Lagbanner
Svenska Fans tippar serie A: Plats 13
Frontfigur i Torino - Alessandro Rosina.

Svenska Fans tippar serie A: Plats 13

Klassiska Torino har i Urbano Cairo en stark ägare som kan börja bygga upp ett nytt lag med möjlighet att etablera sig i serie A:s övre skikt. Förra säsongen blev en hårt prövning. Den här har alla möjligheter att bli behagligare då man gjort en mycket klok mercato.

Förväntningar inför säsongen: Med de fina nyförvärv man gjort är det inte mer än rätt att kräva ett bättre resultat än förra säsongen. Europaspel är ett högt men inte ouppnåeligt mål, men då krävs att allt klaffar. Spelare som Corini och Di Michele (när han är fri från sin avstängning) kan lyfta laget. Och så finns ju den fantastiske Rosina som kan göra vad som helst helt på egen hand.

Godkänd slutplacering: På säkert avstånd från nedflyttningstrecket, helst övre halvan. Når man Europa gör man en kanonsäsong.

Styrkor: Rutinen. Många spelare har spelat i serie A i många år och vet vad som krävs. Hemmapubliken kommer njuta av att se ett kapabelt Torino igen. Toro är ju stadens största lag. Man får heller aldrig glömma Rosina, en matchvinnare av rang.

Svagheter: Kan ta ett tag att få ihop det mellan gammalt, nytt och ny tränare. Hade i fjol problem på anfallssidan. Det måste åtgärdas. Det kan börja slå gnistor om både Bjelanovic och Ventola vilken dag som helst.

Frågetecken: Matteo Sereni i målet. En bra målvakt i grunden men åren som utstött i Lazio måste ha påverkat. Hur är hans status? Någon av Bjelanovic och Ventola måste lyckas med målskyttet.

Utropstecken: Rosina, återigen. Den som inte sett honom lira har missat något. Det återförenade innermittfältsparet Barone-Corini håller hög klass.

Intressanta nyförvärv: Natali är en perfekt värvning i försvaret. Lanna är också en bra investering. Corini är Corini, Di Michele är stundtals briljant.

Tunga spelarförluster: Abbiati är inte kvar och det är förstås en försvagning. Alla lagdelar utom just målvaktsposten är förstärkta. Sereni måste leverera. I övrigt har man ersatt med bättre eller lika bra spelare.

Optimal startelva: 4-4-2 - Sereni; Comotto, Natali, Di Loreto, Lanna; Rosina, Corini, Grella, Lazetic; Ventola, Bjelanovic

Hetaste ligamötet: Juventus, förstås. Motivering överflödig.

Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-08-14 07:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)