Lagbanner
32^ Bottenstriden tätnar i Serie A
Atalanta tog en välbehövlig seger och hakade på i tabellen

32^ Bottenstriden tätnar i Serie A

Nu när Inter i praktiken avgjort ligan så återstår det fortfarande spänning i botten av Serie A. Endast Atalanta tog dock chansen att försöka haka på i tabellen för att kunna fortsätta drömma om Serie A nästa år.

Formtoppade Lazio kom till Stadio Del Luca med åtta raka vinster och en ny seger i sikte mot tabelljumbon Ascoli. Målskyttet i den mycket underhållande matchen lät dock vänta på sig och det var Ascoli som först bröt isen. Ledningen stod sig dock inte så länge utan fyra minuter senare kunde Tommasso Rocchi kvittera på en målvaktsretur. Att Ascoli sedan lyckades slarva bort ännu en ledning, efter att man gjort 2-1 på straff mot ett Lazio med tio man på banan, visar kanske vilken form som Rom-laget befinner sig i. Jimenez avslutade vackert efter ett balansnummer i straffområdet och såg till att Lazio fick med sig en pinne hem.

----
----

Att Luigi Di Biagio fick lägga den straff som slutligen innebar hans första mål i Ascolitröjan andades dåliga minnen lång väg. Jag grämer mig fortfarande över straffmissen mot Frankrike i VM 1998, och skyller det bittert på den korta ansatsen som han tog. Some wounds never heal…

-------------------------------------------------------------------

Att Lazio ska komma ikapp Roma så här på sluttampen ser dock mörkt ut. Roma tog en övertygande 4-0 seger mot Sampdoria, som till följd av detta fick se sig själva degraderade till en niondeplats av Atalanta i tabellen. Totti visade publiken hur fotboll ska spelas och låg bakom det mesta. Däremot är det nog osannolikt att Alex Ferguson satt framför TV:n och tittade på…

----
---- 

Någon annan än undertecknad som tycker att Christian Maggio liknar Hammarbys gamla back Micke Hellström?

--------------------------------------------------------------------

Ibland blir man så trött på dumheten bland vissa spelare. Om man har en varning sedan tidigare i en fotbollsmatch, har man inte den i åtanke under matchens gång? Man glömmer väl inte bort att man blivit varnad? Detta verkade dock Alessandro Gamberini ha förbisett när han ställde sig i vägen för en frispark i Fiorentinas match mot Siena. Gult kort resulterade blackouten i vilket betydde utvisning för Fiorentina-backen. Fascinerande… Matchen då? Toscanaderbyt slutade 1-0 till Fiorentina, vilket Gamberini nog är gladast att kunna konstatera.

--------------------------------------------------------------------

Två frågor har jag angående Livornos match mot Reggina på Stadio Picchi;

1. Tänker verkligen Cristiano Lucarelli lämna Livorno till sommaren?
2. Hur bra kommer U21-landslagsmannen Rolando Bianchi bli i framtiden?

-------------------------------------------------------------------

Vad ska man säga om Milan den här säsongen? ”Upp som en sol, ner som en pannkaka” heter det ju, men jag skulle nog vilja invertera uttrycket för att spegla Milan. Milan dödade matchen på San Filippo mot Messina under den första halvtimmen och det måste nog till en kärnfysiker för att kunna bedöma Milans chanser inför den stundande avslutningen av Champions League. Jag tror att de är starka nog att vinna hela spektaklet.

----
----

Att Gilardino fortsätter att missa solklara målchanser har väl inte undgått någon. Nickmissen mot Bayern i mötet på San Siro var rent utsagt horribel, men frilägesmissen idag var inte mycket bättre. Dags att fråga Super-Pippo Inzaghi hur det ska gå till?

--------------------------------------------------------------------

Apropå ”Upp som en sol, ner som en pannkaka” så har Catania efter en stark öppning på säsongen dalat ordentligt i tabellen. Parma däremot har i pricip legat dåligt till hela säsongen, men såg nu en ljusning i matchen mot Catania där en seger varit väldigt angenäm. Det satte emellertid Gionatha Spinesi stopp för när han skrev in sig själv i historieböckerna för ö-laget. Han tangerar nu Carlo Facchins rekord på 13 baljor under en Serie A-säsong.

----
----

Någon annan som frågat sig varför Catania har en elefant i klubbemblemet? Elefanten är en symbol för staden men dess härkomst är däremot mer oklar. Elefanten sägs dock härledas tillbaka till asiatiska erövrare under romarriket.

--------------------------------------------------------------------

Empoli slog klubbrekord när man fick 0-0 borta mot Cagliari under lördagen. Man har aldrig haft mer poäng under en säsong i Serie A och man är fortfarande med i striden om Champions League. Notera att rent teoretiskt så är detta möjligt, däremot kanske UEFA-cupen får anses vara mer troligt. 

--------------------------------------------------------------------

Att Palermo skulle vinna mot Inter var väl innan match lika osannolikt som att Björn Hellberg någon gång ska fixa en vettig frisyr, men efter första halvleken så ändrades bilden. Inter lyckades komma hämta upp underläget och till slut säkra 2-2 efter att Adriano gjort sitt första mål sedan februari. Man håller därmed sviten på noll (!) förlorade matcher i Serie A i år och kan säkra titeln på onsdag mot Roma.

----
----

Guidolin har det då inte lätt för tillfället. Efter två månader utan seger i ligan för Rosanero så var Palermocoachen en hårsmån från att bli sparkad bara för någon vecka sedan. En tappad tvåmålsledning var heller inte det det bästa för Guidolins framtid, och efter den svåra bortamatchen där Palermo ändå får anses ha gjort en bra prestation mot omöjliga Inter så gick Zamparini ut i media och kritiserade Guidolin. Frågan är om inte Zamparinis till synes bottenlösa tålamod snart börjar ta slut.

--------------------------------------------------------------------

Ingen har väl för övrigt missat att Juventus går som tåget i Serie B. Efter den mycket meriterande segern mot toppkonkurrenten Napoli så tog man ännu en seger mot Lecce i helgen och befäste positionen som etta i Serie B. Man har nu hela sju poäng ner till tvåan Genoa och vägen mot Serie A ser ännu mer utstakad ut än någonsin. Man kan verkligen fråga sig hur det sett ut om det första beslutet på 30 minuspoäng stått sig. Det skulle inte förvånat mig om man legat etta ändå.

Juventus är en kameleont som den här säsongen perfekt ställt om till spel i Serie B. Innan säsongspremiären diskuterades det om det verkligen skulle vara så lätt att komma tillbaka till Serie A, i och med att det kanske är lite annorlunda spel i andradivisionen. Juventus har på bästa manér ställt om perfekt och ser nu den vackra horisonten av Serie A i fjärran. Man har inte krossat allt motstånd, men man har vunnit de matcher som man har behövt vinna och man kan så här i efterhand lätt konstatera att man behöll rätt spelare. Hur snabbt tar sig Juve upp i toppen av Serie A nästa år?

--------------------------------------------------------------------

Veckans spelare: Kaká. Dominerade matchen mot Milan och stänkte även in ett vackert mål.

Veckans mål: Jimenez, Lazio. Endast  det faktum att han lyckas hålla balans i förstaläget när han tar ner bollen på bröstet är världsklass. Dessutom räddade han Lazio från en förlust, vilket inte försämrar insatsen.

Alexander Bergendorf2007-04-16 19:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)