Lagbanner
Mitt förslag på kedjor i SSK
Bildmontage: Janne WIllman

Mitt förslag på kedjor i SSK

Det finns inget facit. Efter säsongen så vet vi svaret. Här är mitt förslag på hur laget ska se ut i vinter.

Säsongen har börjat. Äntligen!
Vi har väntat så länge på just denna dag, skönt när den äntligen kommit.

Att sätta ihop kedjor av årets trupp är inte som att lägga pussel. Här finns inga bitar som inte riktigt passar in och de gäller att hitta dom bitarna.
Några av bitarna blir över men kan komma till användning ifall några faller bort.

När jag komponerade mina kedjor har jag utgått från gammalt hockey tänkande.
En rightare, som gärna får vara målskytten. En center som är spelförstående och även tar ett defensivt ansvar. Den tredje länken i kedjan får vara energispelaren, som går på mål och spelar fysiskt.

1:a Femman

Backar:

Jag har valt att köra båda de nya backarna ihop. När det gäller backar så har jag lite samma tänkt som med kedjorna. Den ena får vara lite mera offensivt inriktad och den andre mera defensiv.
Albin Carlson har en offensiv uppsida, det såg vi stundtals i Timrå. Han är en typiskt tvåvägs back och får han rätt typ av spelare brevid sig så tror jag han kommer att våga spela ut hela sitt offensiva register.
Bredvid Albin har jag placerad rutinerade och tuffa Johan Ivarsson.
Ivarsson är stor och tung och kommer göra det surt för motståndarna att stå framför vår egna kasse och bjuda på ett par bröstvärmare.

Första kedjan har jag utgått att Linus Videll kommer att få spela center. Det mest naturliga är att Cassels spelar center, men Linus har sagt att han vill starta som center. Vi får se ifall det blir så.
Att spela center kommer att passa honom utmärkt. Som forward har Videll på egen hand sökt upp och utmanat och tagit de närmaste vägen mot målet.
Som center kan han istället använda sin kyla och sitt hockeykunnande på ett bättre sätt. Han får gärna komma underifrån med fart och få ha mera puck än som forward.
Videll har ett otroligt spelsinne och kommer med blotta sin närvaro få bevakningar på sig och öppna upp för sina medspelare.
Bredvid Videll har jag placerat Cassels och Krastenbergs.
Cassels är en rightskytt och kommer att få användning av sitt direktskott när Videll serverar honom smörpass i slottet.
Tredje länken i första linan har jag satt Krastenbergs. Han är snabb och ettrig och lär göra en hel del mål också.
Cassels hoppas jag är en spelare som även vågar attackera målet. Det är ju inte så ovant för Canadensare att göra det. Tycker vi saknade mycket av den varan förra säsongen.

2:a Femman

Backar:

Även här har jag placerat två nya ihop. Norbe är enligt mig en underskattad spelare.
Han har ett enormt bra spelsinne och kommer med rätt back kompis att utgöra ett offensivt hot från sin backplats. Han kan följa med i anfallen som tredje länk och kan dessutom användas i powerplay.
Brevid Norbe har jag placerat stora och starke Viktor Lang. Viktor är en defensivt skicklig back och kommer även han göra det jobbigt för motståndarna att stå framför egen målvakt.

I kedjan har jag lagt loket Liljewall som center, som får styra upp ungtupparna. Stoffe är van att ta en sådan roll, och det var lite det som har saknats i laget. Pasic och Sjöberg såg vi att de fanns kemi mellan dem förra säsongen. Med Stoffe som styr upp dem så kan det bli riktigt bra. Sjöberg tog enorma kliv i sin utveckling förra säsongen och kommer att göra det även i år. Passe har mycket hockey i sig. Ihop med Liljewall som klok center, så finns goda chanser att Pasic når närmare 40 poäng. 

3:e femman

Backar:

Josef Berger fick lite av ett genombrott förra säsongen. Han har ett bra skott och är bra skridskoåkare. Påminner faktiskt lite grann Adam Wilsby i sin spelstil.
Berger är också en tvåvägs back som behöver en defensivt skicklig spelare brevid sig. Där valde jag mellan Malmström eller Nordberg.
De kommer att få slåss om den platsen. De kommer att vara bra konkurrens om speltid ifall SSK inte väljer att spela med 8 backar från start under matcherna.

Tredje linan kommer att vara fartfylld kedja. Engsund har bra fart på rören och kommer att få brevid sig en annan skridsko stark spelare i Viktor Liljegren. Som motståndare gjorde Liljegren aldrig en dålig match mot just SSK. Nu har vi honom äntligen i rätt lag. Brevid dessa har jag placerat rightaren Anthony Luciani. Han kommer att lura i mittzon och vara beredd på att åka på alla lösa puckar. Luciani känns inte som kommer att jobba ihjäl sig i det defensiva, men kommer vara att hot i våra omställningar.

4:e femman

Backar:

Här har jag satt ungdomarna Jansson och Nordberg.
Jansson är ju en supertalang som fortfarande väntar på det stora genombrottet. Hans potential har vi sett. Han har alla ingredienser för att gå riktigt långt.
Det känns lite som, att det är i år ni kommer att få se Jansson spela ut alla sina register. Det är inte många som kan åka ut med pucken ut ur zonen som Ludde gör. Här handlar det mera om vad som sker efter blå. Ibland är det bara bra att bli av med puck och dumpa och ibland måste man fullfölja och våga anfalla.
Nordberg provade på a-lags spel förra säsongen. Han gjorde det bra och kommer även han att bli en bra back i framtiden. Ska bli oerhört spännande att se hans utveckling och se ifall han kan ta upp den hårda kampen om speltid i årets SSK.

Fjärde kedjan är våra "grinders". Förra säsongen var de bäst på isen, match efter match , byte efter byte.
Pratar givetvis om energiknippen och speedkulan Dahlström, vars fart tycks öka säsong för säsong. 
Han har bara ett läge och det är maxfart i varje byte. Brevid Dahla placerar jag store och starka Alba.
Emil har även bra skott och går oftast rakt på mål och kan användas även i PP framför mål.
Aronsson var en klok center som nu har ersatts av Bjerselius.  Jacob Bjerselius är en lite snabbare center än Aronsson och vi kommer att se flera omställningar än förra säsongen.

Detta var gott folk mitt lag just nu. Mycket kommer givetvis att hända under säsongen.
Dragan kommer att komma tillbaka runt jul. Var ska han lira?

Ciernik och Wallner kommer att få chansen att visa upp sig på försäsongen.
Just Ciernik tror jag enormt mycket på. Vet inte hur många flera kilon muskler han byggt på sig under sommaren, men han kändes mera kompakt. Tekniken och skridskoåkningen är ju redan briljant.

Målvakter:
Hur har vi det egentligen på målvakts sidan? 
Tolopilo avslutade säsongen briljant, men hade precis som laget en tuff säsong.
Ser man till försvarsspelet så var de inte enkelt att stå i kassen förra säsongen. Med ett stabilare försvarsspel kommer det vara enklare att vara målvakt i årets SSK.
Förhoppningsvis är vi mera i anfallszon är i försvarszon. Vem som tar första spaden spelar för mig ingen roll. Bara nån gör det. 
Vågar ännu inte tippa någon tabell placering, men törs lova att vi inte kommer att behöva kvala nedåt med årets upplaga av SSK.
Frågan är bara hur långt vi kan nå?
HV fattade att det är en resa ihop med fansen, sponsorer och att det krävs oerhört mycket arbete att nå dit.
SSK är en bit på väg. Tillsammans så kan vi också nå dit, men vägen dit är lång.

Men jag tror på detta. 


”winning is a habit”

 

Janne Villmanstallis50@hotmail.com2022-08-10 14:17:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar