SSK är ett av de starkare bottenlagen - nu behöver de oss på onsdag

Under fredagen åkte laget upp till Karlskoga och föll med 4-2, dagen efter slog man rivalen AIK på hemmaplan med 3-1. Att Södertälje just nu är ett av de starkare bottenlagen råder det ingen tvivel kring. Frågan är bara om tiden räcker till för att komma ikapp lagen strax ovanför?

Under fredagen väntade ett tufft möte på bortaplan.
BIK kom ut starkt i den första perioden och gjorde 1-0 välförtjänt men Södertälje växte sig in i den första akten och Villiam Haag kvitterade till 1-1 inte långt efter att BIK tog ledningen.
Under Hånberg och Lidström har SSK spelat mer efter sin förmåga.
Man försöker inte stressa och pressa motståndarna allt för mycket.
Utan man spelar tajt och kompakt. Både i egen zon och mittzon.
Man låter motståndarna snurra runt, fokuserar på att vinna alla lösa puckar framför egen målvakt och gå på kontring när tillfälle ges.
Mitt amatörmässiga hockeyöga tycker det blir problem i andraperioderna när motståndarna har nära till båset och kan byta spelare i anfallszon.
Det blir lätt att trötta ut defensiven.
SSK skulle behöva bli mer resoluta i uppspelsfasen när man får chansen.
För i ärlighetens namn kan man behöva flertalet försök ibland innan man får ut pucken.

Det fick vi se i period två i Karlskoga.
Man blev tillbakatryckta stora delar och hemmalaget sköljde över Södertälje, som dessutom drog på sig tre helt onödiga utvisningar.
Man ska vara tacksamma för att BIK endast lyckades göra ett mål under mellanakten.
Period tre blev ganska jämn och SSK skapade en del farligheter men BIK gjorde periodens första mål, SSK skulle senare tröstmåla genom Joseph Berger och slutresultatet blev 4-2.
Var väldigt besviken efter en undermålig andraperiod men man kan inte kräva poäng borta mot ett av seriens främsta lag.
Så jag ville se hur grabbarna svarade upp mot AIK på hemmaplan dagen efter.

Ungefär 3200 kom för att se den matchen, alldeles för dålig siffra men kurvan gjorde ett oerhört bra jobb. Skrattade i klacken varje gång Daniels danska stack ut…
Under den första perioden blev jag förvånad över hur bra man stod upp mot ett oerhört formstarkt AIK, som man dessutom har haft det väldigt svårt emot tidigare under säsongen.
Det fanns lite rörlighet i anfallszon, man spelade kompakt som vanligt och vann enligt mig kampen i mittzon.
Dock gjorde AIK 0-1 på en kontring efter slarv på offensiv blå.
Det var underläge i paus.

Period två började AIK få till väldigt långa anfall men Nikita Tolopilo och SSK stod pall.
Under spel fyra mot fyra gjorde Andreas Hjelm ett oerhört kyligt mål som blev bortdömt.
Istället var det Marcinew som skulle kvittera när han bara lägger pucken mot mål så fort han kommer in i anfallszon.

En grov tavla av Pavel Khomchenko, som hade gjort några svettiga räddningar tidigare i matchen.
Överlag var AIK det mer spelförande laget men SSK:s sätt att spela hockey är effektivt även om det inte är vackert.
Period tre inleds med ett ganska tidigt ledningsmål för hemmalaget genom Emil Alba, även det en puck som Khomchenko vill ha tillbaka.
Albert Sjöberg skulle inte långt senare driva pucken från egen zon upp till anfallszon på egen hand och distinkt sprätta dit 3-1 och det blev en helt euforisk känsla på läktaren.
Efter det kom Alexander Sahlin in i AIK-målet, som hyllades av publiken.
AIK tryckte på och man kände att det fanns en frustration hos bortalaget.
Trots flertalet längre anfall emot sig höll SSK undan och tog en blytung trepoängare.
Vill ge beröm till Nikita Tolopilo som har varit väldigt bra sedan tränarskiftet.

Överlag två fullt godkända insatser mot lag i väldigt bra form.
Det var en krigarseger på lördagen och sedan restriktionerna släpptes börjar man känna igen den härliga stämningen i Scaniarinken.
Vill fortsatt tro att publiken hjälper laget att hålla en hög energinivå i sextio minuter.