Ett lag i fortsatt kris - nya röster bör stå i båset på fredag
Kan nuvarande konstellation verkligen rädda föreningen?

Undergången närmar sig? Ja, det verkar så. SSK gjorde en hyfsad första, tog ledningen välförtjänt. Vid första motgången fallerade allt och SSK föll ihop totalt mot bottenlaget Tingsryd. Nej, det finns inget annat än att det är dags för Bemström och Bozic att säga tack och adjö.

Hade ingen bra magkänsla när jag vaknade upp på onsdagen.
Visst, SSK hade brutit sin förlustsvit men såg egentligen inget i spelet som talade för att man skulle starta en segersvit.

Nu väntade Tingsryd, ett lag med sex raka förluster i bagaget.
Smålänningarna var på samma poäng som SSK. Rimligtvis borde Södertälje komma till start med bättre förutsättningar efter tre poäng borta mot BIK Karlskoga, även om man egentligen enbart vann den matchen på grund av ett starkt målvaktsspel.
Vettefan dock…

Södertälje överraskade mig faktiskt under den första perioden med en fartfylld hockey och ett rörligt anfallsspel. Man tog ledningen välförtjänt men så skulle Matt Marcinew dra på sig en helt onödig utvisning i anfallszon under fyra mot fyra spel och TAIF kvitterar i spel fyra mot tre.
Där var det tack och god natt.

SSK kommer ut som ett helt nytt lag i andra, ett betydligt sämre sådant.
Man klarade inte av att hantera motgången i slutet på första.
Nu såg SSK återigen ut som bottenlaget vi lärt känna.
1-2 kom fem minuter in helt rättvist, 1-3 kom sexton minuter in helt rättvist.
Hur agerar vi då? Time-out? Vaskar om lite?
Nej, inte vad jag uppfattade i alla fall.
Däremot en matchcoachning som saknar motstycke…

Tredjeperioden kom igång och det såg krampaktigt ut i början.
Man hade vaskat om lite, bland annat Squires med Gustafsson och Pasic.
Bra, Dragan och Pasic bör inte spela ihop, båda vill ha puck för mycket och är för lika i sin spelstil.

Villiam Haag styr in 2-3 och SSK får energi.
Man har några längre anfall för 3-3 men med sex minuter kvar får TAIF en kontring när man blir på tok för naiva och det blir 2-4.
Efter det var man aldrig nära.
Man agerade men för sent.

Eldebrink och Öquist håller på att göra samma misstag just nu.
Snälla nån, Stefan Gråhns kommer inte göra skillnad när han ansluter, det är för naivt.
Vi bröt nyss en förlustsvit på åtta matcher.
Det hade varit tio raka förluster om inte Tolopilo gjort sin livs match i söndags.
Nej, det är inte bra försvarsspel att släppa till 21 avslut i skottsektorn, jämfört med SSK:s tre från den matchen.

Det finns inget som tyder på att dessa tränare kommer kunna vända det här eller att de kan hantera gruppen. Kan verkligen inte se något.
Ni kan inte lyfta upp assisterande tränare i J20 och på fullaste allvar mena att ni agerar.

Något behöver göras här och nu.
Dennis Bozic och Jörgen Bemström kan säkert ha fina tränarkarriärer framför sig men inte här. Inte nu. Föreningens existens står på spel och de klarar inte av det i dagsläget.
Upp med Lindbäck från J20 inför matchen på fredag, ring Joakim Fagervall eller vem som helst. Gör något!

Släpp prestigen, ge er, jag vill se vår förening överleva sitt 120-årsjubileum.