Goals of the week (omgång 15)

Vi är tillbaka och den här omgången med ett ganska skralt utbud av fina mål. Högst upp på pallen den här omgången har vi en klack av det renaste slaget från Mattia Zaccagni. På andraplats har vi Lukaku som inte annat än stångar in den efter en enastående assist av Dybala. Plats nummer tre hittades i jumobon Salernitanas betydelselösa reducering i form av Simys ändå fina mål. Vi avslutar med en specialare som hämtas från Cagliaris fina vändning på övertid med både kvittering samt avgörande.

#1 – Omgångens mål hämtas från Verona där Lazio var på besök. Målet är ett felfritt sådant där vi får skåda en spelsugen Felipe Anderson, som med finess börjar anfallet med att klacka bak bollen till högerbacken Manuel Lazzari som inåt i banan driver boll, för att sedan passa ut bollen tillbaka till Anderson. Väl där spelas bollen in på bästa sätt där omgångens snyggaste mål förvaltas genom att Mattia Zaccagni i fart drar högerfoten bakom vänster och klackar in 0-1. Verona lyckades kvittera i andra halvlek där slutresultatet blev 1-1.

#2 – Vi går vidare till matchen mellan RomaFiorentina där omgångens näst snyggaste mål hämtas ifrån. Målet är inte helt olikt från det snyggaste denna omgången, där anfallet hämtas från högerkanten likt det ovan. Här har vi en tiki taka-variant där bollen passas runt likt en kvadrat i en accelererande hastighet - enormt fint att se! Bollen landar slutligen i djupet hos Dybala som med en ruggig kvalitet bara sätter dit sin utsida som givetvis hittar Lukakus panna klockrent som bara kan stånga in den.

#3 – Vi avslutar pallplatserna med det tredje finaste för omgången. Målet är hämtat från Salerno där Salernitana återigen torskar, denna gång mot Bologna. Målet är långt ifrån ett sådant som kommer minnas, men att det ändå ska tas fram tre och här är det väl egentligen Antonio Candrevas assist som jag föll för och att målet möjligen skulle rankas högre om det var ett mål som genererade poäng. Denna gång blev det endast en tillsnyggning av siffrorna. Att Candreva är ett bollgeni vet vi alla och här visar han hur en liten vrick-pass blir till just det - genialt.

Speciale:
Vi gör en liten specialare i att ta hämta båda Cagliaris mål från deras hemmamatch mot Sassuolo. Efter att Sassuolos brasse Ruan Tressoldi synat det röda kortet i andra halvlek stod klockan på 94 innan Cagligari slutligen lyckades kvittera tillställningen. Ett väldigt fint mål där peruanen Gianluca Lapadula med rutin och elegans bröstar ned bollen i straffområdet för att sedan kruta in kvitteringen. Fem minuter senare i den 99:e matchminuten kommer avgörandet från den ännu mer rutinerade herren Leonardo Pavoletti, nyfyllda 35, som avgör på det förmodligen skönaste av sätt – med en fenomenal timing möter han bollen med att offra kroppen och ett utsträckt högerben möta bollen med vristen. Vi kan kalla det en gubb-bissa.