Lagbanner
Scaniarinken, 2022-10-05 19:00

Södertälje - Vita Hästen

Magnus Bogren inför Vita Hästen
Bildmontage: Janne Willman

Magnus Bogren inför Vita Hästen

Vi fick en lägeskoll med huvudtränare Magnus Bogren införhemmamatchen mot Vita Hästen.

-Ny matchvecka. Hur har förberedelserna sett ut inför morgondagens match?
-Det är alltid en balansgång vad man säger efter en förlust men tittar man på vad vi gör på isen så gör vi mycket bra. Vi skapar mycket, vi har bra flow i spelet, jag tycker vi har en bra arbetsinsats. Det är ju effektiviteten och powerplay framför allt, det är klart att vi har fokuserat och pratat om det.

-Sedan det här med effektivitet, det är ju lite att få medstuds och flyt i det, plötsligt så blir det proppen ur. Vi tränar ju skott och avslut varje dag. Sedan är det klart att vi har tryckt extra på vissa saker, bli än mer jobbiga, framför allt in mer i ”hettan”. Vi behöver komma snabbare till avslut när vi får läge.

-Vi har tränat och pratat mer powerplay, ändrat lite för att få fler hot i den spelformen. Det har varit lite för enkelspårigt i de första matcherna. Ändrat så vi ska bli mer svårlästa och ha fler olika varianter. Förhoppningen är ju såklart att det ska fungera bättre redan imorgon.

-Tekningarna har varit av varierande resultat, hur mycket lägger ni fokus på att ha ”rätt gubbe” inne vid tekningscirkeln vid till exempel start i powerplay?
-Det beror lite på hur belastningen i matchen har varit och när, var och hur i matchen. Om vi tar powerplay så är ju Cole Cassels en bra tekare och säkert vinna en hel del tekningar. Sedan kommer vi att byta till en annan tekare också i den andra uppställningen.

-Sedan ska man inte bortse ifrån att Marcus Kruger är en väldigt duktig tekare också. Men visst är det ett viktigt moment i både powerplay och boxplay. Framför allt när man har tekning i anfallszon och att få börja med pucken. Vi försöker så gott vi kan men beror ibland på belastningen på vissa spelare.

-Vissa spelare behöver ni få ut mer av, hur ser dialogen ut?
-De är fullt medvetna om att de behöver en nivå upp, det är klart att vi pratar med dem. Samtidigt får vi ha en balans i det, de vet ju om att folk förväntar sig att de sak göra poäng. Så länge de gör grunderna rätt så kommer det andra.

-Man måste ha tålamod, träningsmatcherna är viktiga där man kan se saker men serien blir något annat. Det har varit rätt så flängiga matcher de här tre första och det tar lite tid att anpassa till något annat än de är vana vid.
Jag är inte orolig utan fortsätter de som de gör så kommer det att komma mer därifrån.

-Hur kommer femmorna och backparen se ut?
-Det kan nog bli någon förändring på grund av lite skavanker. Det är lite oklart med Linus Videll bland annat. Vi får se hur han känner sig imorgon på förmiddagen. Leon Wallner och Alex Ciernik är också frågetecken. Alex fick en smäll i J20matchen i helgen, så han och Leon är tveksamma till spel.
Kan inte ge helt klara besked men är Linus fit for fight imorgon så blir det inga större ändringar.

-Filiph Engsund?
-Han kommer att spela imorgon. Det är inget allvarligt med någon av de nämnda, det är dag för dag. Och Fredrik Bergvik är också uttagen till matchen imorgon.

Daniel Hanssondanielhansson1@outlook.com @danne19022022-10-04 19:45:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar