Lagbanner
28^ En välsmakande målbuffé
Interfansen gjorde allt för att störa Ronaldo.

28^ En välsmakande målbuffé

Stort palaver på Renzo Barbera efter Mutus mål, den riktige och den nye Ibra visade framfötterna - men framförallt gjordes det massor av läckra mål.

Francesco Guidolin såg rött när Adrian Mutu tog en ledig boll och vandrade rakt igenom Palermos landslagsförsvare och rullade in ledningsmålet för de lila. Uselt försvarsspel, men det var inte det som var det intressanta.

Roberto Guana sträckte sig (sannolikt) och kunde inte fortsätta spela. Mutu valde inte att spela ut bollen utan fortsatte bara spela, och för att göra situationen ännu värre såg han till att göra mål. Alla med rosa tillhörighet blev vansinniga. Rumänen skulle spelat ut bollen.

Skulle han det? Ja. Och Nej. Palermo hade moraliskt rätt, Fiorentina regelmässigt. Inte konstigt att det blir upplopp när alla har rätt.

I Italien har snällheten gått över alla rimliga gränser när det gäller att spela ut bollen. Varje försök att spräcka den bubblan bör uppmuntras. Visst har Palermo all rätt att bli förbannade, men att börja predika om moral är bara löjligt. Varför börja nu, helt plötsligt?

Moral har aldrig funnits i italiensk fotboll. Vem som än tar ordet "omoraliskt" i sin mun kastar sten i glashus.

Edison Cavani debuterade för sin nya klubb. Han har en viss press på sig med tanke på sitt rykte och vad han uträttat under vintern. Så, hur gick det för honom? Strax efter sitt inhopp drog han till på volley utanför hörnet av straffområdet. Bollen smackade in i nättaket bakom en förvånad Frey och Cavani räddade en poäng åt ett Palermo med en man mindre. Godkänt.

:::: :::: ::::

Inter vann derbyt och är bäst i stan. Det var väl ingen större överraskning, däremot är det imponerande att de vann trots alla skador och trots att Milan egentligen hade mer att spela för. Riktigt bra lag vinner även när de inte är på topp. Inter är på topp varje dag. Inter vann men inte var de tjugofem poäng bättre.

Ronaldo gjorde mål mot dem som avskyr honom. Det finns inte ord. Jag kan tänka mig att även en del Interfans började garva. Det var verkligen absurt.

Intressant att se Milans "unga" förmågor kliva fram och ge bort derbyt. De rödsvarta får massor med kritik för sin höga ålder, men när man ser Bonera och Jankulovski bjuda på chanser som om de lobbade för ett nytt bröd i en matvarubutik förstår man varför Maldini fortfarande är så given och till och med varför Costacurta tvingas in på banan ibland.

Ronaldo kallades "fenomenet", nu är det Ibrahimovic som ärvts hans namn. Ett annat fenomen är det faktum att Milan lyckas skriva nya kontrakt med spelare så fort det snackas om en flytt. Ambrosini, Simic och nu Dida är bara ett axplock. Är det klubbens sätt att binda armarna på journalisterna eller är journalisterna bara så ofantligt usla på att skapa rykten?

:::: :::: ::::

30.000 visselpipor på en fotbollsmatch är verkligen en briljant idé. Not. Interisti har skapat många häftiga tifon, inte ens de kan lyckas varje gång. Jag säger det igen: 30.000 visselpipor på en fotbollsmatch!

:::: :::: ::::

Okej, Francesco Totti gjorde två mål och utökade ledningen i skytteligan. Visst, han assisterade skickligt till Perrottas 2-0 också. Jag tyckte inte han var oförskämt bra för det. En helt normal match, och det säger väl mer än något. Matchens behållning: Tottis volleyutsida över egen axel som friställde Perrotta, strax efter 1-0-målet. Jag dregglar fortfarande.

Udinese måste hitta rätt tränare snart. Jag hoppas verkligen Malesani är rätt gubbe. De kan inte slösa bort ett så talangfullt lag.

:::: ::: ::::

Håller med Fredrik Alfredsson - Pirlo var bäst i Milan.

:::: ::: ::::

Veckans mål:

1. Pasquale Foggia mötte killar han var lagkamrat med för bara två månader sedan. Han ville inte fira, trots att det verkligen var något att jubla över. Ett överlångt inlägg slogs tillbaka in i straffområdet på volley. Foggia mötte bollen efter dess vida båge och klämde även han till på volley - stenhårt ribba in. [Klipp] (2-2-målet)

2. Cavanis. [Klipp]

3. Rosinas 1-0 mot Catania: Ännu ett solomål från egen planhalva. "Rosinaldo" är fantastisk. Du har väl inte missat hans mål mot Atalanta? [Klipp] (Målet i helgen)

4. Mutus "fuskmål". Båda försvararna lurades enkelt bort med kroppsfinter. [Klipp]

5. Lucarellis kvittering mot Empoli, långt in på stopptiden. En klassisk böj över muren. Inte helt vanligt med en tung prima punta som frisparkskung. När gör Toni, Gilardino eller Bonazzoli något sådant? Livorno har Italiens Van Hooijdonk. [Klipp]

6. Vristvolleylobben signerad gnetgubben Palombo. [Klipp]

7. Tedecos skott mot Lazio. Luktade väldigt mycket Stankovic om hela sekvensen. 
[Klipp] (Första målet)

8. Första målet i derbyt. Ett kort steg i sidled och ett kliniskt avslut. Ronaldo är alltid Ronaldo. [Klipp]

:::: ::: ::::

Veckans spelare: Cruz, Ibra, Totti. Pizarro lite grann.

:::: ::: ::::

Lazio i Champions League. Jag tror inte på dem. 

:::: ::: ::::

Matteo Serafini - tre mål på mindre än en halvlek mot Juventus.
Alex Del Piero - sju mål på tre matcher. 



Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-03-12 18:59:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)