Lagbanner
Inför Empoli - Juventus: Nu börjar säsongen på riktigt
Motta har fått en flygande start. Har hans lag lyckats bibehålla formen under uppehållet?

Inför Empoli - Juventus: Nu börjar säsongen på riktigt

Nästa vecka drar det nya formatet av Champions League igång. Men redan på lördag väntar Empoli i en viktig match för att behålla serieledningen. Nu börjar säsongen på riktigt.

Efter den pyspunka som denna förra säsongen till sist blev har starten på den här säsongen känts rolig, kul och nyskapande. Borta är det lågt stående försvaret med Allegri, som visserligen jag älskar, men som inte fullt ut lyckades föra tillbaka oss till toppen av Italien. In har Thiago Motta kommit med en tydlig spelidé och en tydlig vision. Skönt, men nu gäller det att fortsätta bygga på den fina starten.

Nu går vi för Scudetton

Ja, jag vet att Inter har ett jäkligt bra lag. Ja, jag vet att vi är i tidigt skede av Thiago Mottas projekt (hatar det ordet). Men det som jag tror gjorde det så svårt för många av oss förra året var att även under hösten när vi hängde med i toppen så sköts hela tiden ambitionen om Scudetton ner.
Det är ingen katastrof om vi inte vinner Scudetton men att våga uttala drömmen tror jag är bra. Spelarna, tränarna, klubbledningen och vi supportrar ska aldrig vara nöjda förrän Scudetto-skölden sys på på vår tröja. Avsaknad av drömmar är den största glädjedödaren och det största hindret för att lyckas.

Därför är det så viktigt att vi fortsätter implementera vårt spel och fortsätter göra bra prestationer. Redan på försäsongen i den relativt sömniga tillställningen på Ullevi i Göteborg gick det från läktarhåll att se tydliga linjer i Mottas anfallsspel. Att laget nu dessutom inlett med tre raka nollor värmer det defensiva hjärtat. Nu fortsätter vi processen och nu fortsätter vi drömma. En seger mot Empoli på lördag skulle visa att vi är på riktigt och få gänget i Milano att börja darra.

Svår match när säsongen börjar på riktigt

Att spela borta mot ett lag som Empoli bara dagar innan vår återkomst i Champions League är bland det svåraste vi kan göra. Hur ska Motta tänka när han ställer upp laget, ska han rotera? Och för spelarna är inte uppgiften enklare. Det är lätt att tankarna svävar iväg mot den största av scener och att man glömmer matchen som ska spelas på Castellani.

Empoli har inlett ganska lovande den här säsongen med en seger och två kryss. De senaste säsongerna har varit relativt kaosartade med många tränarskiften och där Andreazzoli tränat klubben under hela fyra sejourer på sju år. Förra säsongen var man på väg ur men då klev Mr. Great escape, det vill säga Davide Nicola, in och räddade kvar klubben. Efter säsongen lämnade han och nu är det tidigare Parma- och Sampdoriatränaren Roberto D´Aversa som styr skeppet. Han själv blev sparkad av Lecce under våren. Klart vi ska vinna, men det blir inte lätt.

Trolig elva:
Di Gregorio
Savona, Gatti, Bremer, Cabal
Luiz, Locatelli
Cambiaso, Yldiz, Mbangula
Vlahovic

Lucas S2024-09-13 13:15:00

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid