Lagbanner
”Största hoppet framåt är vår nya nummer sju” – fokus på Juventus inför CL-slutspelet

”Största hoppet framåt är vår nya nummer sju” – fokus på Juventus inför CL-slutspelet

Mikael Noaksson delar med sig av sina tankar och åsikter om hur Juventus står sig inför klubbens kommande åttondelsfinal i Champions League.

Samtidigt som Juventus kämpar om att återerövra mästartronen på hemmaplan ska den italienska storklubben nu försöka ställa om till att fokusera på Champions League.

I kväll har det nämligen blivit dags för den första åttondelsfinalen och det borta i Spanien där Villarreal väntar. Massimiliano Allegris manskap kliver in som förhandsfavoriter, men tvingas klara sig utan ett flertal nyckelspelare. Som upplagt för att vinterns supervärvning i form av Dusan Vlahovic ska kliva fram och presentera sig – eller?

Undertecknad har snackat med Juventus-redaktionens Mikael Noaksson om hur han ser på klubbens chanser inför dubbelmötet och vad som krävs för att äventyret inte ska nå sitt slut redan här.

Över två månader har passerat sedan det senast begav sig i Champions League. Hur har er form sett ut sedan dess?
- Resultatmässigt har det sett bra ut. Faktiskt bäst i hela Serie A om jag inte minns helt fel. Så visst har poängen trillat in på ett fint sätt sedan Juve spelade gruppspel. Själva spelet har däremot inte varit bländande alla gånger och känslan att laget saknar en tydlig idé offensivt finns kvar. Men fotboll handlar om att vinna och det har den gamla damen i alla fall börjat att göra. 

Nu väntar åttondelsfinal mot Villarreal, hur ser du på era motståndare?
- Först kändes det som en väldigt bra lottning men ju mer jag tänker på Villarreal, desto mer tvivlar jag på att det är en ”bra” lottning. Emery har flera europeiska titlar under bältet och lyckades snabbt sätta sin prägel på klubben. Förra säsongen tog den gula ubåten sig hela vägen till tronen av Europa League genom att slå ut bland annat Arsenal och Manchester United. Det kan bli ännu en tidig sorti mot ett mindre lag om Juve inte spelar på toppen av sin förmåga. 

Vad talar för respektive emot er inför dubbelmötet?
- Det som talar för de svartvita är väl rutin och spets. Om Juve gör ett bra dubbelmöte så ska de ta sig vidare. Å andra sidan var det ett tag sedan Juve gjorde ett bra dubbelmöte så det talar väl emot. De tre senaste slutspelen har det blivit respass mot liknande lag. 

Hur goda anser du era chanser är till avancemang?
- 60/40 till Juventus fördel. Hemmaplan i möte två väger tungt. 

Vilka spelare kommer vara de viktigaste för er?
- Chiellini, Bonucci och Dybala. Nej, just det, de är ju skadade. Då blir det Danilo (vikarierande mittback) och Vlahovic (Champions League-debutant). Gör Danilo en bra match så innebär det att backlinjen håller hyfsat tätt. Och det största hoppet framåt är Juves nya nummer sju, Dusan Vlahovic. 

Hur långt tror du ni har potential att ta er i turneringen?
- Så länge du är med i turneringen har du en chans att vinna. Men sannolikt når Juventus inte längre än till kvartsfinal i år. 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-02-22 08:15:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)