alldeles exemplariskt dessa två matcher, något jag tidigare kritiserat bland annat efter bortamatchen mot Djurgården.

Eric Engstrand gjorde sitt första mål i SSK när han tryckte in en retur i powerplay. Nog viktigt för honom, det är ett lån jag än så länge känt mig väldigt tveksam kring. Den glödhete Nikola Pasic tryckte in ledningsmålet bara 28 sekunder senare och vändningen var fullbordad! Linus Videll revanscherade sig även för det första målet genom att trycka upp ett slagskott i bortre krysset från en dålig vinkel fem minuter innan periodpaus, en puck Lars Volden nog vill ha tillbaka.

BIK reducerade till 3–2 i powerplay sju minuter in i tredjeperioden och SSK blev alldeles för passiva. Hjärtat klappade rätt fort när BIK fick spela fem mot tre i en minut med 1:27 kvar. Den här gången höll man dock undan och bussresan hem var fruktansvärt skön.

Två magiska segrar. Stämningen i fredags var underbar och det var kul att hålla låda i Karlskoga med tanke på att värmlänningarna inte direkt har någon hemmaklack.

Tror fortsatt att det här laget hamnar topp-6, däremot behöver det komma in åtminstone två spetsspelare ifall man vill något med slutspelet.

Fram till dess behöver vi dock fortsätta plocka poäng och vi behöver få upp publiksnittet ifall vi ska ha råd att förstärka.
Hockeysuget ökade ganska markant efter den här helgen, eller hur?

Det är höstlov kommande vecka och vi har två rivalmöten på hemmaplan. Västerås på onsdagen och AIK på fredagen.
Ta med alla ni känner och sjung fram laget mot nya poäng.
Helgen var som sagt fullkomligt magisk - nästa vecka satsar vi på att skapa ny magi.

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-10-30 13:18:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar