Lagbanner
Östersund Arena Hall A, 2022-11-06 15:00

Östersund - Södertälje
0 - 2

Videll stal showen.
Fotomontage; Janne Willman

Videll stal showen.

SSK:s storstjärna avgjorde matchen på egen hand då han gjorde matchens två enda mål. Bergvik även han stor match hjälte som höll nollan.

Guns and Roses släppte skivan Appetite for destruction 1987, och hade stora framgångar med låten November Rain.
Det är är just det som kännetecknar just november. De regnar, blåser och är riktigt burrigt ute. Klockan är knappt tre och de börjar redan skymma.
Alla löven har fallit ner från träden , och fyller min gräsmatta med höstens alla färger.
Vi förknippar november månad med gravljus, mustasch och ett evigt mörker. 
Månaden har knappt börjat men den känns alltid som den är lite längre än andra månader. 

SSK åkte till Östersund redan dagen innan så att man kunde förbereda sig på allra bästa sett, inför den sista matchen innan uppehållet. Ett Östersund som verkligen varit höstens succelag.
De har spelat mycket bra på hemmaplan och vann mot SSK i seriepremiären, dock efter straffar.
Nu var det upplagt för revansch för SSK.

Bergvik startar i mål, vilket överraskar säkert en del supporters.
Tycker att det känns som ett spännande val, då vi behöver ha två målvakter som presterar. Läge att visa det. En perfekt bortamatch för Bergvik att bevisa för sig själv och ledningen att han håller.

Första perioden inleder Östersund allra piggast. De är ingen bländande hockey som båda lagen bjuder på. Man är noggranna med att hålla den så kallade utsidan. SSK spelar rätt slarvigt och det saknas skärpa i passningarna. 
Östersund får spela Powerplay då Alba åker på en utvisning. SSK spelar uppoffrande boxplay och klarar av att hålla undan Anderbergs kanoner utan att hitta nätmaskorna denna gång. Anderberg har inlett säsongen på ett väldigt bra sett och är den som driver Östersunds även offensivt. Alba är nära att få ett friläge när han kommer ut från utvisningsbåset, men en slarvig slagen passning gör att chansen går till spillo. 
Även SSK får chansen att spela Powerplay, men man har inte ett enda skott på mål under detta överläge. Det mesta i SSK handlar om Linus Videll. Han verkar vara på spelhumör ikväll. 
Han hittar Krastenbergs i ett två mot ett läge, men Krasten missar sin chans att göra sitt andra mål för säsongens. SSK avslutar första perioden väldigt stark och Ivarsson gör en otroligt fin prestation när han rundar kassen och så när håller på att göra mål via köksvägen. Perioden slutar mållös med ett visst övertag för hemmalaget. Bergvik startade med ett par enklare returer men har jobbat in sig i matchen efter det.
 
Andra perioden börjar direkt med ett friläge för Marklund, som Bergvik räddar. Otroligt viktig räddning. Sedan får ÖIK en två mot ett läge som Bergvik parerar bort.
Efter det så startar Videll Show. Han gör sitt första mål efter en konstig sarg studs på Ivarsson skott. Linus ska man inte ge chanser i onödan, för då rasslar det i nätet. Ett par minuter senare fortsätter Videll visa sin otroliga styrka. Ensam åker han runt anfallszonen, med god kontroll på pucken. Han drar sig inåt banan och täcker pucken fint med sin stora kropp och trycker dit sitt andra mål för kvällen. Ett riktigt klassmål. På egen hand har Linus satt SSK i en bra position för att ta revansch. Förutom målen så serverar han sina lagkompisar i öppna lägen. Han hittar framstötande Malmström ett par gånger och bjuder även Krastenbergs på ett par delikata mackor. På tal om Krastenbergs, så tror jag att detta var hans sista match i SSK tröjan. Även om han spelat upp sig så saknas det lilla extra för honom. Kanske har jag fel, men ingen är gladare än jag om han lyfter sig. 

SSK håller verkligen ÖIK på utsidan under större delen av den tredje perioden.
De chansar och plockar målvakten när det återstår tre minuter. SSK håller undan och det är många som offrar sig i slutet när hemmalaget trycker på. 

De var en mycket jämn match: Den kunde ha slutat lite hur som helst.
Bergvik räddar oss i början på andra perioden och vi har flyt med en sarg studs som ger oss en ledning som håller matchen ut. 

Det finns en trygghet i grundspelet som är en nyckelfaktor när matchen står och väger. Alla vet sina roller och chippar in på ett bra sätt. De är som ett kugghjul, den bara går och går. Just nu är SSK som en maskin. Nu ska man se till att underhålla den lite under uppehållet. 

Det finns en hel del punkter att förbättra , framför allt spelet i powerplay. 
Kanske så hittar Georgsson nåt ess i sin rockärm , en spelare som kan ta rollen som målskytt och styra upp lagets powerplay. Dragan hoppas jag är snart redo att kliva in i det här laget. SSK behöver spets, och det har han, det vet jag.
Lucas Carlsson när han är spelbar kommer också att lyfta upp konkurrensen i laget då han kan användas både som vinge och även som center.

Efter en fjärdedel av serien så ligger SSK fyra i tabellen.
Det känns ändå skönt med ett uppehåll, även om den kommer nu när SSK är som bäst.
När serien drar igång igen har halva månaden redan gått.
Under mörkaste november så visar SSK upp ett spel som får mig att tro på en ljus framtid. Sällan har "November Rain" känts så uppiggande.


"winning is a habit"
 

Janne Villmanstallis50@hotmail.com2022-11-06 18:15:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar