Lagbanner
Premiärförlusten lämnade en del frågetecken efter sig - SSK behöver höja sig rejält mot Västervik

Premiärförlusten lämnade en del frågetecken efter sig - SSK behöver höja sig rejält mot Västervik

Nej, det var inte bra nog när SSK förlorade med 3-2 uppe i Östersund efter straffar. Är dock inte orolig, även om premiären lämnade en del frågetecken hos mig.

Många har tyckt att lagbygget under sommaren verkat spännande och prestationerna under försäsongen har byggt upp förväntningar.

En stor skara bortasupportrar befann sig i Östersund under fredagskvällen. Hemmapremiären mot Djurgården nästa vecka börjar närma sig slutsålt.
Det finns en längtan inför säsongen som kanske inte funnits på några år.
Att SSK skulle klara av nykomlingen Östersund i premiären trodde nog de flesta. 
Men icke.

SSK kändes spretiga, far runt lite över allt på isen. Hade svårt med passningsspelet och att komma ut ur zon fort. Hade ingen kyla i avsluten.
När Nikola Pasic trycker dit 1-0 trodde man kanske att det skulle lossna lite men nej.
Direkt efter nästan sker en bjudning och Östersund kvitterade. 
Efter det såg det ännu värre ut.

Det är svårt att sätta ord på det.
För SSK hade rätt mycket puck under matchen, skapade de hetaste målchanserna och hade fyra ramträffar.
Ändå kändes allt så tvivelaktigt på något sätt.
Vet inte om det var premiärnerver men jag hoppas det.
Bägge Östersundmålen var rena bjudningar.

Det behöver bli rejälare spel i egen zon.
Det behöver bli bättre i uppspelsfaserna.
Det behöver bli mer skärpa i avgörande lägen. Mer bestämdhet.

Powerplay var bedrövligt. Hade SSK utnyttjat sina möjligheter i spel i numerärt överläge på ett bra sätt hade det blivit tre poäng. Inga varianter funkade. Uppspelen var inget vidare. Passningsspelet var även för dåligt och då är det väl naturligt att pucktempot blir lågt.

En del tycker kanske att jag är för negativ nu och jag vet, det är bara en match men jag måste samtidigt kunna belysa vad jag tycker gick fel, alla tillresta supportrar som fyllde bortastå förtjänade något bättre. Sedan är jag inte orolig för att detta kommer bli en till kaosartad säsong.
Kvalitet finns och jag tyckte mig se intentioner för att man skulle kunna slå Östersund komfortabelt om alla checkade in.

Fyra spelare får godkänt: Nikita Tolopilo, Filiph Engsund, Viktor Liljegren och Nikola Pasic. Backparet med Daniel Norbe och Albin Carlson var okej.

Resten klaffade det inte tillräckligt bra för och laget behöver höja sig inför onsdagens match mot Västervik. Det vore skönt att ha fyra poäng åtminstone innan hemmapremiären mot topptippade Djurgården.

Har funderingar kring ifall det var rätt att sära på Renars Krastenbergs, Linus Videll och Cole Cassels.
Albert Sjöberg kommer göra det bra ifall han får fortsätta med Videll och Cassels, inget tvivel om det.

Däremot tycker jag Krastenbergs varit osynlig i spelet egentligen hela försäsongen men han har ett fruktansvärt farligt skott när någon kan servera honom lägen.
I en omgivning med Christopher Liljewall, som inte är någon fixstjärna, samt Anthony Luciani, som har en hel del att bevisa, behöver han kunna driva spelet. En förmåga jag inte har sett hos honom än. Det är däremot något jag tror att Sjöberg skulle kunna klara av.

Så nej, det var inte bra nog. 
Det kan nog vem som helst komma fram till.
Vi behöver spela bättre än så här men jag är inte orolig. Tror fortfarande inte det här laget kan hota Björklöven och Djurgården men vi kommer vara i toppen efter 52 omgångar.

Östersund gick också såklart på rus som nykomling inför fulla läktare.

Man har all rätt att vara kritisk till insatsen, för detta var en premiär som lämnade flera frågetecken. Tror bara man ska vara försiktig för att dra allt för stora växlar av det. 

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-09-23 23:52:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar