Lagbanner
En säsong som tyder på en ljus framtid

En säsong som tyder på en ljus framtid

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Har senaste tiden haft problem med hälsan och den måste ju alltid komma i första hand. Samtidigt måste jag erkänna att efter skadan på Videll så har jag haft en känsla av uppgivenhet.  Det har varit en tomhet, en likgiltighet som inte är så hälsosam att uppleva.
Ni vet alla säkert vad jag pratar om. Tror de flesta har upplevt det.
Nej, inte en säsong till med otursförföljda skador. När ska det sluta? Varför drabbas alltid SSK?
Vilar det en förbannelse över klubben eller finns det ingen rättvisa i världen. Frågorna är många som ingen har svaret på. En sak vet vi i alla fall och det är att det inte finns någon hockeygud och har aldrig funnits.

På något sett så försöker jag vända mina negativa tankar till något positivt. Vilka positiva saker har vi att prata om efter den senaste tidens kräftgång i serien. Skadelistan är lika lång som en sjuårings önskelista på julafton. Det hör till sporten att skador uppstår. Hockeyallsvenskan är en snabb serie och det gäller att vara med på att nästan allt kan hända i ett byte. Skillnaderna mellan HA och SHL är inte så stora som man tror. Det är inte så att en utlånad spelare från SHL kommer till HA och dominerar. Oftast är det tvärtom att de blir överraskade hur bra serien är och hur snabbt det går. SHL är mera strukturerad och defensiv. Rätt tråkig enligt mig. Det är inte många matcher som jag tittat färdigt i SHL.

Vilka positiva saker tänker jag på?
Först vill jag nämna Sebastian Dyk. Vilka mål han gjorde igår. Det bara small till vid två tillfällen när han fick avlossa sin bössa. Vi har saknat Dyks direktskott som varit feltajmad en längre tid. Hoppas verkligen att det nu lossnat för honom. Vi behöver en Dyk i form om vi ska vara med och slåss om platserna i topp 6. Att komma ikapp Brynäs kommer inget lag att göra.

De andra jag måste nämna är Engsund som går från klarhet till klarhet. Filip gör sällan en dålig match. Igår var dock inte hans bästa insats. Tvärtom, så såg det ut att vara en jobbig match för honom. Första perioden mot Kalmar kan ingen vara nöjd med. Saknade en timeout redan efter 0-1 innan 0-2 kom. Alla såg att tvåan skulle komma. Ställning 0-2 och 0-10 i skott hade fått vem som helst att ta TO.
Ibland så förstår jag mig inte på tränare, men det är antagligen därför jag sitter i min fåtölj och inte står i båset.

När Videll skadade sig tänkte jag att Mackan inte skulle vinna poängligan. Döm av min förvåning så fortsätter denne puckvirtuos att leverera. Igår bjöd han Dyk på två underbara räkmackor som bara Videll och Mackan kan göra. Det är en sådan precision på passningarna att det är löjligt. Sista passet till Dyks 4-2 mål måste bli en kandidat till veckans mål.

En annan positiv sak jag tänkte på igår var bröderna Hesselvall. Så fort jag ser en gallerprydd junior i SSK tänker jag på Nylander och David Pastrnák. Nu går det inte att säga att de höll samma klass som de ovan nämnda, men de gjorde ett gott intryck på mig. De spelade en frejdig ishockey med bra energi. Visst såg man brister i det defensiva, men det är inte så konstigt.
Vi har ifrågasatt kravställning i laget och den bristande konkurrensen. Här har vi två killar som båda visade att det finns en ljus framtid i dem båda.


Även om Alba saknas så måste jag ändå nämna honom när vi pratar om positiva saker. Alba har utvecklats enormt den här säsongen. Finns det någon i serien som kan tackla hårdare än Alba. Ibland så är det Albas tacklingar som tänder laget och publiken. Hur många gånger har inte han tacklat en kille över sargen. Det är inte konstigt att SHL lagen är intresserade av hans namnteckning på ett kontrakt.

En sista positiv sak är att alla tre tränarna är klara för nästa säsong. Vi vet vad vi får ut av de tre vise männen. Bogren har tagit upp ett lag till SHL, sådant är viktigt att ha med i bagaget.
Han vet vad som krävs.

Två svåra matcher kvarstår i veckans program. Ett dubbelmöte mot Västerås som förlorade mot DIF igår. Det är ett lag som varit upp och ner under hela serien. Nu har de skaffat lite förstärkningar med bland annat en rutinerad finne i Jesse Ikonen. Tror inte han kommer att bli någon ikon i gurkstaden utan den värvningen känns mera som en panikvärvning. Marknaden är väldigt tunn och det är huggsexa om de som är lediga.

På tal om marknaden så verkar SSK kunna presentera Hampus Harlestam inom kort. Hampus är en center så vi kommer inte att ha brist på den varan under ett slutspel.

Igår så dök det upp en till positiv sak och det var en ny fansens insamling. Tittade in nyss och såg att 186 personer skänkt en summa på totalt 70000 kr. Den summan lär nog bli närmare 100K innan dagen är slut. Det är inte den bästa månaden att börja en insamling på då januari och februari brukar vara en av de tuffaste. Självklart så ska man bidra med det man kan. Många bäckar små heter det visst. Har full förståelse för att folk inte har råd.
Klicka här ifall ni vill bidra till fansen.

Ska bli intressant att se hur vi följer upp vinsten från igår.
Är Vanios skada så pass allvarlig att han inte kan spela?
Kommer Blomstrand till spel?
Fortsätter bröderna Hesselvall att köra på?
Kommer det att bli många SSK supporters i Västerås?
Kan Harlestam spela redan imorgon eller på lördag?

Spännande tider väntar oss alla. Den som väntar på något gott…

 

Janne Willman2024-02-01 12:24:29

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar