Lagbanner
Fans i Fokus: Rodrigo Gómez

Fans i Fokus: Rodrigo Gómez

Stafetten nästa sträcka springs av Rodrigo Gómez, en romanista som föga oväntat inte gärna torskar mot Lazio eller Juve.

Vem är du och hur hittade du till SvenskaFans?
Jag är en 32-årig livsnjutare som hittade till SF runt 2002, efter VM

Varför blev det just Roma? Val eller slump?
Knappast en slump, det har alltid funnit en oförutsägbarhet runt klubben som är väldigt lockande.. en konsekvens som inte går att göra annat än att förälska sig i. Det är inte svårt att hitta exempel: att t ex vinna borta i Milano två gånger om samma säsong som man inte lyckas besegra två av de tre lagen som åkte ner i Serie B, en rätt stor bedrift.

OM du fått välja favoritklubb idag, hade du då valt din klubb?
Snarare känns det jobbigt att man inte upptäckte Roma långt innan.

Vilket lag förlorar man helst inte mot som Roma-supporter?
Jag var på plats, i Curva Sud, hösten 2006 när Roma förlorade mot Lazio med 0-3, så värsta möjliga tänkbara har redan upplevts. Även om Juventus utan tvekan ligger väldigt bra till, är det extra bittert att inte vinna mot Lazio.

Vad kallas Roma-supportrar?
Romanisti!

Står Roma-supportrar får något politiskt?
Nja, tidigare har det väl som en motvikt till Lazio en del av supportrarna stått till vänster, men numera så finns det nog ingen direkt stark politisk koppling.

Hur påverkar Roma ditt vardagliga liv?
Jag uppdaterar mig nog dagligen om vad som händer i klubben, sommartid, som nu, är det ju mercaton man följer, men under säsongen är det svårt att inte lägga agenda beroende på matcher.
Om vi däremot får Kappa som tröjsponsorer, kommer mitt intresse att märkas mycket oftare...

Hur ofta ser du ditt lag på plats?
Försöker åka ner två gånger per säsong. Inte direkt plågsamt att befinna sig i Rom...

Favoritspelare nu och genom tiderna?
Förutsägbart nog måste det bli Totti. Han är en levande legend, i ordets rätta bemärkelse. Nöjer sig inte med att slå interna rekord i Roma, utan passar även på att bli Serie A's mesta aktiva målskytt, skytteligaledare, vinna guldskon. Nu när den dåliga karaktären bara visar sig högst ett par gånger per säsong, har han dessutom växt in i kaptensrollen på ett fascinerade sätt. Hans betydelse för Rom och Roma, omöjligt att värdesätta.

Ultimat drömvärvning?
Spallettis Roma har under de senaste åren fått förlita sig mindre och mindre på individualism, därför så är det svårt att föreställa sig att en spelare skulle kunna ändra så mycket, samtidigt som jag erkänner att laget individuellt sett inte kan mäta sig med andra trupper. Inte heller har Roma haft som vana att värva etablerade spelare, varpå ens förväntningar har anpassat sig mycket därefter. Men, för att svara på frågan, enligt dessa förutsättningar: jag tror Rosina skulle verkligen kunna lyfta laget.

Vad är du mest stolt över när det gäller ditt lag?
Elva raka segrar utan anfallare var sportsligt sett ett mirakel, måste verkligen nämnas. Vidare, att vi kunde hålla huvudet högst efter Calciopoli.

Och minst stolt över?
En vårkväll 2007 i Manchester som jag försöker förtränga.

Vad vill du att alla ska känna till om Roma?
Att man idag spelar en fantastiskt vacker fotboll, där Spalletti utvecklat Zemans offensiv till att även inkludera raffinerad taktik. Statistiken talar sitt klara språk.

Realistisk dröm inför framtiden?
Spallettis lagbygge ska befinna sig i sin höjdpunkt. Förra sommaren var stora problemet att få till en fungerande startevla, i år har man lyxen att bara koncentrera sig på att värva fullgoda ersättare - vilket inte är det enklaste. Redan inför förra säsongen trodde jag att man hade stor chans att vinna ligan, men den tunna truppen som var involverad i tre fronter fick det jobbigt i ligan i "mellanmatcherna" så fort mer än ett par ordinarie var skadade. Med tanke på den tunna truppen måste man ju se förra säsongen som klart godkänd: kvartsfinal i CL, andraplats i ligan och Italienska Cupmästare. Vilket då leder till svaret på frågan, där jag håller med Totti: tre smarta värvningar till, så finns det ingen anledning att inte kunna drömma om att den här säsongen blir bättre än så. 

Redaktionen@jonas5oderstrom2007-07-12 09:56:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)