Lagbanner
Magnus Bogren inför SSK - Huddinge
Bildmontage: Janne Willman

Magnus Bogren inför SSK - Huddinge

"Jag nöjd med vår attityd och karaktär, att vi som grupp förstår att det krävs hårt jobb"

Inför den här säsongen blev Magnus Bogren, tidigare Tingsryds AIF klar som ny huvudtränare för Södertälje Sportklubb. En bra bit in på försäsongen så har han och övrig ledarstab börjat sätta sin prägel på laget.
SF tog pulsen på Bogren inför kommande träningsmatch mot Huddinge i Scaniarinken.

-Dina tankar om säsongen så här långt. Vad är du nöjd med?
-Jag är nöjd med många delar men bryter vi ner det så tycker jag att vi kommit en bra bit i hur vi vill spela. Man ser det både på träning och match att alla är med i tankarna i hur vi vill agera.
Bryter vi sedan ner det i matcher är jag nöjd med vår attityd och karaktär, att vi som grupp förstår att det krävs hårt jobb. Jag är även nöjd med våra special teams.

-Jag tycker vi har varit rätt stabila bakåt, släpper inte in så mycket mål och är också nöjd med målfabrikationen framåt.

En hel del saker har sett bra ut då enligt Magnus. Men det finns ju såklart också detaljer att jobba på enligt honom.

- Vad behöver höjas en nivå?
-En del detaljer i spelet som att vi fortfarande släpper till lite för mycket chanser mot oss. Jag tycker även att vi kan bli rejälare och snabbare i spelet med puck ner ifrån och upp.
Generellt bli mer noggranna när vi har pucken, trots att vi har gjort mycket mål så har vi definitivt en nivå till i att skapa ännu fler målchanser.

Att det ändå trots allt går ut på att vinna hockeymatcher är ju samtidigt något som SSK-tränaren lägger vikt vid.

-Sedan ska man ju inte underskatta betydelsen i att vi trots allt vinner matcher.  
Att vi skapar en vinnande känsla i gruppen är viktigt även på försäsongen men också kunna se att det är just försäsong och att den är till för just att bygga upp en vinnarmentalitet.

-Skoda Trophy var ju ändå så nära tävlingsmatcher man kan komma om vi pratar seriematcher och att vi lyckades vinna den turneringen är en väldigt bra merit.

SSK har mött lag av olika karaktär under försäsongen, två seriekonkurrenter, ett lag från SHL, lag från andra länders högsta ligor. En bra mix och nivå på motståndet i träningsmatcherna.

-Hur gick tanken när ni lade en träningsmatch mot ett lag en serie under, i det här fallet Huddinge. Hade det inte varit lämpligare att möta ett lag från Hockeyallsvenskan när det nu börjar närma sig seriestart?
-Jo kanske det men den matchen blev rätt sent bokad av olika anledningar. Samtidigt tycker jag att det kan vara ett bra tillfälle att testa lite fler yngre spelare.
Om den här matchen sedan ska spelas nu eller bör ha spelats tidigare kan man ju alltid diskutera.
Tycker det är bra att spela mot lag ifrån det här området, här finns många divison1 lag här, det finns ett värde i att göra det också.

-SSK är en av de större klubbarna i det här området och då tycker jag att det är en bra möjlighet att möta Huddinge som är en klubb som vill uppåt, jag ser absolut inga nackdelar i att möta dem.

-Apropå matchen och motståndet. Vad vill du se av laget imorgon?
-Att vi fortsätter på inslagen linje, att vi fortsätter vara noggranna i vårt spel. Jobba med de sakerna vi behöver bli lite bättre på.
Jag vill att vi kommer ut med samma attityd och ödmjukhet i den här matchen som vi till exempel gjorde i mötet med Örebro. Det kommer att bli lika viktigt nu som då.
Att vi fortsätter att sätta grunderna i vårt spel.

Matchen mot Huddinge kommer av allt att döma bli en chans för lite unga spelare att visa upp sig för tränarna och för hemmapubliken.

-Några spelare är ju frånvarande av förklarliga skäl och några spelare kommer att få vila. Vi kommer att ha med några yngre spelare som vi gärna vill se i seniorsammanhang. Det är ett bra läge att göra det.

-Hur tycker du att ni ligger till i förberedelserna just nu inför seriestart den 23:e september?
-Egentligen tycker jag vi ligger långt framme, vi har ju gått igenom grunderna och där var vi rätt långt framme redan inför Norgeresan. Vi kör fortfarande rätt hårt på träningarna, vilket vi också vill ha.
Sedan gäller det ju att få in de viktiga sakerna i spelet, jobba mer med special teams. Fortsätta vara noggranna i spelet utan puck men även jobba ännu mer med spelet med puck.

-Hur ser status ut i truppen med skador och sjukdomar?
-Om vi börjar med Leon Wallner så har han kommit rätt långt i sin rehab efter smällen han fick och kommer troligtvis vara i full träning i början av nästa vecka.
Bergvik har fått en muskelskada men är i gång och kör rehab. Det löper på bra men han kommer nog vara borta ett antal veckor, exakt hur många vet jag inte.

-Då är Fredrik ej aktuell för spel i den Hockeyallsvenska premiären?
-Det lutar åt att han kommer missa någon match i början av serien. Sedan är det ju så med alla skador att man vill att det ska få ta lite tid innan man kan säga någon ”exakt prognos” då det i det här fallet hände ganska nyligen.

-Kommer ni då att lyfta upp målvakt från J20 som back up till Tolopilo under tiden som Bergvik är borta?
-Ja det kommer vi att göra. ”Jonte” (Jonathan Petersson) från J20 är och kommer vara med och träna med oss.

-Hur ser det ut för Christopher Liljewall?
-Gällande ”Stoffe” är det ett rätt okej besked vi har fått.
Han är i full gång med sin rehab och där finns en förhoppning att han kan vara i gång med träning någon gång nästa vecka och kanske till och med spela i premiären. Det är just nu dag för dag men det finns en god förhoppning i alla fall.

-Leon Okonkwo Prada och Jan Gaspar från J20 var med A-Truppen idag och tränade. Är de aktuella för spel mot Huddinge imorgon?
-De har varit med och tränat, sedan får vi se hur det blir till matchen imorgon mot Huddinge. De har en match mot Västerås ikväll (onsdag 7/9) med J20 som är deras seriepremiär. Någon spelare från J20 kommer i alla fall få chansen att spela imorgon.

-Jag vill att Leon och Jan först och främst ska få fokusera på matchen mot Västerås sedan tar jag ett snack med Andreas Lindbäck (huvudtränare J20) om läget.

-Henrik Malmström stod över träningen idag? Av vilken anledning då?
-Han har varit sjuk hela veckan så han kommer inte att spela imorgon. Det är förmodligen inte av allvarlig art.

-Vilka mer står över imorgon?
-Jag vill kolla allting med J20 och så, vill inte släppa det, det blir mitt tråkiga svar i det här fallet. Jag vill informera alla berörda imorgon först.

-Kommer ni att matcha kedjor och backpar liknande som under Skoda Trophy?
-Det kommer nog bli en del ändringar till imorgon. Men tycker det finns en bra känsla i att vi hittat några kombinationer som ser intressanta ut efter de här matcherna som spelats hittills.
Laget kommer att börja sätta sig ju närmare seriestart vi kommer.
 

Daniel Hanssondanielhansson1@outlook.com @danne19022022-09-07 19:49:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar