Lagbanner
Allianz Stadium, 2024-09-01 20:45

Juventus - Roma

Inför Juve - Roma: Första riktiga prövningen
Första stormatchen för Puppet Master Motta.

Inför Juve - Roma: Första riktiga prövningen

Det var längesen jag kände en lika stor entusiasm två omgångar in i Serie A-säsongen. Laget är nytt, tränaren är ny men ändå verkar det som att offensiven flyter på och defensiven är solid. Men vi ska kanske inte dra allt för stora växlar på det faktum att Juve har vunnit mot Como och Hellas. Nu är det dags för Mottas första stormatch, kan han fortsätta att leverera trepoängare eller kommer vi vakna från drömmen redan nu?




Roma är Roma.

Säsongen hade inte kunnat starta mycket bättre för Motta och hans mannar. Två vinster, sex mål framåt och noll insläppta. Även om jag ofta drömmer mig bort så var det här ett scenario som kändes föga troligt. Speciellt efter den hackande försäsongen och den initiala bristen på yttrar. Visst, Como och Hellas är inga lag som kommer att vara med och slåss om europaplatserna, men en säsong definieras av hur det går mot dom mindre kubbarna. Dom där poängen som inte får tappas. Och efter tre år med Allegri så har nog många av oss vant sig med att det är svårt att slå dom flesta lagen. Men det blåser nya vindar i Turin, låt oss hoppas att det fortsätter så.

Roma har å andra sidan inte börjat speciellt lovande. En poäng på två matcher låter inte så skräckinjagande. Men Roma är Roma och det är ett lag fyllt av individuell kvalitet. De Rossi kom in och avslutade den förra säsongen på ett fantastiskt sätt och det finns egentligen inget som talar för att deras kräftgång ska fortsätta speciellt länge till. Den offensiva trion i Dybala, Dovbyk och Juventusratade Soulé har massor med boll i sig och kan avgöra matcher på egen hand. Och även om mittfältet inte är lika spetsigt så hade nog Pellegrini tagit en tröja i många större lag än Roma. Det finns alltså inte plats för någon form av underskattning.


The new guys.

Motta bekräftade att alla i den nyinköpta, offensivt starka trion Koopmeiners, Gonzalez och Conciencao är med i truppen och tillgängliga för spel. Om någon av dom startar eller inte är jag dock inte helt säker på. Killar som Mbangula och Savona har definitivt tagit chansen när dom fått spela och det kan ju vara dumt att ändra ett vinnande koncept. Spontant så tror jag att Gonzalez ligger närmast en startplats då han varit med och tränat i en vecka nu. Han borde vara redo. Och även om Cambiaso har gjort det väldigt bra som ytter så besitter han inte samma förmåga att skapa offensiva lägen som argentinaren gör. Men en högerkant bestående av Cambiaso som ytterback och Gonzalez som ytterforward låter otroligt giftigt, kankse får vi se den varianten redan ikväll.

Om vi ska tolka Mottas försiktiga behandling av Luiz som ett sätt att integrera honom i laget steg för steg så tror jag att vi kommer att få se en liknande approach med Koopa Troopa. Holländaren träningsvägrade i Atalanta och bör nog ligga en bit ifrån matchformen just nu. Men att ha sådan kvalitet på bänken känns å andra sidan väldigt tryggt. Det finns sämre killar att slänga in om det ska jagas mål.

Conciencao är en spännande spelartyp med sin speed och förmåga att dribbla förbi försvarare på löpande band. Jag gissar dock på att Motta ser honom lite som en supersub, åtminstone nu i början. Någon som kan komma in när motståndarnas ben känns lite tyngre. Någon som kan förändra en matchbild. Något som vi inte har varit bortskämda med på ett bra tag.


Får försvaret bekänna färg?

Juventus har slagit flest passningar i Serie A under dom två första omgångarna. Högst bollinnehav och högst passningsprocent. Det kommer nog se lite annorlunda ut mot Roma, även om jag tror att den gamla damen kommer ha bollen mer än dom rödgula. Jag var inne på Romas offensiv tidigare, den är individuellt vass även om bollarna inte rullat in än så länge. Juve har noll insläppta men om vi ska vara ärliga så har försvaret inte ställts på några större prov än. Jag förväntar mig att dom får jobba lite hårdare idag och det ska bli spännande att se hur en kille som Cabal tar sig an en tekniker som Dybala. Cabals bästa defensiva egenskap är hans fysik, men frågan är om han kommer att kunna använda den mot ett kvicksilver som Paulo? Jag hade inte blivit förvånad om vi får se Danilo kliva in i backlinjen för att hålla extra koll på Romas nummer 21.

Mikael Noaksson2024-09-01 11:48:06
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid