Lagbanner
J20-spelarna att hålla ett öga på inför framtiden
Fotomontage: Janne Willman

J20-spelarna att hålla ett öga på inför framtiden

J20 har haft en tung säsong. Man har haft svårt att hitta ett bra grundspel och varit skadedrabbade. Dock finns det några som har presterat en fin hockey, som är värda att hålla ett öga på inför framtiden. I den här artikeln kommer jag lista de jag tycker är mest spännande som representerat J20 i år.

Notera att juniorer som gemene SSK:are redan känner till (Filip Nordberg, Alex Ciernik, Albert Sjöberg och Ludvig Jansson) ej kommer att nämnas.

Adam Sevcik, målvakt, född 2004
Den tjeckiske keepern kom in och stod några J20-matcher redan i fjol. Konkurrerat med ett år äldre Jonatan Petersson och varit nummer två i J20 på målvaktssidan. Tycker dock att Adam är den målvakten som visar mest potential. Högstanivån är väldigt hög och han har fina reflexer samt rörelsemönster. Positioneringsspelet svajar lite emellanåt men med rätt utveckling tror jag Sevcik kan vara en toppmålvakt i J20 Nationell nästa säsong.

Elias Holmberg, back, född 2004
Här har vi en fin spelare enligt mig men som inte riktigt får tränarnas förtroende. Elias fick känna på spel i J20 redan föregående säsong som J18-spelare men lyckades aldrig slå sig in redan då. Den här säsongen har han varit ordinarie men som sagt haft en mindre roll.

Holmberg är en modern tvåvägsback. Han läser spelet bra och har ett fint förstapass. Han är även intelligent i egen zon och arbetar bra med klubban. Enligt mig den bäste backen i J20 efter Filip Nordberg. Att mer omoderna och orörliga backar får PP-tid före Holmberg gör mig lite fundersam.

Rasmus Ekström, center/forward, född 2004
Anser att han borde ha fått chansen att få visa upp sig A-laget vid det här laget. Har dock haft otur med att vara skadad/sjuk vid fel tillfälle den här säsongen.

Tog en ordinarie plats i J20 redan ifjol. Otroligt intelligent spelare. Läser spelet bra, vet när man ska gå och skapar ytor för sina medspelare. Gör sig bäst som center enligt mig men kan även spela på en kant. Varit otroligt viktig för ett J20 som haft stora skadeproblem. Ekström har ett väldigt bra skott som han behöver utnyttja oftare. 

En spelare jag hoppas SSK håller ögonen på, för jag vet att flera SHL-klubbar har haft det.
En förstakedja med Jan Gaspar, Rasmus Ekström och Alex Ciernik när J20 har alla tillgängliga vore intressant att se.

Jan Gaspar, center/forward, född 2004
Nämnde Gaspar slog sig också in i J20 redan föregående säsong och spelade U18-VM för Tjeckien i våras. Gjorde A-lagsdebut i träningsmatchen mot Huddinge i september. Skadade sig en bortamatch mot HV71 för några månader sedan men gjorde comeback under söndagskvällen mot LHC. Innan skadan glänste Jan Gaspar i J20.

Han är väldigt teknisk och jag föredrar honom som ytterforward, han hade en fin kemi med Ekström innan skadan. Bra i små ytor och läser spelet bra, ser isen. Blivit bättre på att släppa pucken lite snabbare i år och blivit lite rejälare i närkamperna.

Han kommer att lyfta J20 när han väl fått några matcher.

Adam Hesselvall, forward, 2006
SSK:s kanske största talang inom föreningen just nu. Tyvärr har han varit bort den senaste tiden på grund av en skada. Bara spelat med J20 i år och då är de äldsta i J20-serien tre år äldre. Lägger alltid ner ett hårt jobb och är nyttig i alla zoner. Går att använda i alla spelformer och han har ett bra skott.

A-lagspel är något år bort, anser även att han är i behov av J18 så länge han inte har en absolut topproll i J20. Dock absolut en kille värd att nämnas, skyhög potential.

Olle Hilmersson, center, född 2003
Den enda sistaårsjunioren jag anser knackar på dörren till A-laget, även om det nog lär bli HockeyEttan nästa säsong. Även en av de drabbade i skadehelvetet och är just nu på frånvarolistan.

Fått göra några A-lagsmatcher. En väldigt spelskicklig center och en bra spelfördelare. Behöver utveckla sitt skott för att kunna hota mer. Är kanske inte tillräckligt stark i spelet utan puck för att ta en A-lagsplats längre ner i hierarkin. Det finns dock en fin offensiv uppsida, som man sett glimtar av även i A-laget.

Lukas Klecka, forward, född 2005
Slovakisk forward som tagit en tröja i J20 mycket tack vare alla skador. En intelligent ytterforward som har ett fint spelsinne och är teknisk. Lite vek i närkamperna och behöver förbättra sitt skott. Man ser dock potential och med rätt utveckling kan han nog producera en del nästa säsong.

När skadeläget börjar ljusna i J20 hoppas jag att han får några matcher i J18 med mycket speltid. Det blir ingen bra utbildning för spelarna när J18-killar kommer in i J20 och spelar i mindre roller utan att få vara nere i J18.

 

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-11-21 05:00:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar