Lagbanner
Experten om Bjerselius: “I Västervik fick han ta ett enormt stort ansvar”
Fotomontage: Janne Willman.

Experten om Bjerselius: “I Västervik fick han ta ett enormt stort ansvar”

SSK har gjort klart med centern Jacob Bjerselius från finska andraligalaget IPK. Joakim Englund är en före detta spelare samt krönikor på HockeySverige. Numer är han tillbaka i Västerviks organisation. För SvenskaFans ger han sin syn på spelaren.


Föregående vecka kunde vi avslöja att SSK gjort klart med centern Jacob Bjerselius som en tilltänkt ersättare för Emil Aronsson. Under måndagen presenterades värvningen av SSK och centern har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.
 
- Bjerselius är en spelare som tar stort ansvar över banans 60 meter. Han faller inte ur ramen utan kommer till jobbet varje dag vilket förmodligen också är nyckeln till varför Georgsson väljer att samarbeta med "Bjersa" igen. Hans styrkor ligger i defensiven även om han förmodligen utvecklat offensiven med en större roll i Finland senaste säsongen, säger Englund och fortsätter:
 
- Kan man hålla en sån som Bjerselius som tredje- eller fjärdecenter innebär det att man har en stark centrallinje. Jag tror det är i någon av dessa positioner han är tilltänkt i lagbygget men kan utan problem kliva upp högre i kedjekonstellationerna och vikariera vid behov. Jag skulle vilja påstå att det är som tredjecenter SSK skulle få ut mest av honom.
 
Innan Bjerselius flyttade till Finland spenderade han tre säsonger i Västervik. Det blev 32 poäng (8+24) på 156 matcher i Västervikströjan.
 
- I Västervik fick han ta ett enormt stort ansvar mellan yrvädren Oscar Petterson och Gilbert Gabor. Den formationen spelade ett tungt spel och gjorde en hel del nyttiga mål tack vare det hårda jobbet som man chippade in varje dag.
 
Nu väntar alltså spel i Södertälje för Bjerselius. Eftersom SSK:s nye sport sportchef, Emil Georgsson, haft centern under dessa tre säsonger kan man förmoda att man vet vad man får.
 
Sportchefsrekryteringen av Georgsson verkar även vara något Joakim Englund tror på.
 
- Gällande Georgsson tror jag han kan bli värdefull för SSK. Han kan nivån och har dessutom visat sig vara skicklig på att värva nordamerikaner som lyfter laget. Jag tror det är helt rätt läge för honom att komma in i ett SSK, som ju är lite stukade, efter några tunga säsonger. Tar man sig till slutspel redan första säsongen är det ett fall framåt och något att bygga vidare på för Georgsson, avslutar Englund.

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-05-03 11:55:20
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar