Lagbanner
Målvakten aktuell för en fortsättning - nyheter att vänta i veckan

Målvakten aktuell för en fortsättning - nyheter att vänta i veckan

Säsongen är över och SSK klarade det HockeyAllsvenska kontraktet med nöd och näppe. Nu är silly season igång och enligt uppgifter till SvenskaFans hoppas klubban presentera en lösning i tränar- och sportchefsfrågan denna vecka. Klubben ser även över kontraktsläget i spelartruppen och diskussioner har inletts med den belarusiska målvakten Nikita Tolopilo.


Efter en höst med en del svaga prestationer fick den belarusiska målvakten Nikita Tolopilo ett rejält lyft efter nyår och var en bidragande orsak till att klubben säkrade det HockeyAllsvenska kontraktet.
Under det negativa kvalspelet mot Troja/Ljungby hade 21-åringen en räddningsprocent på 95.1%. 

Kontraktet med Tolopilo löper ut och med Fredrik Bergvik på kontrakt ser SSK över målvaktsfrågan men Tolopilo har stärkt sina aktier rejält och är ett alternativ för Sportklubben och diskussioner om en kontraktsförlängning har inletts.

SSK hoppas även under veckan presentera både en sportchef och en tränare.
Emil Georgsson från Västervik har nämnts i andra medier vara aktuell som sportchef och Magnus Bogren från Tingsryd som tränare.
Gällande den förstnämnda har det varit en del frågor som släpat i diskussionerna till det att serietillhörigheten färdigställts enligt uppgifter till SvenskaFans, det ska även ha funnits ekonomiska skillnader i förhandlingarna.

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-04-04 19:59:36
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar