Lagbanner
Svenska Fans tippar serie A: Plats 12

Svenska Fans tippar serie A: Plats 12

Hos Parma handlar det mesta om hur man ska klara sig utan Ranieri och Rossi. Domenico Di Carlo är en av Italiens mest lovande tränare och han har ett lag fullt av talang. Blir det nergnagda naglar på Tardini även långt in på våren 2008?

Förväntningar inför säsongen: Att laget ska säkra kontraktet långt innan sista omgångarna. Att laget möter Fiorentina och Inter i näst sista respektive sista omgången är ännu en anledning till att klara av det innan säsongen är slut. På det individuella planet så hoppas vi att det här är säsongen då ungdomar som Federico Moretti och Daniele Paponi får sitt genombrott.

Godkänd slutplacering: En plats i mittenskiktet är vad man förväntar sig, klarar man av en placering högre upp är det bara bonus.

Styrkor: Att laget spelar så pass bra fotboll på vårkanten och de senaste säsongerna klarat nytt kontrakt genom just det. Man kan inte undgå att tänka på hur det skulle vara om man spelade bra fotboll även i början av säsongen. De tidigare tränarna har misslyckats med detta. Återstår att se om Mimmo Di Carlo är mannen som får till en ändring.

Svagheter: Just det svaga spelet i inledningen men också det virriga försvarsspelet. Det är en bit som måste förbättras avsevärt om det inte ska bli en nedflyttningskamp även i år. Förstärkning i form av Falcone har inkommit och vi hoppas att försvaret kan agera stabilare i år.

Frågetecken: Hur klarar nye tränaren Di Carlo av coachning på den här nivån? Han har uträttat mirakel med Mantova och gick från Serie C1 till Serie B och kval till Serie A på bara två säsonger. Som nykomlingar i Serie B var man bara ett mål ifrån att spela Serie A-fotboll men Torino lyckades på Mantovas bekostnad. Även förra säsongen var laget med i toppen och Di Carlo är mannen som gjort detta möjligt. Ett annat frågetecken är som sagt försvarsspelet, måste förbättras väsentligt! Och lyckas Reginaldo fylla tomrummet efter Rossi? Det är några av frågorna vi vill ha svar på, helst positiva sådana!

Utropstecken: Att laget trots allt gör sin bästa mercato på länge. För första gången på ett decennium värvar klubben spelare medan man inte säljer några av sina stjärnspelare (Grella räknas inte som en sådan). Kanske kan det bero på att man inte har några direkta stjärnspelare som tidigare år, men mercaton har faktiskt varit klart godkänd i år. Kunde förvisso varit lite bättre men transferfönstret är fortfarande öppet. Hur som helst är vi hitills nöjda!

Intressanta nyförvärv: Reginaldo utan tvekan, brassen som var på väg att bli en riktig publikfavorit på Artemio Franchi i Firenze. Att det gick smärtfritt att värva honom, då tänker jag främst på att ingen av Cigarini/Dessena inkluderades i dealen är något av en skräll. Annars är man van vid att andra klubbar roffar åt sig våra guldkorn ganska enkelt. Reginaldo har i redaktionens ögon många likheter med en annan omtyckt brasse på Ennio Tardini, som precis som Regi kom från Fiorentina och sedan gjorde sig ett namn i Parma; det är självklart Adriano vi talar om. Återstår att se om Reginaldo kan vandra samma väg som sin landsman för potentialen finns där, utan tvekan.

Tunga spelarförluster: Giuseppe Rossis frånvaro kommer nog bli kännbar men vi hoppas att Reginaldo kan fylla Joe Reds skor. Annars är det inte många andra spelare som saknas när säsongen går mot sin början.

Optimal startelva: Bucci; Zenoni, Couto, Falcone, Castellini; Dessena, Parravicini, Morrone; Reginaldo, Budan, Gasbarroni

Hetaste ligamötet: Självklart mötena med Juventus. I år får vi två extramatcher då vi lottats mot dem i Coppa Italia. Men det blir inte lätt; det är det aldrig när man möter nykomlingar. De behöver övertyga och lär vara extra motiverade.

Cihan Dalaba@jonas5oderstrom2007-08-14 17:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)