Krävs mer för att jag ska våga tro men har en vädjan att Templet ska fyllas
Fotomontage: Janne Willman.

SSK besegrade Björklöven under lördagskvällen, man överraskade och höjde sig på flera sätt i jämförelse med onsdagens match borta mot Tingsryd. Under den andra periodpausen annonserade SSK att det är fri entré i samband med att restriktionerna släpps på onsdag och MoDo kommer på besök.

Hade inga förväntningar överhuvudtaget när jag begav mig till Scaniarinken för att bevittna SSK-Björklöven.
Efter att man föll i den otroligt viktiga matchen borta mot Tingsryd började jag ställa in mig på play-out. Inte för att jag såg det som omöjligt att vända detta men en redan tuff uppgift kändes betydligt svårare med flera poäng upp till säker mark.

Ställde därför även in mig på att få se Björklöven knipa tre komfortabla poäng, allt för att undvika besvikelse men icke.
Man kom ut med en strålande energi och lyckades skapa några lägen.
Det var perioder i matchen Björklöven tryckte på men Tolopilo stod för flertalet strålande räddningar.
Björklöven tog ledningen efter ett mindre aktivt försvarsarbete av Dragan Umicevic så att William Eriksson helt ostört kunde åka in i slottet och trycka dit 0-1.
Inte långt efter det kom första utvisningen för Södertälje.
Där tänkte man att kollapsen skulle komma men nej.
Jacob Dahlström läser spelet utmärkt och skapar en två mot etta i boxplay och serverar Emil Aronsson öppet mål.
Den sistnämnda har nu för övrigt gjort mål två matcher i rad i numerärt underläge.
Under slutskedet av perioden blev det dags för SSK att spela powerplay.
Det var… mindre bra.
Slarviga passningar och ett ganska lågt tempo.
Dock går Björklövens box bort sig vid ett skede vilket skapar en stor yta på vänsterkanten för Dragan. Man tog för givet att Willman Borvik skulle försöka få över pucken till Umicevic men istället utnyttjar han att Voutilainen lämnar en liten lucka vid första stolpen och Sportklubben har en 2-1 ledning i paus.

Under den andraperioden kändes det som lagen turades om att ha långa anfall.
Bägge lagen blev periodvis tillbakatryckta och Björklöven hade flera powerplaylägen.
Umeålagets spel i numerärt överläge var dock väldigt svagt och det var mestadels spel runt SSK:s diamant. Även om man passade runt i offensiv zon konstant kändes det ganska tryckt. Nikola Pasic hade några fina anfall tillsammans med Matt Marcinew och Greg Squires. Den sistnämnda tycker jag kanske gjorde sin bästa match i SSK-dressen.

Den sista perioden innehöll mycket försvarsspel, man blev passiva och tappade lite av energinivån och intensiteten. Varav Tolopilo var tvungen att göra en monsterräddning ungefär halvvägs in.
Dock var SSK inte ofarliga.
Den bästa spelmässiga detaljen var att man gjorde sin klart bästa match för säsongen i mittzonen. Man satte ofta stopp för Björklövens skridskoskickliga spelare och var allt som oftast minst tre man hem, medan Björklöven hade problem med att komma samlat hemåt.
Det ledde till en del farliga kontringar och exempelvis hade Jacob Dahlström ett friläge i tredje.
Med ungefär nio minuter kvar kommer dock periodens första mål när LHC-lånet Daniel Ljungman snor åt sig pucken i mittzon och sprätter tjusigt in 3-1 på ett friläge.
Under slutminuterna skulle Nikola Pasic sätta 4-1 i tom bur.

Efter att Almtuna vann under söndagen efter förlängning är det tre poäng upp till säker mark och man har sämre målskillnad. Dock en match färre spelad.
14 matcher återstår och varenda poäng kommer bli otroligt viktig.
Även om jag blev imponerad av lagets prestation så måste vi påminna oss om att man har gjort bra enstaka prestationer tidigare, utan att kunna upprepa det över en längre period.
Därför kanske det krävs lite mer för att jag personligen ska våga tro men det finns oavsett ingen anledning i världen att ge upp på det redan nu.

Det var ett överraskande bra tryck på matchen med tanke på restriktionerna och jag vill tro att det var en av anledningarna till att laget behöll energin matchen igenom.
Låt oss då ge grabbarna samma energi på onsdag, ge dem bästa möjliga förutsättningar att för första gången denna säsong ta tre poäng två matcher i rad.
Ge vår nya tränarduo ett riktigt varmt välkomnande.
En hel del press bör sättas på klubben efter en kaosartad säsong som denna men notera att jag skriver efter säsongen.