Lagbanner
KRIF-tränaren om SSK:s nyförvärv: “Han är redo nu”
Fotomontage: Janne Willman.

KRIF-tränaren om SSK:s nyförvärv: “Han är redo nu”

Joseph Berger är det senaste nyförvärvet i Södertälje. Backen kommer från en stark säsong i HockeyEttan och redaktionen tog därför kontakt med hans tidigare tränare Emil Ivansson, 28, för att lära oss mer om spelaren. - Tror det kan bli bra. Det kommer som alltid ta ett tag att komma in i tempot och skickligheten på spelarna, säger Ivansson till SvenskaFans.

Joseph Berger presenterades under fredagen och har tecknat ett avtal med Södertälje fram till våren 2023. Han kommer från en stark säsong i HockeyEttan där backen har noterats för 17 poäng på 23 matcher. Han har även spelat två Hockeyallsvenska matcher med Almtuna på lån. Han noterades för en assist under de matcherna.
 
- En back med bra fart som kan vara delaktig i offensiven, hård i närkamperna. Såklart offensivt bra med puck. Skulle säga att styrkorna är ett riktigt bra skott och hans skridskoåkning. Tror spelet utan puck i egen zon är en utveckling han behöver göra, säger Ivansson när han ska beskriva Joseph Berger.
  
SSK har länge uttryckt en vilja att hitta en spelskicklig back och det verkar vara precis det man får in också men det verkar också vara en spelare som kan ha flera användningsområden.
 
Hur tycker du SSK borde använda honom?
- Offensivt, där han får ha puck och skjuta. Dock väldigt användbar i PK (penalty kill) också på HockeyEttan nivå. 
 
Hur tror du Hockeyallsvenskan kommer passa honom?
- Nä men jag tror det kan bli bra. Det kommer som alltid ta ett tag att komma in i tempot och skickligheten på spelarna som han inte är van vid, det är det jag skulle säga blir den största utmaningen. Att tempot och skickligheten är högre, att anpassa sig till det. 
 
För det är naturligtvis ett steg upp till Hockeyallsvenskan och då är frågan; Vad kan man som supporter förvänta sig av det senaste tillskottet? Mycket beror på vilken roll SSK tänker sig för honom enligt Ivansson men han tror i alla fall att backen är redo för att ta ta nästa steg.
 
- Beror helt och hållet på hur SSK tänker sig att de ska använda honom. Men de har följt honom och är övertygad om att de kommer använda honom på det han är bra på och då kan det bli bra. Han har testat på HA innan och jag tror han är redo nu.

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-01-08 14:13:34
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar