Lagbanner
Hans förmåga att vara "överallt" på isen kännetecknar en matchvinnare.

Hans förmåga att vara "överallt" på isen kännetecknar en matchvinnare.

Hallå alla SSK supporters, håll i era mössor, för nu är det dags att släppa pucken och sparka igång säsongen! Försäsongen kan kännas som en evighet, speciellt när den känns längre än en skandinavisk vinter. Att spela sju matcher är totalt meningslöst i mitt tycke. Det borde räcka med fyra eller fem.
Har sänkt mina förväntningar inför den här säsongen, vilket skapar utrymme för positiva överraskningar! Och vem vet, kanske blir den här säsongen den där laget överträffar alla förväntningar och visar sin sanna potential.
Kommer att gå igenom lagdel för lagdel samt ge er mitt tabelltips.

Målvakterna:
Anpassningsperioden för en ishockeymålvakt kan variera beroende på flera faktorer, såsom spelarens tidigare erfarenhet, träningsmetoder och personliga förmåga att hantera förändringar. Generellt sett kan det ta några veckor till flera månader för en målvakt att helt acklimatisera sig till en ny liga och dess spelstil. Det är viktigt att ge spelare som Frans Tuohimaa tid och stöd under denna period, så att de kan prestera sitt bästa utan onödig press.
Oliver Håkansson har verkligen visat upp en imponerande form under försäsongen. Hans entusiasm och driv på isen har inte gått obemärkt förbi, och det är tydligt att han är redo att utmana om en startplats. Med en sådan hunger och dedikation är det spännande att se hur han kommer att fortsätta utvecklas och bidra till lagets framgångar i den kommande säsongen.

Backarna:
SSK har en stark försvarslinje som kommer bli svårt för många lag att övervinna. Det finns en blandning av defensiva pjäser och även inslag av offensiv i form av Norbe och Krupic.
Även om vissa spelare kanske inte har den snabbhet som är önskvärd, kompenseras detta med en imponerande mängd rutin och erfarenhet. Dessa egenskaper hos backarna kan visa sig vara ovärderliga, särskilt i de senare skedena av säsongen när trycket ökar och varje match kan vara avgörande för slutresultatet. SSK:s försvarslinje är inte bara en fysisk barriär på isen, utan också en symbol för lagets beslutsamhet och vilja att övervinna alla hinder.
Vi har inte sett så mycket av Viktor Grahn och Albin Carlson under försäsongen, men jag är inte alls orolig att de inte når upp till sin fulla kapacitet nu när serien startar. Tror även vi kommer att se Hedström som ett nyförvärv, då han utvecklat sitt spel ytterligare ett steg.

Forwards:
Egor Polin har verkligen gjort avtryck under försäsongen med sin imponerande hastighet och närvaro på isen. Hans förmåga att vara "överallt" på isen kännetecknar en matchvinnare. Även om han spelmässigt inte utmärkt sig under en match så har han gjort ett mål och assisterat till två i samma match. Efter den här starten  är det spännande att se hur han kommer att fortsätta att utvecklas och konkurrera om en ordinarie plats i laget.

Meyer och Dyk utgör en dynamisk duo på isen, kända för sitt snabba passningsspel och förmågan att hitta varandra instinktivt. Under försäsongen har de glimtat till och visat prov på detta. Ju mer de spelar tillsammans, desto mer synkroniserade blir deras rörelser, vilket lovar gott för kommande matcher. Deras samspel är en fröjd för hockeyälskare att bevittna!
Och när de väl får upp farten, ja då är det bara att hålla i sig – det blir en åktur genom hela Hockeyallsvenskan!

Våra nordamerikaner har överraskat mina förväntningar så här långt. Souchs har en imponerande klubbteknik och ett snabbt skott. Stevens har potential att bli en nyckelspelare när säsongen fortskrider. Det är spännande att se hur dessa spelare kommer att fortsätta att utvecklas och bidra när vi når de viktiga matcherna i slutet av säsongen.

Våra två anfallande finnar har varit rätt så anonyma under försäsongen.
"Miku", som ryktas kunna bli poängkung, söker fortfarande efter den perfekta kedjepartnern som kan matcha hans hockey-IQ – kanske någon som inte bara följer pucken utan också hans tankar.

Liuksiala har visat prov på sin blixtsnabba skridskoåkning och boxplay-färdigheter. Har svårt att se att han är bättre än Polin just nu, men kommer givetvis få sina chanser under säsongen. 
Det kanske är Juho och "Miku" som  spelar upp SSK på hockeykartans ala carte lista med sin finska sisu! 
 
Konkurrensen i årets forwardsuppsättning är hög. Med en hög konkurrensnivå i forwardsuppsättningen kan varje match ge en ny hjälte, och det är just denna dynamik som håller spänningen vid liv hela säsongen.

Här är mitt tabelltips för HA säsongen 24/25
1) Björklöven
2) Oscarshamn
3) Djurgården
4) Karlskoga
5) SSK
6) Nybro
7) AIK
8) Mora
9) Västerås
10) Almtuna
11) Östersund
12) Kalmar
13) Tingsryd
14) Vimmerby


SSK får ofta kritik att det saknas information på hemsidan osv. Vet inte vad som händer och sker och varför det ska vara så svårt att uppdatera hemsidan. Det kanske saknas resurser.
Och visst, det kan kännas som att klubben har glömt bort hur man skapar hype – kanske är media avdelningen fortfarande ute och solar sig eller så har de spenderat hela budgeten på annat.
Det är trots allt över en vecka kvar till hemmapremiären så de hinner fortfarande tjata hål i huvudet på oss. Nog borde de komma över 4000 till premiären trots att de är tuffa tider och ett par dagar kvar till lön.


Men oroa Er inte, när första pucken väl är släppt och spelarna kraschar in i sargen, kommer allt det där försäsongssnacket att vara som bortblåst.
Och vem vet, kanske blir det en hemmapremiär att minnas mot Nybro, med eller utan den stora hypen.

Men innan det så ska vi ta poäng mot AIK på Hovet inför dansande SSK supporters.

"winning is a habit"

Janne Willman2024-09-16 16:18:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar