Lagbanner
”En av de bästa jag sett på länge” – fokus på Inters säsong och övergångar

”En av de bästa jag sett på länge” – fokus på Inters säsong och övergångar

Konrad Grönlund besvarar frågor om Inters säsong och vad som kan tänkas hända i klubben under sommarens övergångsfönster.

Inter lyckades med det som länge tycktes vara omöjligt – nämligen att bräcka Juventus löjeväckande titelsvit i Serie A efter en imponerande säsong.

Nu ger Konrad Grönlund, som skriver om den blåsvarta Milano-klubben på sajten, oss sina tankar och åsikter gällande det gångna spelåret samt vad som kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster.

Värt att nämna är att frågorna besvarades innan Antonio Contes sorti.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong?
- Fiasko i Champions League och succé i Serie A, det är inte svårare än så. En överlägsen ligaseger som bara Inter och deras supportrar trodde på hela vägen. Att Inter skulle vinna titeln var kanske inte helt oväntat, men med en så övertygande marginal. Det är rättvist, men inte helt väntat.

- I cupen fick Inter ett ganska surt uttåg i semifinalen mot Juventus där Inter är bättre över två matcher men inte fick in bollen mer än en gång. Dessutom bjöds det på en straff och ett grovt misstag i hemmamatchen. 

Vilka spelare har utmärkt sig i positiv bemärkelse?
- I stort sett har hela truppen presterat väldigt bra. Det känns lite orättvist att peka ut bara några stycken och samtidigt utesluta andra. Trebackslinjen med Milan Skriniar, Alessandro Bastoni och Stefan de Vrij är av allra högsta klass. En av de bästa backlinjerna jag har sett på länge. Mittfältet är oerhört mångsidigt och anfallet ostoppbart. Romelu Lukaku, Nicoló Barella och Alessandro Bastoni är nog ändå de tre största utropstecknen i laget.

Om vi vänder på det, vilka har varit de största besvikelserna?
- Samir Handanovic lyckades pricka in sin sämsta säsong på hur många år som helst när Inter gjorde sin bästa på elva år. Trotjänaren som varit en av världens bästa målvakter länge har tappat en hel del och kan bli ersatt i sommar. Arturo Vidal har stått för en del misstag och inte alls bidragit med den rutinen som man kan förvänta sig utan snarare stått för rent ut sagt korkade misstag. Det är där de stora frågetecknen finns.

Vad kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster?
- En målvakt och en vänsterytterback är det Inter söker. Marcos Alonso, Emerson Palmieri, Nicolás Tagliafico och Marcelo har det talats om till ytterbacksplatsen. Men det är inte omöjligt att det "bara" helt enkelt blir så att Federico Dimarco kommer hem från lånet i Hellas Verona och ockuperar startplatsen till vänster. På målvaktsplatsen talas det om Udineses Juan Musso för det mesta.

Vilka spelare är aktuella för att lämna klubben?
- Ashley Young ser ut att vända hem till Watford efter många års frånvaro och lång och trogen tjänst i Aston Villa, Manchester United och Inter. Det är en mycket fin person och en lojal spelare som vi alla kommer att sakna men som jag tror gör helt rätt i att lämna och avsluta sin karriär i klubben han älskar.

- Samir Handanovic kan bli andramålvakt till hösten alternativt lämna klubben om Inter ska ersätta honom. Arturo Vidal kommer troligtvis lämna och Radja Nainggolans flytt till Cagliari kommer nog att bli officiell inom kort. Det finns en del intresse för alla Inters nyckelspelare, men det kommer inte att finnas en stress att sälja då spelarna faktiskt får uppleva stora saker i Inter. Det skulle i så fall vara ekonomin som sätter stopp.

Finns det några specifika spelare du gärna ser ansluta?
- Jag ser gärna en offensivt skicklig vänsterytterback som Marcelo i klubben, men det finns andra mycket bra alternativ. Till målvaktsposten hade jag gärna sett att det kommer in en ung ersättare. Jag litar på Giuseppe Marottas öga.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-28 09:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)