Lagbanner
”Lockande att vända blad” – så är läget i Bologna

”Lockande att vända blad” – så är läget i Bologna

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Fortsätta serien där den slutade eller vända blad och börja om på ny kula? Mikael Mansjö är tudelad när det kommer till den frågan. Därtill upplyser han oss om läget i Bologna och vad han önskar ska hända gällande transfers. 
 
Hur har Bologna drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- Det är individuell träning i respektive hushåll som gäller för Bologna-spelarnas del. Något datum för när den kollektiva träningen kommer att återupptas finns just nu inte. Sedan diskuteras det även kring lönesänkningar i klubben och någonting kommer man säkert att komma överens om, men klart är i alla fall att samtliga anställda fick hela marslönen utbetalad.
 
Finns det något du anser man borde gjort tidigare?
- Från klubbens sida tror jag inte att man kunde ha gjort så mycket annorlunda, men ligan som helhet kunde nog ha besparat sig de spridda matcherna innan totalstoppet (de som spelades inför publik i södra Italien och utan publik i norra).
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
- Det mest rättvisa vore väl att spela klart säsongen när det nu än må bli. Samtidigt känns det lite lockande att bara vända blad och börja om på ny kula, men jag har full förståelse för om en klubb som Benevento inte accepterar en sådan lösning.
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben?
- Det har generellt varit väldigt tyst på den fronten, om vi jämför med hur det brukar spekuleras alltså. 
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du Bologna gör under sommarens övergångsfönster?
- Truppen har god utvecklingspotential så ett rimligt alternativ vore att behålla de flesta spelarna och möjligen ersätta ett par/någon av veteranerna med någon ny erfaren pjäs som inte kostar alltför mycket. Då får man in en-två nya röster utan att behöva spekulera alltför mycket på marknaden.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-13 17:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)