Lagbanner
Vi är tvåa i tabellen - men det låter som om vi vore sist

Vi är tvåa i tabellen - men det låter som om vi vore sist

Det händer rätt ofta att jag kritiserar laget men tänker oftast till innan jag publicerar det. Oftast så läser jag en gång extra och tänker ifall det är rätt läge att nämna spelaren vid namn. Vad vill jag bevisa med att hänga ut en spelare? Blir han en bättre spelare för att jag talar om hur värdelös han är efter en mindre lyckad match. Även om jag tror att spelarna inte läser mina artiklar så vet jag att vår sportchef gör det. Hoppas han gör det i alla fall.

Det som pågår i de sociala medierna just nu får mig att häpna hur en del av våra supporters saknar omdöme. Skriv inget på sociala medier som du inte kan stå för ifall du träffar den personen öga mot öga. Vi ligger tvåa i tabellen och spelar stundtals en lysande hockey. En hockeymatch lever sitt alldeles egna liv. Man kan jämföra det med en berg och dalbana. Det går upp och sedan går det ner. Det gäller att plana ut så att dalarna inte blir så djupa.

Ni vet inte hur lagets träning varit senaste tiden. Kanske har man haft tunga pass med både isträningar och fyspass.  En del spelare kanske inte har varit helt hundra och dragits med lättare skada, men kör ändå. Det jag ser är trots att spelet inte just nu är helt hundra så gör alla sitt jobb. Det är inte bara att gå in och hålla nollan mot ett desperat bottenlag. Såg mängder med bra hem jobb av forwards som även blockerade skott. Såg även ett mycket bra boxplay där man rensade undan returer och offrade sig hänsynslöst. Har man en mindre lyckad dag så kan man spela en match för laget. Det finns många olika sätt att visa ett bra lagspel. Man kan tackla, blockera skott, få med sig en utvisning och vinna sin kamp vid sargen. Vinner man sin gubbe och sin duell har du en fördel in i nästa kamp. Likaså med tekningar. Gäller att se matchen från olika perspektiv. Igår stämde det inte offensivt men vi stängde ner dem totalt i antalet klara målchanser.

Enligt en del supporters så har vi målvakts problem. Fattar inte vad ni menar. På riktigt. Vi har hållit nollan i sex matcher hittills och det lär hända ett par gånger till. En del mål har varit av det enklare slaget men i det stora hela så är jag mera än nöjd med våra burväktare. Dessutom så vet jag att de har en nivå till i sig till ett kommande slutspel. De sporrar varandra att bli bättre dag efter dag. Vi ser inte på match hur de tävlar varje träning efter att bli stabilare och öva på sina svagheter. Brattenberg är en meriterad målvaktstränare och vet hur formen skall toppas till ett slutspel.  Han gjorde Tolopilo till en lysande stjärna och kommer att lyckas med sina två nya kombattanter. Ska bli oerhört spännande att se hur kampen om första spaden utvecklar sig.

Det är tufft för många rent ekonomisk i januari. Det är inte bara jul och nyår som orsakar det utan vi har drabbats av olika prisökningar i stort sett allt. Det är tre hemma matcher kvar tills lönen kommer.
SSK – Nybro , 10 januari
SSK – Brynäs , 19 januari
SSK – Almtuna, 24 januari
Det kommer att bli tufft att locka folk till Nybro och Almtuna matcherna men Brynäs hemma borde kunna bli storpublik. Det är dessutom en fredag.
Vore smart av SSK att sänka priserna under januari för att möta den tuffa månaden.  Laget förtjänar mer än 3000 åskådare, men förstår dem som inte har råd.
Det jag ville säga med den här artikeln var att tänka en gång extra innan ni hänger ut någon spelare på sociala medier. Vi är ett topplag och ett topplag ska ha supporters som stöttar laget. 
Vi mot resten, glöm inte det.

Vill passa på att gratulera Sebastian Redlich till JVM bronsmedaljen. Även om det tar emot att skriva det eftersom jag är finne, så var det oerhört starkt att vända 5-2 till 8-5.






 

Janne Willmanstallis50@hotmail.com2024-01-06 14:11:31
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar