Lagbanner
Inför Lazio-Catania: Montellas återkomst!
Får Montella åter flyga på Olimpico ikväll?

Inför Lazio-Catania: Montellas återkomst!

Vinzenco Montella är tillbaka i den italienska huvudstaden, denna gång med ett lag med toppform trots en del skadebekymmer.

Efter att ha tagit den första poängen på Artemio Franchi sedan 1971 förra helgen är det ikväll dags för Catania att besöka Rom där ytterligare en poäng ska hämtas. För tränare Vincenzo Montellas del är det dennes första match i den italienska huvudstaden sedan han lämnade Roma förra våren. Montella har sänkt Lazio förr och är kanske främst ihågkommen för sina fyra mål i Romas femetta från mars 2002.

Catanias form är som sagt god. De två senaste matcherna mot Inter och Fiorentina har bägge lett till att diskussionerna kring dessa lags respektive tränare och dennes vara eller icke vara i klubben har ökat i intensitet. Edy Reja är en annan man som varit kritiserad tidigare denna höst och om elefanterna kniper en poäng imorgon kan ni lita på att hans kritiker får mer vatten på sin kvarn. Catania är just nu enormt underskattade i Italien, något som kan dras fördel av. Edy Reja ledde för övrigt sicilianarna under större delen av år 2003 då han tog över efter walesaren John Toshack.

Anfallsstjärnan Alejandro Gómez är fortfarande muskelskadad och missar kvällens match. Däremot ser det lite ljusare ut i de bakre regionerna sedan ytterbacken Alessandro Potenza återhämtat sig och numera är tillgänglig för spel. Övriga skadade spelare är som vanligt kapten Biagianti och vice-kapten Capuano, samt Llama, Alvarez, Suazo och Ledesma.

Troligtvis kommer Montella att spela med ett 5-3-2-system återigen. Ni som följt mina artiklar om Catania den senaste tiden vet vad jag tycker om det ekonomiska i att använda så pass många försvarare från start, men den gode Vincenzo är av en annan åsikt. Izco kommer vara kapten för tredje matchen i rad. Vi lär även få se Bergessio tillbaka från start med Maxi López på topp.

Även Lazio är ett lag i bra form och man har vunnit tre av sina fyra senast matcher. På söndagskvällen imponerade örnarna inte direkt spelmässigt men vann ändå med 2-0 borta mot Bologna, vilket är starkt. På skadelistan hittar vi framförallt fixstjärnan Hernanes tillsammans med Mauri, Gonzalez, Matuzalem och Berardi. Dessutom är den brasilianske mittbacken André Dias avstängd efter att ha fått sitt fjärde gula kort hittills i Serie A under helgens match.

Lazio (4-3-3): Marchetti; Konko, Stankevicius, Biava, Radu; Brocchi, Ledesma, Lulic; Cissé, Klose, Sculli
Bänken: Bizzarri, Diakité, Zauri, Scaloni, Cana, Rocchi, Kozak

Catania (5-3-2): Andújar; Izco, Bellusci, Legrottaglie, Spolli, Marchese; Almirón, Delvecchio, Lodi; Bergessio, Maxi López
Bänken: Campagnolo, Potenza, Sciacca, Ricchiuti, Barrientos, Catellani, Lanzafame

Matchen blåses igång på Olimpico ikväll, onsdag, klockan 20:45 av domare Gava. Slår man på TV4 Sport får man se hästar som springer runt en smutsig oval bana istället för italiensk fotboll, vilket är en skam. Dock visar man Milan på nöjeskanalen TV11. Kvällens match tror jag slutar 1-1.

David Bergdavid.berg@svenskafans.com@_david_berg_2011-10-26 09:04:48
Author

Fler artiklar om Catania