Lagbanner
Hovet, Johanneshov, 2022-10-14 19:00

AIK - Södertälje

Magnus Bogren inför AIK – SSK
Bildmontage: Janne Willman

Magnus Bogren inför AIK – SSK

Härliga tre poäng igår, vad är dina tankar om matchen?
-Vi gör väl inte vår spelmässigt bästa match men vi möter också ett bra lag, Mora är jobbiga att möta.
1:a och 3:e perioden tycker jag vi gör det bra. I andra perioden tycker jag att vi är lite för naiva, inte riktigt ödmjuka i vårt spel. Bjuder dem på lite frö många onödiga anfall.

-Annars skönt att vi får i gång specialteams mot ett vasst Mora. Vi stänger ner dem fullständigt i boxplay. Till slut får vi in tre mål i powerplay som gör att vi vinner matchen.

Tycker inte man ska vara för kritisk heller efter en vinst. Mora vinner skotten men Tolopilo får se puckarna oftast också. Mora hålls på utsidan, så försvarsspelet är ju också en anledning till 3 poäng.
-Absolut, vi har fler farliga målchanser än dem. Trots att de skjuter mer.

AIK i morgon, vad kan vi förvänta oss där?
-Ett AIK som förmodligen kommer att komma ut på hovet med en enorm fart. De är såklart inte nöjda med säsongsinledningen. Det gäller att vara redo, det kommer att gå undan, tror det kommer att bli lite som när vi mötte Djurgården där.
Kommer att vara intensivt, mycket känslor. Det kommer säkert att smälla på rätt bra.

-Vi ska ändå fokusera på vårt och spela vår hockey och låta de få en jobbig afton såklart. Det är alltid så när det är ”Derby”. Det blir lie extra av allting så det gäller att hålla koll på känslorna.

Daniel Norbe utgick tidigt i matchen igår mot Mora, hur är status där, kan du säga hur allvarligt det är?
-Nä, kan inte säga hur allvarligt det är men han kommer inte att spela imorgon och troligtvis inte de närmaste matcherna heller. Sedan bör vi undersöka det lite mer och låta det gå någon dag innan vi kan ge mer info. Men jag tror han kommer att missa ett antal matcher tyvärr. Sedan om det rör sig om en vecka eller 2,3, det vågar jag inte svara på i dagsläget.

Kommer Filip Nordberg gå in och ersätta Norbe rakt av ihop med Albin Carlsson då?
-Ja, så kommer det att bli.

Är Stoffe Liljewall disponibel till morgondagens match?
-Nej det är han inte. Det går åt rätt håll så jag hoppas han kan få en bra helg och några bra dagar nästa vecka så kan han kanske börja närma sig spel. Vågar inte lova att han spelar på onsdag. Men där känns det i alla fall att det är närmare spel igen.

Då kommer Videll gå center igen då?
-Ja det kommer han att göra. Det är i stort samma uppställning som senast, vi har gjort någon ändring i någon kedja men det är samma forwards.

Och målvaktsvalet avslöjar du inte?
Nä, inte mer än att vi måste hålla igång båda så får vi se hur vi gör till imorgon.

Daniel Hanssondanielhansson1@outlook.com @danne19022022-10-13 18:15:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar