Lagbanner
Första träningsmatchen avklarad.

Första träningsmatchen avklarad.

Hösten är här och det är dags att skörda gurkor

Hösten eller sensommaren är för mig som älskar matlagningen en magisk årstid. Allt tid vi lagt ner på att odla våra grönsaker och bär börjar nu ge skörd. Fullkomligt älskar färskpotatis. Denna enkla primör som med lite smör och salt blir en dans för smaklökarna i munnen.
Just nu så är det säsong på Västeråsgurkor. På tal om gurkor och Västerås så var det igår dags för säsongens första träningsmatch.

Västerås hade en match i benen och till en liten fördel av det inledningsvis. Det tog ett par byten för SSK att komma in i matchen men när man väl fick fart på grejerna så började det hända saker. SSK visar fint samarbete och pressar fram Vik till misstag i egen zon. SSK gör helt rättvist 0-1 genom Daniel Norbe. Ett riktigt fint mål där Dyk visar prov både sin snabbhet och speluppfattning. Det är viktigt att få igång Norbe som hade en svag avslutning på förra säsongen.
Oliver Håkansson som vaktade SSK kassen ikväll gör matchens räddning när han räddar ett givet mål när Vik kom i en av väldigt få omställningar. Västerås kvitterar till 1-1 när SSK blir lite väl passiva och tittar lite för mycket efter pucken.
SSK tar åter ledningen när Hedström lägger ett skott på mål. Vet inte om den styrs på vägen men 1-2 är ett faktum.
SSK utökar sin ledning till 1-3 lite turligt då Norbes skott styrs via Harlestam i mål.
Glädjen blir kortvarig då Vik kommer i ett 3 mot 2 läge och reducerar matchen till bara uddamåls ledning för bortalaget. SSK tappade sin back långt i anfallszon och hann inte hem igen.
Västerås gör åter igen ett jättemisstag i egen zon och det tackar Pitkänen för och serverar Carter Souch öppet mål.  Carter har sett väldigt pigg ut under matchen och han gör även 2-5 i Powerplay. SSK hann spela nio sekunder med en man mer innan det smällde. Skottet var inte hårt, men det fanns bra skymning av Liljegren framför målet.
SSK gör även nästa mål vilket innebär 2-6 . Återigen är det SSK;s press spel som gör att VIK backarna slarvar i egen zon. Liuksiala vinner sin kamp bakom mål och serverar Harlestam en räkmacka framför kassen. Är det retroaktiv utdelning som vi nu ser för Harlestam. Han brände massor med klara chanser förra säsongen, men tycks nu hitta nätmaskorna som en yrkesfiskare.

SSK får en till chans att spela powerplay då Västerås drar på sig två utvisningar i rad. Pucken går som på lina och Engsund kan enkelt göra lagets sjunde mål. Norbe är åter igen med och spelar fram till ett mål. På tal om Norbe så gör han en helt fantastisk passning när han hittar Meyer med en genomskärare och Dansken kan göra sitt första mål för säsongen. Även Dyk är med i förspelet till det här målet. Det lovar gott att de redan börjar hitta varandra.

Det var som jag nämnde i börjar dags att skörda. SSK plockade hem gurkorna på ett mästerligt sett. Det kunde ha blivit tvåsiffrigt ikväll, så bra var SSK. Västerås klackens trumma dog redan i den andra perioden vilket var en lättnad. Kul att höra tappra SSK supporters på plats. De var nog en skön hemresa för dem.

Man ska inte dra några slutsatser efter bara en match. Det finns många bra saker att ta med sig av matchen. Stabilt försvarsspel och solid insats av Håkansson.
Det finns fortfarande kemi mellan Dyk och Meyer även om vi inte såg jätte mycket av det ikväll. Norbe var helt klart outstanding i ikväll och var en klass för sig. Nolan visade fin klubbteknik och speluppfattning. Carter som gjorde två mål överraskade mig på ett väldigt positivt sett. Det får han fortsätta med.
Fjärdelinan fick inte så mycket speltid men gjorde det bra när det väl var inne. Undantaget ett av baklänges målen.
Förra säsongens boxplay siffror var inte smickrande för oss att läsa. Den här matchen höll man tätt även i den spelformen och gjorde två i powerplay. Det är bra, riktigt bra!

Vad gör man med alla dessa gurkor som man nu skördad. Det känns som hemmagjord bostongurka är det enda rätta efter den här krossen.

Mina stjärnpoäng ikväll går till
+++ Daniel Norbe
++ Carter Souch
+ Hampus Harlestam

”winning is a habit”
 

Janne Willman2024-08-17 14:54:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar