Lagbanner
”Den klubb som drabbats mest” – så är läget i Lazio

”Den klubb som drabbats mest” – så är läget i Lazio

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Lazios supportrar drömmer om en efterlängtad ligatitel och får fortsätta göra det då fotbollen i Italien pausats på obestämd tid. Arvid Larsson berättar för oss hur klubben agerat under den rådande pandemin och vad det snackas om gällande transfers.
 
Hur har Lazio drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- Lazio är nog den klubb som sportsligt har drabbats mest av att Serie A stoppades. Laget hade en bra form med en förlustfri svit sedan september och häng på Juventus uppe i toppen. Många konkurrenter hade även tveksam form när ligan till slut stoppades. Historien från 1915 riskerar att upprepa sig, där Lazio var klart för final när Italien gick in i Första Världskriget och ligan avbröts. Av någon oklar anledning fick Genoa scudetton i efterhand. 
 
- Lazio har till skillnad från andra klubbar hållit sina spelare hemma för att träna på egen hand. Klubben och president Lotito är även måna om att komma igång med träningen så snart som möjligt för att inte fördröja en återstart ytterligare. Det pratas om att Lazio vill ta efter tyska klubbars träningsupplägg med få spelare åt gången och med minimal fysisk kontakt. Intressant är annars att president Lotito avser betala ut hela spelarnas löner om serien fortsätter, oavsett de pågående förhandlingarna med spelarfacket om lönesänkningar.
 
Finns det något du anser man bör göra framöver?
- Det var lite väl mycket tveksamheter och olika budskap mot slutet innan uppehållet och det rörde till en del för spelprogrammet. Jag tycker att förbundet behöver gå ut tydligare gentemot klubbarna om vad de förväntar sig för förberedelser för att ligan ska kunna återupptas så snart som möjligt. Nu gör klubbarna lite olika och släpper iväg spelare till Sydamerika – och Sverige för den delen.
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
- Det är många klubbar och presidenter som tyvärr pratar utifrån sin egen agenda om hur man ska göra med säsongen. De som är på nedflyttningsplats vill givetvis inte spela vidare och förordar att inget lag heller flyttas ner denna säsong. 
 
- Jag förespråkar att man, om förutsättningarna tillåter, spelar klart säsongen. Jag tror ändå att fotbollen kan bli ett sätt för italienarna (och andra) att låta den vanliga vardagen komma tillbaka igen och få livet att gå vidare. Om nu ligan inte återupptas bör ingen Serie A-segrare utses och Europaplatserna delas ut enligt nuvarande tabell. Inga lag flyttas ner. Sorry Benevento. 
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben?
- I vanlig ordning kopplas Sergej Milinkovic-Savic ihop med Manchester United, Juventus, Real Madrid och de båda Milano-klubbarna. Många klubbars supportrar kommer i alla fall tro att de kan värva honom. Men om inte någon kommer att betala strax över miljarden för serben kommer han inte röra sig en meter med långt kontrakt och Champions League-spel med Lazio. 
 
- Milans mittback Alessio Romagnoli (med Lazio-hjärta) kopplas annars till klubben, men det saknas inte konkurrens. Även Sportings uruguayanske mittback Sebastian Coates nämns vara intressant för Lazio i sommar. Flera klubbar vill ju även lägga beslag på Hellas Veronas stjärnskott Marash Kumbulla, Lazios sportchef Igli Tare är inget undantag. Offensivt har det pratats om fyrtornet Vedat Muriqi i Fenerbahce och Ianis Hagi, son till Gheorghe Hagi.
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du Lazio gör under sommarens övergångsfönster?
- Jag ser helst att vi knyter upp Simone Inzaghi och spelare som Strakosha, Luis Alberto och Luiz Felipe med långa kontrakt för att säkra upp dem. Sedan hoppas jag på en värdig arvtagare till Lulic – till exempel Robin Gosens – och en målfarlig reserv att ha bakom Immobile. Lazios framgång denna säsong bygger på kontinuitet och att klubben har sett till att behålla både tränare och spelare över tid. Så hoppas jag att det fortsätter och att det hela kryddas med mer kvalitet.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-11 20:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)