Lagbanner
Inför Genoa-Juventus: Svensk från start när vi måste vinna
Läge för offensiven och ersättarna att leverera.

Inför Genoa-Juventus: Svensk från start när vi måste vinna

Inte ett insläppt mål och en glimrande defensiv men problem med offensiven, är det här Allegris Juventus vi ser? Läge för Motta att visa att han kan sätta ett offensivt spel. För annars riskerar han att hamna i ett knivigt läge bara efter ett par omgångar av säsongen spelade.

Efter tre raka 0-0-matcher i ligan har inledningen som var ett utropstecken omvandlats till ett frågetecken. Å ena sidan skönt att försvaret sitter men offensiven har sett oroande impotent ut. Nu är det läge att höja sig och i och med att de andra topplagen också tappat poäng under inledningen så ligger vägen till Scudetton fortsatt öppen.

Vad händer med offensiven?

Efter en sprudlande start på säsongen blev det oväntat krampaktigt mot Roma. Men jaja, en gång är ingen gång. Men mot Empoli återupprepade sig historien. Men sedan klev vi in i Europa och helt plötsligt flöt allt på som vanligt. Nu hade det väl lossnat? Tyvärr inte, matchen mot Napoli är ett defensivt mästerverk men offensivt är det inget att hänga i julgranen. Det går för långsamt och vår enda friska anfallare byttes ut redan i paus.

Det syns tydligt vad Motta vill göra i offensiven. Men allt går för långsamt. Samtidigt tycker jag inte det är läge att måla fan på väggen. Vi är fortfarande i inledningen av säsongen och det finns tid att sätta spelet. Men det är läge att börja göra det nu. Att Vlahovic inte kommit igång fullt ut är ett orosmoln, men samma sak där, tålamod är nyckeln. Med det sagt, nu gäller det att börja plocka poäng. Skit i hur det ser ut, mot Genoa ska det vara tre poäng.

Vägen ligger öppen när topplagen underpresterar

Serien leds av ett lag från Turin. Inget uppseendeväckande om det inte var för att det är våra småbröder i rött som gör det och inte vi. Milan, Inter och inte minst Roma har alla underpresterat. Det gör att vi trots våra tre raka kryss är två poäng från serieledning. Napoli har sett bra ut men även de har gått på plumpar.

Det är med andra ord läge för oss att ta chansen nu. Övriga lag kommer inte underprestera för alltid och tar vi inte chansen nu så kommer vi ångra oss. På pappret har Inter ett bättre lag men om de hamnar i en svacka måste vi plocka trepoängare. Vi behöver utnyttja läget när det kommer om det ska bli en guldstrid i år och jag tror vi har alla nycklarna. Med andra ord: bara vinn!

En svensk i elvan!

Redan dagen innan avspark valde Motta att ge hela elvan. Namnet som stack ut där är den svenska vänsterbacken Jonas Rouhi. Han har redan fått debutera och nu får han chansen från start. Hoppas Jon Dahl Thomasson tittar och hoppas Rouhi slår vertikala passningar, både för Juventus skull och svenska landslagets skull.

Tittar vi offensivt startar den väntade trion Gonzalez, Vlahovic, Yldiz. Helt rätt i min mening då vi behöver få igång deras samspel fullt ut. Koopmeiners får chansen från start igen samtidigt som Locatelli vilas, märkligt att Fagioli väljs före storförvärvet Luiz kan tyckas. Men Motta anser uppenbarligen att han inte är redo att starta. I övrigt får vår kapten, Danilo, chansen från start liksom reservmålvakt Perin.

Elvan:
Perin
Danilo, Kalulu, Bremer, Rouhi
Fagioli, Mc Kennie, Koopmeiners
Gonzalez, Vlahovic, Yldiz

Lucas S2024-09-27 21:06:00

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid