Lagbanner
Nesta gör som Totti
VM-guldet blev slutpunkten för Alessandro Nestas landslagskarriär.

Nesta gör som Totti

Världens elegantaste mittback har gjort sin sista landskamp. Alessandro Nesta meddelade idag att han slutar i landslaget.

- Jag spelar inte mer i landslaget, mitt äventyr i Gli Azzurri slutar här.

Idag på en presskonferens på Milanello meddelade han sitt beslut. Motivet är att han inte orkar med det högfrekventa matchandet. Enligt Gazzetta dello Sports reporter kan en del av beslutet vara att Donadoni tycks föredra Materazzi före Nesta. En slutsats som inte riktigt håller då Nesta i princip varit skadad i varenda landskamp det senaste året.

En bra synpunkt den rosa tidningen skribenter dock har är hur Nestas avsked skapar större problem för Donadoni än vad Tottis gör. Italien har mängder av anfallare att välja mellan, det handlar bara om dagsform vilka tre han ska välja.

I försvaret däremot är det sensationellt tunt. Cannavaro och Materazzi är givna, likaså Barzagli som trea. Men sen... Jag trodde aldrig jag skulle skriva den här men Italien behöver fler bra mittbackar. Det finns en hel drös hyggliga namn men inga som kan konkurrera på allvar. Låt hösten ta fram adekvata aspiranter. Undertecknad tror på Andrea Raggi, inom sinom tid.

Ännu ett sorgligt besked för oss som gillar Gli Azzurri. Få spelar lika vackert försvarsspel som Nesta. Till skillnad från Totti har han dessutom alltid ställt upp, även när det gällt onödiga träningsmatcher på landet.

Källa: gazzetta.it

Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-08-01 14:49:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)