Lagbanner
”Brist på hjärta för klubben” – fokus på Romas säsong och övergångar

”Brist på hjärta för klubben” – fokus på Romas säsong och övergångar

Erik Winell besvarar frågor om Romas säsong och vad som kan tänkas hända i klubben under sommarens övergångsfönster.

Roma hade svårt för att komma upp i nivå under den gångna säsongen och slutade på en sjundeplats i tabellen – vilket är den italienska huvudstadsklubbens sämsta placering på nästa tio års tid.

Som bekant träder José Mourinho in i handlingarna till nästa säsong och med portugisen vid rodret är förmodligen en spännande och intressant sommar att vänta då han ska sätta sin prägel på spelartruppen.

Undertecknad har ställt sex frågor till Erik Winell på Roma-redaktionen, som delar med sig av sina tankar och åsikter kring säsongen som varit och vad som kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong?
- Kan vi göra en berg- och dalbana-liknelse här? Aningen uppåt i början och därefter mestadels utför. Idel förluster mot topplagen, skador i mängder, spelare som protesterar och så vidare, och så vidare. En Europa League-resa som höjer det lite men överlag sätter jag ändå ett underkänt betyg. Roma ska visa mer hjärta. 

- Nu kanske vi börjar skönja lite hopp igen när säsongen lagt sig lite. Tänker då främst på ett par positiva insatser och de rykten om att Friedkins ändå tror på Mourinho och vill ge honom utrymme att värva det som klubben behöver. Samtidigt är det svårt att sia vad detta betyder och hur mycket motstånd vi egentligen mött på slutet. 

Vilka spelare har utmärkt sig i positiv bemärkelse?
- Här finns ett par som ändå gett lite ljus i denna corona-säsong, förhoppningsvis den sista av sådan art. Mkhitaryans kreativitet och fart i höstas, Mancinis grinta, Veretouts driv, Darboes orädda och oerhört mogna spel – grabben är 19. Spinazzolas ös på vänsterkanten. Där är några som ändå klarar godkänt med lite marginal. Tyvärr alltför få som når den här nivån. 

Om vi vänder på det, vilka har varit de största besvikelserna?
- Här finns många och det som är minsta gemensam nämnare är bristen på grinta och hjärta för klubben. Några som ligger närmst på näthinnan är dessa: Dzeko och dennes brist på ledarskap och vilja. Alltför ofta har han lunkat ointresserat däruppe på anfallspositionen. Kumbulla och Ibanez – trodde mer på våra unga mittbackar, förhoppningsvis finns potentialen kvar till nästa säsong. El Shaarawy och Pedro – offensiva nyförvärv som tyvärr skapat alldeles för lite. 

Vad kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster?
- Vad kan inte tänkas hända? Vi har en ny, aningen speciell tränare som dundrar in. Vi har en ägarduo som sägs vilja lägga stora slantar under sommaren. Vi har luckor i mängder som måste fyllas. De italienska tidningarna har rapporterat att Roma nu vill satsa ungt och att det då betyder att vi säljer av alla utom Smalling som är över 30. Kanske är det att ta i men klart är att vi betalar oerhört mycket lön för spelare som gör oerhört lite. Pastore är bara ett exempel på en sådan lirare. 

Vilka spelare är aktuella för att lämna klubben?
- Som sagt, vi behöver en föryngring och utrensning av spelare som bara kränger pengar utan att bidra på Olimpicos matta eller i Trigorias omklädningsrum. Således är det en hel del som kan tänkas lämna, och som jag nog vill säga arrivederci till: Pastore, Dzeko, Pedro, Lopez, Mirante, Fazio, Santon, Juan Jesus, Peres och Perez. Frågan är bara om det finns någon köpare för dessa lirare? De har inte direkt samlat toppbetyg på hög på sistone. 
 
Finns det några specifika spelare du gärna ser ansluta?
- Svar JA! Det som jag tycker vi behöver främst är en toppklassanfallare, någon som kan jobba strax bakom denne samt en målvakt. Anfallsalternativet hoppas jag på Belotti. Stor, målfarlig och med mängder av Serie A-rutin. Det är dags för Rom-flytten nu, Andrea.

- Strax bakom? Vågar vi hoppas på Isco som vill återförenas med Mourinho? Kan i så fall kampera ihop där bakom med Zaniolo, Pellegrini och Mkhitaryan. Kanske behöver vi mer fart, men ja, Isco vore en fin värvning. Målvakt? Är svag för Serie A-rutin och tycker Udineses Juan Musso vore en riktigt fin målstoppare i den bemärkelsen. 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)