Lagbanner
Allianz Stadium, 2024-09-17 18:45

Juventus - PSV
3 - 1

Spelarbetyg Juve 3-1 PSV: Debutanterna glänste
Första matchen i CL, första målet i CL.

Spelarbetyg Juve 3-1 PSV: Debutanterna glänste

Efter två raka 0-0 matcher hade det redan börjat gnällas i Juveleden. Det som på förhand hette ”ta det lugnt” och ”vi måste ge det tid” blev snabbt ”vi måste skapa mer” och ”Vlahovic suger mest av alla forwards i världshistorien”. Men Mottas Juventus gjorde en klart godkänd debut hemma mot formstarka PSV och nu kommer väl melodin klinga i dur igen, eller?



Di Gregorio - 6.5
Fick tyvärr inte hålla nollan vilket var tråkigt. För alla inblandade. Fem raka nollor i rad hade suttit fint, men fotboll handlar ju som så mycket mer än så, RIGHT ALLEGRI??? Gjorde ett par fina räddningar även om han aldrig ställdes på några större prov. Trygg med bollen vid fötterna vilket är en stor fördel.

Kalulu - 7
Många kallade det för en nödlösning men jag var faktiskt ganska pepp på fransmannen. Han har trost allt vunnit ligan som starspelare hos Milan trots sin unga ålder. Och det jag har sett hittils har bara förstärkt min första magkänsla. Brytsäker, snabb och förvånansvärt bra i passningsspelet.

Gatti - 6.5
Förtsätter att vara stabil och fylld av grinta. Börjar också bli aningen bättre med bollen vid fötterna vilket jag hoppas fortsätter. Det är inte så att han var en briljant tekniker när han kom, men all positiv utveckling är bra utveckling.

Bremer - 6.5
Gör precis det han ska göra. Jag vet inte hur jag kan beskriva Gelsons spel mer än så just nu. Har levererat i fem matcher i rad vilket är väldigt imponerande. Man ska aldrig ta storhet för givet. Tyckte också att han gjorde det smulan bättre med bollen vid fötterna denna gång.

Cambiaso - 6.5
Snudd på 7. Den här killen gör sällan en dålig match. Han är lite överallt och hjälper sina mittbackar enormt i uppspelsfasen. Samtidigt är han en av dom mest löpvilliga offensivt. Ska nästan ha en ass efter sin grymma löpning som gav Kenan den där extra decimetern han behövde för att curla in 1-0.

Locatelli - 6
Lite för ojämn, både från match till match och i matcherna. Gör ett bra jobb defensivt men var inte den dirigent man vill se i mitt av banan. Jag tror fortfarande att han kan hitta nästa växel, men det har jag förvisso hoppats på ganska länge nu.

McKennie - 7
Kan visa upp en imponerande heatmap och hjälper till över hela banan, framförallt i presspelet där han ibland låg i höjd med Dusan. Har en förmåga att dyka upp i bra lägen offensivt och lyckas (för en gångs skull) sätta ett av sina lägen.

Yildiz - 8
Debut i CL men visar inga premiärnerver. Är med i det mesta som händer offensivt och är alltid villig att utmana sin back. Grym timing i aktionen som leder till 1-0 då han viker in i banan precis när backen tar ett kliv för att täcka Cambiasos löpning. Och så avslutet, mamma mia.

Koopmeiners - 6.5
Bättre än förra matchen men behöver fortfarande ta kliv för att bli den spelare Giuntoli betalade för. Letar efter rätt position vilket inte är så konstigt då han är väldigt ny i laget, förhoppningsvis känner han sig mer bekväm för varje match som går.

Gonzalez - 8.5
Får en ganska billig ass på första målet men alla poäng räknas. Står däremot för en fantastisk aktion som leder till 2-0 där han visar både teknik och grinta. Får sedan kröna debutkvällen i CL med ett fint mål och blir därmed Juventus bästa spelare (enligt mig, Yildiz fick MoM av UEFA).

Vlahovic - 6.5
Lyckas inte sätta dit en boll men är väldigt involverad i spelet och assisterar Nico på ett fint sätt vid 3-0 målet. Jag kan knappats hävda att han är inne i en måltorka men det märks att han behöver se en boll i nät snart.

Motta - 7
Även han debutant i CL, om än som tränare. Visar fingertoppskänsla i och med McKennies startplats och verkar ha jobbat med att få offesiven att flyta på lite bättre än mot Empoli. Gillar bytena han gör även om matchen redan är avgjord vid det laget.

Avbytarna får inga betyg.

Mikael Noaksson2024-09-18 09:18:18
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid