Lagbanner
Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar
Fotomontage: Janne Willman.

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar

När hade SSK en bra säsongsinledning senast? När jag tänker efter, känns det rätt oklart. På sociala medier brukar normalt sett skrivas om avgångar för både spelare och tränare vid den här tiden på året. I år har poängen trillat in från start, även om spelet inte sett perfekt ut inledningsvis. Ett lag som visar topplagsbeteende från start och som inte halkar efter direkt. Ser man spår av vinnarmentalitet tro?

Tio inspelade poäng hittills av tolv möjliga. Förra säsongen plockade man fyra poäng efter lika många matcher. En stark inledning och jag vågar nästan känna mig lite hoppfull.
   Man har inte briljerat fullständigt dock. Borta mot AIK i premiären tycker jag inte att det var speciellt mycket att hänga i julgranen utöver en riktigt bra andraperiod. Man spelade riktigt bra en bit in i öppningsakten hemma mot Nybro men momentumet avtog efter att man inte fick utdelning och det blev lite av en kämpaseger. Mot Björklöven tycker jag att man spelade riktigt bra sista 40 minuterna men i förstaperioden var det stundtals rena rama E4an för gästerna, då det spelades en böljande hockey som passade Umeålaget betydligt bättre. Det var även en målvaktsinsats i den matchen som, med all rätt, har kritiserats.
 
   Borta mot nykomlingen Vimmerby senast kommer man ut direkt svagt, trötta ben som inte är beredda på ett ettrigt hemmalag. Ett hemmalag som gjorde det väldigt bra, ska tilläggas. Däremot tog man tag i sakerna och lyckades vända, när man väl drog ifrån kändes det aldrig speciellt oroväckande, även om det inte glänste kring spelet.
   Nu låter man kanske rätt negativ men det är jag inte. Tvärtom. SSK har som sagt plockat poäng i varje match hittills och när man spelar bra, så är man riktigt bra.
   De sista två perioderna mot favorittippade Björklöven exempelvis så tycker jag att man har total kontroll på matchen, det hade absolut kunnat sluta annorlunda. Man ägde mittzonen och lyckades dra ner deras fart som ställde till det en del i förstaperioden. Som nämnt såg det även riktigt bra ut också stundtals mot AIK och Nybro.
   Det finns även en hel del individuella spelarprestationer går att berömma. Carter Souch ser ut att kunna bli en riktig “hit”, den tekniken som forwarden visar upp håller hög hockeyallsvensk klass. Viktor Liljegren är stekhet för stunden. Hampus Harlestam har varit en strålande tvåvägscenter hittills och ger centeruppsättningen ett djup. Backuppsättningen är gedigen rakt igenom, vi fått vad vi får av spelare som Daniel Norbe och Olli Vainio, nu ska den även förstärkas med Olle Strandell från HV71.

Så det finns med andra ord en hel del saker att bygga vidare på. En stabil inledning och man känner nästan lite spår av vinnarmentalitet i en SSK-trupp för en gångs skull. Dock får vi avvakta senare in i serielunken innan vi drar några alltför stora slutsatser.
   Framförallt får vi svar på det när allt ska avgöras i vår men om man säger så här; Det finns nog skäl att åtminstone vara hoppfull.

Om ni hör en sång…

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42024-09-30 23:21:00
Author

Fler artiklar om Södertälje