Lagbanner
Carlo Castellani, 2024-09-14 18:00

Empoli - Juventus
0 - 0

Spelarbetyg Empoli 0-0 Juve: Antiklimax
Har en del att fundera på.

Spelarbetyg Empoli 0-0 Juve: Antiklimax

Här hade jag gått och väntat i veckor på nästa Juve match. Det var längsen man kände så. Peppen var stor men matchen levde tyvärr inte upp till den. Istället blev det andra matchen i rad utan mål varken framåt eller bakåt.



Perin - 6
Fick oväntat starta istället för Di Gregorio, förmodligen för att hålla hela truppen matchtränad. Gjorde det bra men tvingades inte till speciellt många räddningar. Behöver bli lite vassare med bollen vid fötterna om han ska passa in i Mottas taktik.

Kalulu - 6.5
Stängde ner sin kant på ett fint sätt och vann en del boll. Fyllde inte på framåt så mycket som en ytterback kanske ska men bidrog ändå i uppspelsfasen på ett bra sätt. Visade att han inte bara är en nödlösning och kommer säkert få fler chanser inom en snar framtid.

Gatti - 7
Det känns som att Gatti har tagit ett nästa kliv i och med att Motta har gett honom bindeln. Går från klarhet till klarhet där bak och var Juventus bästa spelare igår. Avslutade matchen med en vital brytning efter en farlig Empolikontring.

Bremer - 6.5
Gör det nästan alltid bra och känns väldigt trygg och stabil där i hjärtat av backlinjen. Fantastisk duellspelare som använder sin fysik till fullo. Kan och bör dock förbättra sig i spelet med boll. Uppspelen stannar upp lite väl mycket när Bremer har bollen vid fötterna.

Cambiaso - 6.5
Utgår från vänsterbackspositionen men är överallt på planen känns det som. Ibland är det bra för att han bryter mönster och förvirrar motståndarförsvaret men jag kan samtidigt sakna ett samspel mellan honom och Yildiz på kanten.

Luiz - 5.5
Fick äntligen starta men hade ingen lyckad dag på jobbet. Kom aldrig in i spelet och fyllde inte heller på framåt vilket hämmade Juventus anfallsspel. Slog även bort ett par hörnor och kändes allmänt off. Behöver höja sig om han ska ta en startplats.

Locatelli - 6
Gör det bättre än sin mittfältskollega men har ändå svårt att bidra i det offensiva spelet. Täcker upp bakåt på ett bra sätt men behöver också kunna slå passingar som bryter linjerna och sätter sina lagkamrater i lägen.

Yildiz - 6
Fick inte många bollar att jobba med på sin kant och hade därför svårt att sätta sin prägel på matchen. När han väl fick bollen tenderade han att överarbeta situationen istället för att ta bollen framåt.

Koopmeiners - 6
Var snudd på katastrofalt dålig i första halvlek men spelade upp sig lite i andra. Måste bli bättre på att hitta farliga ytor då han sällan hade bollen nära straffområdet. Gjorde inte heller något större avtryck i presspelet. Bättre kan du.

Gonzalez - 5
Jisses, var killen jetlaggad eller vad? Hade typ inte ett rätt och var en stor orsak till att offensiven hackade.

Vlahovic - 6
Det hackas mycket på Dusan men jag vet inte om han förtjänar det. Får spela nästan uteslutande med ryggen mot mål vilket inte är hans starkaste sida. Om alla uppspel kräver att Vlahovic håller undan en back i ryggen och knackar vidare bollen på ett tillslag så måste Motta tänka om.

Motta - 5.5
Med två veckor på sig att komma på en matchplan mot ett lågt sittande Empoli hade jag förväntat mig mer av Motta. Det såg idéfattigt och oinspirerat ut. Verkar ha varot överdrivet rädd för Empolis kontringar då presspelet har som bortblåst. Förstör matchrytmen när han byter ut fyra spelare samtidigt.

Avbytarna får inget betyg.

Mikael Noaksson2024-09-15 14:01:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid