Lagbanner
Luigi Ferraris, 2024-09-28 18:00

Genoa - Juventus
0 - 3

Spelarbetyg Genoa 0-3 Juve: Islossning i andra
Börjar Dusan att flyga nu?

Spelarbetyg Genoa 0-3 Juve: Islossning i andra

Efter tre raka 0-0 matcher fick Mottas mannar äntligen in en boll och efter det öppnades ytorna upp. Pigga inhopp av Luiz och Conceição adderade till känslan av att denna upplaga av Juventus bara kommer att bli bättre och bättre.



Perin - 6.5
Hade inte mycket att göra men dom få gånger som han behövde ingripa gjorde han det på ett fint sätt. Det är en ynnest att ha en så säker målvakt som backup. Styr försvaret på ett fint sätt och verkar inge ett lugn där bak.

Danilo - 6
Såg ringrostig ut vilket kanske inte är så konstigt med tanke på den begränsade speltid han har fått. Men min känsla är att han just nu är den svagaste av dom fyra mittbackarna som spelat den här säsongen, något jag inte hade räknat med när jag utvärderade truppen. Det är dock bra att han även kan spela högerback då den positionen är lite tunn.

Kalulu - 6.5
Började i mitten men fick flytta ut till högerbacken i andra halvlek och klarade båda uppgifterna med bravur. Börjar se ut som en av fönstrets verkliga steals, 14 millar för en 24-åring som håller denna nivå är enormt bra business på dagens marknad. Blir otroligt förvånad om Giuntoli inte utnyttjar köpoptionen när säsongen är slut.

Bremer - 6.5
En klippa, ett skyddsnät, en vägg. Alltid resolut och noga i duellspelet.  Hade fått ett högre betyg om det varit lite mer att göra defnsivt. Börjar få ett större självförtroende i spelet med boll vilket är viktigt för uppspelsfasen.

Rouhi - 6
Spelade med premiärnervera utanpå tröjan och sexan kanske är ett snällt betyg om vi ska vara ärliga. Hade svårt i spelet med boll och blev ganska enkelt rundad i defensiven. Slappnade dock av lite i andra och fyllde på bra framåt. En premiär att bygga vidare på.

Fagioli - 7
Visar äntligen varför han ska vara med och slåss om en startplats på mittfältet. Trygg med bollen och en bra blick för spelet. Kan bli lite mer vågad i pssningarna då han har en väldigt fin fot, men prioriterar ofta att hålla bollen inom laget vilket inte nödvändigtvis är fel. Tror däremot att han har ett par assist i sig om han ökar svårighetsgraden något.

McKennie - 6
Okej, Weston gör inte en dålig match. Men han är alldeles för anonym i spelet för att vara värd en startplats. Hade köpt det mer om han spelade som en av tre på mitten då hans offensiva löpningar är nyttiga, men som det ser ut just nu så är han för svag med bollen för att bidra tillräckligt.

Gonzalez - 6.5
Fick inte jättemycket bollar att jobba med men var alltid villig att utmana sin gubbe. Kan bli bättre på att slå in bollen i straffområdet när ytan väl ges, men jag gillar hans inställning i presspelet. Vill se honom ta fler löpningar offensivt och inte bara stå och vänta på bollen. Känslan är att Conceição passar bättre mot låga försvar och att Nico behöver lite större ytor för att skina fullt ut.

Koopmeiners - 7
Inblandad i två av målen och börjar sakta hitta sin roll i laget. Jag förväntar mig dock att se mer av honom i spelet med tanke på hur mycket han kostade. Har en ganska fri roll vilket gör att han rör sig över stora ytor och nackdelen med det är att det kan bli ganska tomt centralt. Kan ha bjudit på årets miss redan nu men det är väl okej när laget leder med två bollar.

Yildiz - 5.5
Kommer att blanda bra och dåliga prestationer då han fortfarande är väldigt ung. Igår var en dålig sådan. Tappade mycket boll och hade svårt att komma förbi sin gubbe matchen igenom. Behöver bli bättre mentalt då det känns som att han tappar onödigt mycket självförtroende om han inte startar matchen på ett bra sätt.

Vlahovic - 7.5
Tystade kritikerna, om än tillfälligt. Med två mål tar hans sig upp i delad topp av skytteligan och jag tror att det här var precis det han behövde för att komma igång riktigt ordentligt. Ett behärskat straffmål och ett riktigt bomberavslut krönte en fin kväll. Kan bli en ledare i offensiven om han fortsätter att jobba med den mentala biten.  

Avbytarna får inget betyg men både Luiz och Conceição gör bra inhopp som borde öka deras chanser att starta avsevärt.

Motta - 6.5
Sedan Italien införde trepoängssystemet har inget lag börjat säsongen med att hålla nollan i sex raka matcher. Inget lag förutom Mottas Juventus det vill säga. Det är otroligt imponerande och något det pratas alldeles för lite om. Visst, offensiven i första såg inte värst ut och uttagningen av McKennie fortsätter att förbrylla. Men faktum är att laget har gjort tre mål framåt i fyra av sju matcher, något Allegri bara lyckades med vid åtta tillfällen förra säsongen. Så att offensiven är bättre råder det inga tvivel om. Med det sagt finns det mycket kvar att jobba på när det gäller att skapa chanser mot låga försvar.
 

Mikael Noaksson2024-09-29 10:45:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid