4 - 1

SSK vann utan att imponera - på fredag invaderar vi Hovet
Fotomontage: Janne Willman

Skulle SSK svara upp på sin fina insats mot BIK genom att komma ut starkt på hemmaplan mot Mora? Inte riktigt men tre poäng blev det och på fredag vill jag att bortasektionen på Hovet ska gunga.

Första perioden var okej. SSK skapar en del chanser och har några powerplay. Dock vinner man för få andrapuckar och det blir svårt att få ett konsekvent tryck. Piiroinen i Moras mål får lite väl mycket fri sikt ibland.

Andraperioden var… inte bra. Mora dominerade mittzonen och det var väldigt svårt för SSK att komma in med fart. Samtidigt hade Mora lätt att ta sig över offensiv blå och fick snurr flera gånger. Däremot höll SSK bortalaget på utsidan och hjälpte Nikita Tolopilo i mål, det ska laget ha credd för, även om det är inte så man vill att en match ska se ut mot ett tilltänkt mittenlag på hemmaplan. SSK vann perioden dock och det kanske är det enda viktiga, Filip Nordberg lade pucken mot mål och en stekhet Nikola Pasic kunde styra in ledningsmålet. 1-0 stod det efter två perioder trots att spelet lämnade en del att önska, vilket är en styrka i sig.

SSK inledde tredjeperioden i powerplay och det dröjde inte länge innan Nikola Pasic dundrade in 2-0 med ett slagskott. De första tio minuterna i tredje blev matchavgörande. SSK tryckte på rejält några minuter efter det och lade in en växel till. Sett till hur matchbilden såg ut då var det inte orättvist att Viktor Liljegren utökade till 3-0 bara två och en halv minut in. Mora drog på sig en utvisning för sex man med drygt tio minuter kvar av matchen och då såg vi kanske SSK:s bästa powerplayförsök hittills. Man hotade från flera lägen och vann andrapuckar, vilket resulterade i ett konsekvent tryck och rörelse på Moras box. Då blir det ytor och Viktor Liljegren kunde raka in 4-0 i öppet mål. SSK gick ner sig efter det och Mora tryckte på och fick in en reduceringspuck men det var aldrig nära att SSK skulle tappa ledningen i tredje.

Nikita Tolopilo var grym och ska ha mycket beröm. Pasic är stekhet just nu, fyra poäng från hans klubba talar för sig självt. Renars Krastenbergs och Cole Cassels vill man ha mer av, även om det finns mycket hockey i Cassels. Anthony Luciani spann vidare på sin fina insats mot BIK och hade några fina aktioner samt intentioner, poäng från hans klubba måste dock börja komma.

Spelet lämnade en del att önska. Att Mora var spelförande råder det inget tvivel om för mig. Ibland är hockeyn så dock, vi har fört en del matcher i år vars resultat inte gått vår väg.
En styrka i sig att vinna den här matchen trots hur det såg ut spelmässigt.

2348 i publiksiffra. Det är inte bra nog. Vi behöver en höjning här både från SSKs marknadsföring och supportrar. Dessa siffror bäddar inte för en stark ekonomi. Personligen tror jag att om man kan pusha folk till arenan även en grå onsdag hemma mot exempelvis Mora så kommer rivalmöten man lägger all krut på att sälja sig självt. Men vad vet jag.

På fredag väntar nu ett rivalmöte på bortaplan mot AIK. Boka biljett! En tredje raka seger hade betytt mycket. Finns massa saker i spelet som är bra, låt oss spinna vidare på det, tillsammans.
Vill att hela bortaklacken och bortasitt ska ta slut. Fyll gärna delar av sektionen bredvid också.