Lagbanner
Stadio Marcantonio Bentegodi, 2024-08-26 20:45

Hellas Verona - Juventus

Inför Verona - Juve: Jobbig bortamatch i norr
Kenan behöver flyga om det ska bli tre nya pinnar imorrn.

Inför Verona - Juve: Jobbig bortamatch i norr

Mottas äventyr i Juventus kunde inte ha börjat bättre. 3-0 hemma mot Como i en match där yngligarna visade framfötterna rejält. Men Verona började ännu bättre, 3-0 mot Napoli. Och även om Contes lag är under konstruktion så är det ett mäkta imponerande resultat. Vilket lag kan surfa bäst på vågen från omgång ett?




Sjukstugan är officiellt öppen igen.

Ny säsong, ny tränare, nya spelare, samma skadebekymmer? Vi kan självklart inte dra för stora växlar på att två startspelare från första omgången fick gå ut med muskelskador, men vi kan definitivt sucka högljutt åt det. Thuram var en av dom bättre svartvita kämparna på planen och dominerade med sin fysik. Weah var kanske inte lika bra, men han gjorde ändå ett fint mål och fyllde på bra framåt. Att ingen av dom kan vara med mot Verona är därför ganska trist. Om man ska tro rapporterna är ingen långvarig frånvaro som väntar, men att missa två matcher i början på säsongen är ju inte optimalt hur vi än vänder och vrider på det.

Även om Thuram är den bättre av dom två så tror jag att man kan täcka upp för hans frånvaro helt okej. Vi har både Luiz och Fagioli som kan kliva in där utan problem. Locatelli gjorde en fin säsongsdebut så jag är inte allt för orolig att vi tappar i spets, snarare i bredd men det får vara fine under någon enstaka match. Lite jobbigare är det dock att Weah inte kan komma till spel. Åtminstone om vi ser till spelare som kan göra skillnad med ett inhopp. Just nu är Cambiaso den enda som kan spela högerytter och om han går sönder blir det lite knepigt att få ihop en bra balans i laget. Nico Gonzalez transfersaga slutade dock gott för oss juvefans så förstärkning kommer. Men han är inte uttagen i truppen imorrn så vi får snällt vänta på argentinarens hjälp tills nästa omgång.


Se upp med omställningarna.

Man kan tycka att Juventus borde kunna dominera mot en mindre klubb som Verona. Men faktum är att den gamla damen bara har fem vinster på dom 10 senaste matcherna mot Hellas, varav fyra med uddamålet. Ingen walk in the park med andra ord. Förra säsongen blev det 1-0 vinst hemma och kryss borta vilket skvallrar om ett motstånd som bör tas på största allvar. Inte minst med tanke på att Verona körde över Napoli borta i första omgången. Visst är Contes lag långt ifrån färdigt, men att dom skulle åka på ett så pass pinsamt resultat var det nog inte många som hade trott. Sen var det väl kankse inte helt rättvist sett till matchen, men Verona var hela tiden vassa i sina kontringar och ställde om från försvar till anfall med få tillslag. Och med en nybyggd backlinje är det något som förmodligen oroar Motta lite. Danilo är med i truppen men frågan är om han är redo att starta då han varit småskadad i veckan. Det ser alltså ut som att Savona kan få en start som högerback och även om han inte gjorde bort sig i sitt inhopp senast så är det en gamble mot ett lag som gillar att sätta sina forwards i lägen där dom kan utmana sin back. Förhoppningsvis är Kalulu startklar vilket skulle ge mer stabilitet och en lugnande snabbhet till backlinjen. Både Gatti och Brmer är som bäst när dom får försvara rättvända.


Kan Yildiz fortsätta att glänsa?

Peppar, peppar, men nu ser det ju faktiskt ut som att Juventus kommer att förstärka offensiven ganska rejält innan fönstret stänger. Gonzalez och Conceicao är klara och Giuntoli verkar inte luta sig tillbaka trots det. Koopmeiners är fortfarande drömmen men det viskas även om Sancho. Och allt det där låter ju underbart, men tyvärr kommer det inte hjälpa oss ett dugg mot just Verona. Istället faller mycket av det offensiva ansvaret på Yildiz axlar den här gången också. Han gjorde det väldigt bra mot Como, men nu handlar det om att hitta kontinuitet. Alla kan vara bra en dag, men för att ta klivet upp till den glansigaste stjärnglansen gäller det att leverera vecka ut och vecka in. Och det är något som vi inte har sett Yildiz göra än. Förra säsongen hade han svårt att följa upp bra prestationer med ytterligare en bra prestation vilket han är ursäktad för. En tonåring i Juventus måste få misslyckas. Men just imorrn vore det väldigt bra om han inte gjorde det. Det ser ut osm att han får starta centralt igen då Mbangula är svår att flytta efter en så pass elektrisk debut. Men Kenan trivs i mitten och får då chansen att länka upp med Vlahovic i större utsträckning vilket jag tror båda tjänar på.

Det är mycket begärt av en 19-åring, men hjälpen är på väg. Fortsätt att trolla så kommer du snart få ännu bättre lekkamrater runtomkring dig.

Mikael Noaksson2024-08-25 21:08:11
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid