Lagbanner
Spelarbetyg Gli Azzurri
Gennaro Gattuso gjorde ett stort jobb på Italiens mittfält.

Spelarbetyg Gli Azzurri

Toni självklar protagoniskt, tillsammans med innermittfältet och ytterbackarna.

Gianluigi Buffon 6
En räddning. Så överlägsna var Italien. Strax efter halvtimmesstrecket tvingades Gigi slänga sig lätt i sidled för att stoppa ett försök att besegra honom. Skottet var inte värre än något av de han fick på sig i början av uppvärmingen. Säker på alla inlägg.

Massimo Oddo 6.5
Låg bakom mycket i första halvlek då skottarna drog på sig frisparkar i perfekt Oddo-läge. Inläggen skickades in och Toni fick skallen på ett av dem. Lite mer tillbakadragen efter paus, delvis beroende på att bortalaget slutade ge bort billiga målchanser.

Fabio Cannavaro 6
Såg till att alltid ligga steget före för att inte sätta sig i några svåra situationer. Självklarheten och det oantastliga självförtroendet från VM finns inte där, likväl gör han bra ifrån sig. Först med pannan på många defensiva hörnor.

Marco Materazzi 6
Lika majestisk som vanligt. Vann sina dueller och ville gärna spela långt, helst på Toni. Var ute och snurrade ordentligt på mittplan en gång i andra halvlek men slapp bli syndabock då skottarna föll för offsidefällan. Hittade en hackkyckling i Kenny Miller, som ändå tackades för god match då slutsignalen gått.

Gianluca Zambrotta 6.5
Som alltid oerhört löpvillig. Hade inte riktigt hundraprocentig tajming hela tiden och kunde fått ut mer av samarbetet med Di Natale. Blev ofta ensam längs kanten och tvingades därför spela tillbaka istället för att utmana. Sviker aldrig i landslagströjan, särskilt inte på en före detta hemmaarena.

Gennaro Gattuso 7
Lät De Rossi sköta finliret, säkert helt enligt de taktiska planerna. Andra målet var utan tvekan Rinos. Flera gånger om stred han mot övertaliga skottar och vann bollen. Camoranesi var ledig till höger, Toni framför mål och Gattuso fick välförtjänt lön för mödan.
Daniele De Rossi 7
Spelade med väl små marginaler i början, både vad gäller egna mottagningar och spel till lagkamrater. Lyckligtvis uppstod aldrig några problem. Betroddes med mycket boll och var hela tiden vaken på vad som hände runt omkring honom. Äntligen har Italien fått fram den mittfältsgeneral man så länge saknat.

Mauro Camoranesi 5.5
Kom bort helt i första halvlek. Hade det inte varit för frisyren hade man inte sett honom alls. Pausen gjorde gott, det blev mer fart och aktivitet. Lämnade stundtals kanten åt Oddo för att gå in centralt. Kan väldigt mycket mer, trots den avgörande assisten.

Simone Perrotta 5
Kom aldrig in i matchen. Sprang runt och hamnade fel i stort sett hela tiden. Han gjorde säkert viktiga grejer i försvarsarbetet eller andra taktiska manövrar, men trots att jag verkligen försökte kunde jag inte se dem.
Ut mot Pirlo 77'

Antonio Di Natale 6
Hade två gyllene lägen att näta redan under andra halvleks första fem minuter. Avsluten var inte riktigt värdiga en landslagsanfallare. Agerade både på kanten och centralt då han och Perrotta bytte roller en del under första halvan. Kunde fått ut mer av sin speed.
Ut mot Del Piero 66'

Luca Toni 7
Matchhjälte, och då gjorde han ändå bara det han ska. När Toni nickar i målområdet gör han mål elva gånger av tio. Måste ha varit en fröjd för honom att kunna lira utan att ständigt bli avblåst - han fick ju till och med frisparkarna med sig! Hade förutom målen en charmant framspelning till Di Natales andra friläge.
Ut mot Quagliarella 87'

Inhoppare:

Alessandro Del Piero 6
Såg ruskigt spelsugen ut. Säkert ville han visa att han fortfarande kan, trots att han spelar i serie B. Försökte hitta på något för egen del och även i samspel med andra utan lycka.

Pirlo och Quagliarella spelade för kort tid. 



Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-03-29 17:46:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)