Lagbanner
Svenska Fans tippar serie A: Plats 18

Svenska Fans tippar serie A: Plats 18

Catania förbereder sig för det berömda andraåret i serie A. Ska de nya sydamerikanerna och den nye coachen räcka till för att rädda kontrakt?

Förväntningar inför säsongen: Catania-redaktionens förväntningar inför säsongen 2007/2008 är att man räddar kontraktet i god tid, kanske med fyra eller fem omgångar kvar att spela.

Godkänd slutplacering: Förra året tippade jag 12-15, vi kom på 13:e plats. Inför kommande säsong tror jag man siktar lite högre så jag tippar 10-12:e plats.

Styrkor: Catanias största styrka och tillgång är och förblir det otroligt starka publikstödet. Det är alltid fullsatt på hemmamatcherna och man har ett ordentligt följe även på bortamatcherna.

Svagheter: Catanias största svaghet förra säsongen var självklart försvaret. Förhoppningsvis har man reparerat detta med hjälp av sommarens mercato inför ligastarten i augusti.

Frågetecken: Man har främst köpt in spelare från Sydamerika som inte har någon vana från Europa och det största frågetecknet är väl hur de ska klara av att spela i en av världens bästa ligor. Dessutom är ju andra året mycket svårare än första för en nykomling. Överraskningsmomentet är borta och de andra lagen i högstadivisionen känner till Catanias spel. Det kan ju vara en fördel att man har bytt tränare.

Utropstecken: Håll utkik efter den unge japanen Morimoto som förra säsongen gjorde mål fem minuter in på sin serie A-debut. Förhoppningsvis kommer han få mer speltid i år och man får chansen att ta del av den japanske Ronaldos fotbollskonster.

Intressanta nyförvärv: Man har köpt in den argentinske vänsterbreddaren Crisitan Llama. Han ska vara en riktig lirare och det ska bli intressant att se honom ta del av det offensiva tremannamittfältet bakom skyttekungen Spinesi.

Tunga spelarförluster: Den tråkigaste och tyngsta spelarförlusten enligt Catania-redaktionen är självklart Giorgio Corona som erbjöds ett treårskontrakt av serie B-klubben Mantova. Ett erbjudande han inte kunde tacka nej till då han redan fyllt 34. Hans härliga tekniska nummer kommer saknas på Massimino-stadion.

Optimal startelva: (4-2-3-1); Bizzarri; Silvestri – Terlizzi – Stovini – Vargas; Baiocco – Tedesco; Llama – Caserta – Mascara; Spinesi

Hetaste ligamötet: Det hetaste ligamötet är Sicilien-derbyt mot Palermo som kommande säsong kommer vara kryddat med bröderna Tedescos familjefejd efter storebror Giovannis uttalande om att folk som är födda i Palermo inte borde spela i Catania. Nu spelar alltså hans lillebror Giacomo i Catania.

Carlo Notaro@jonas5oderstrom2007-08-11 17:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)