Lagbanner
Nyhetssvepet: Sportchef på ingång och back nära övergång från Hockeyettan
Fotomontage: Janne Willman.

Nyhetssvepet: Sportchef på ingång och back nära övergång från Hockeyettan

En hel del har hänt. Förändringar i båset, A-lagskontrakt för juniorer, rykten om ny sportchef och back och lite annat. Här har ni en sammanfattning av de senaste nyheterna.

Ny sportchef på ingång?
Vi börjar med en nyhet från Johan Svensson på Expressen.
I det senaste silly-rummet skriver han att Tom Tärnström är Södertäljes huvudkandidat till att bli ny sportchef. Tärnström har varit sportchef i Väsby senaste säsongerna och varit med om på både avancemang till Hockeyallsvenskan men även degradering till Hockeyallsvenskan.
Redaktionen har tidigare fått obekräftade uppgifter kring att SSK hört sig för angående Emil Georgsson men att han tackat nej.

Back från Hockeyettan lär hamna i Sportklubben
Han öser på, den galne höken. I samma artikel säger han att backen Joseph Berger, tillhörande KRIF i Hockeyettan, lär hamna i Södertälje. Han har testat på spel i Hockeyallsvenskan den här säsongen då Almtuna tog in honom på lån i två matcher. Uppsalaklubben ska dock inte ha varit beredda på att köpa ut honom från KRIF på grund av prislappen. Södertälje ska dock vara beredda att betala och ser det som en spelare för framtiden också. Berger har levererat 16 poäng på 22 matcher i Hockeyettan den här säsongen. Nu verkar det som att spel i Sportklubben blir nästa steg för backen.

Vi har själva försökt gräva i detta och ingen har velat kommentera något namn men vi har fått bekräftat från trovärdigt håll att en nyhet kommer släppas under morgondagen.
Redaktionen har fått höra från trovärdigt håll att klubben har två tydliga spår i jakten på back och center. Då kan man nog anta att Berger är backen som varit huvudspåret. Hör vi något om centerjakten uppdaterar vi er.

Emil Lundberg aktuell för spel i SSK?
Efter en stark säsong i Vita Hästen lämnade Lundberg Sverige för spel i norska högstaligan. Där har forwarden med SSK-koppling svarat för 21 poäng på 27 matcher.
Redaktionen sökte honom för en kommentar kring framtiden och han skrev följande:

"Jag har inget klart med min framtid. Just nu har jag fokus på att bli frisk från covid så jag kan börja spela igen! Ser fram emot slutspel här i Norge! Har pratat med Eldebrink men enbart stämt av läget och lärt känna varandra lite. Inget mer än så. Har min bas i Sverige i Nykvarn så det har mest vart att kolla läget. Tråkigt svar men inget mer än så."

Fler uppgifter om Niclas Bergfors
Vi har tidigare kunnat avslöja att Bergfors är en av flera hemvändare SSK tittar på.
Nu skriver HockeyNews samma sak och tillförordnad sportchef Anders Eldebrink bekräftar det för sajten.

Talangerna skriver A-lagskontrakt 
LT kunde avslöja att Alex Ciernik tecknar ett A-lagskontrakt - samma dag avslöjade vi att Leon Wallner gör detsamma. Det har nu bekräftats av klubben. Bägge kontrakten sträcker sig till våren 2023.

Nu har man kontrakt med Ludvig Jansson, Albert Sjöberg, Alex Ciernik och Leon Wallner.
Är man nöjda där? Vi försökte luska lite.

- Tycker de (Eldebrink och Öquist) har bra koll på juniorsidan och länge sedan vi så tidigt erbjudit så många seniorkontrakt men det kan också bli någon till, kommenterar en inom SSK.

Låter inte helt omöjligt med ytterligare en alltså men vem skulle det kunna vara?
Finns flera juniorer det pratas gott om men inte så många fler som testat på spel i Hockeyallsvenskan. Det är backarna Alfred Hjälm och Filip Nordberg.
Den sistnämnda är enligt en del en av de starkare backarna i 04-kullen och kan tingas i draften i sommar. Han är även i högsta grad aktuell för U18-VM.
Han imponerade under försäsongen och varit ombytt nio gånger i år med A-laget.
Skulle någon juniorback vara en del av lagbygget 2022/2023 gissar jag på Nordberg, som har två juniorår kvar medan Hjälm inte ses som en lika stor talang och blir senior nästa säsong.

Förändringar i tränarstaben
Under torsdagen gick SSK ut med att Stefan Gråhns kommer in i ledarstaben och ska coacha forwards medan Jörgen Bemström ska börja coacha backar, likt rollen han hade i Djurgården. Gråhns och Bemström ansvarar tillsammans för powerplay. Dennis Bozic ansvarar fortsatt för boxplay och kommer ha en mer övergripande roll som “playerscoach”.
Dennis kommer även ha direktkontakt med Eldebrink och Öquist under matcherna.

Har ni tips till redaktionen? Mejla: adamgun345@outlook.com eller danielhansson1@outlook.com

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-01-06 17:06:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar