Lagbanner
Svenska Fans tippar serie A: Plats 8

Svenska Fans tippar serie A: Plats 8

Seriens fjärde bästa anfall kommer både överraska och leka med ett flertal försvar i Serie A när Udinese siktar mot Europa. För vem kommer hinna med Quagliarella, Di Natale, Asamoah och Floro Flores? Inte Maldini i alla fall.

Förväntningar inför säsongen: Höga, är otroligt nöjd med mercaton, något man kanske inte förväntar sig när vi tappat Iaquinta, Muntari och De Sanctis men jag tycker likväl vi är starkare nu än förra säsongen. Iaquinta är duktig och han betydde mycket men ibland blev det lite väl mycket att slå långbollar mot honom. Med Quagliarella får vi ett snabbare och mer varierat spel, dessutom tror jag han är en något vassare målskytt. Muntari svarade tyvärr för en riktigt svag säsong och blev utbuad av hemmafansen, hans utvisningar kostade oss många poäng dessutom, han behöver nog en nytänding, för utan tvekan är det en duktig spelare när han är i balans. De Sanctis svek gör att jag inte saknar honom alls, dessutom är han inte like bra nu som för några säsonger sedan, tror Handanovic/Chimenti kan ersätta honom mer än väl.

Våra nyförvärv ger oss en väldigt bred trupp mend många valmöjligheter, förutom Inter, Juventus och med viss tvekan Milan så har vi nog den starkaste anfallsbesättningen med Quagliarella, Di Natale, Asamoah och Floro Flores. Mesto tror jag kommer knacka på landslaget efter säsongen och i backlinjen finns otrolig talang i Zapata, Felipe (som äntligen är skadefri) och Coda. Marino har lyckats väl föra in 4-3-3 som känns härligt Udinese vänligt med full fart framåt och det har inte varit några spår av bråk eller
oroligheter i truppen. Tvärtom har flera viktiga spelare förlängt sina kontrakt, såsom Di Natale och Asamoah. Så det känns riktigt bra och förväntningara är höga inför säsongen.

Godkänd slutplacering: Sexa-sjua är godkänt men absolut inte lägre, med flyt och en riktig kanonsäsong är inte fjärdeplatsen något omöjligt mål men ut i Europa ska vi. Semifinal är realistiskt i cupen då storlagen brukar vila spelare där.

Styrkor: Anfallet lovar många mål, vi är inte beroende utav en spelare utan har fyra anfallare utav hög klass som alla är kapabla att göra omkring 15 mål. Dessutom tror jag Quagliarella kna höja sig ytterligare ett snäpp om han får vara skadefri. Bredden är annan styrka, några skador eller avstängningar kommer inte märkas av vilket känns skönt. Dessutom är nästan samtliga av våra spelare unga och under utveckling, så dom kan höja sig ett eller flera snäpp. En annan styrka är att vi slipper koncentrera oss på Europa den här säsongenm vilket bör ge oss en fördel mot slutet av säsongen gentemot våra konkurrenter, främst lag som Lazio och Fiorentina.

Svagheter: Bristen på rutin kanske kommer visa sig, nu när Natali har lämnat så är försvaret säkerligen det yngsta i Serie A, kommer dom stå pall i tuffa matcher när mycket står på spel? Dessutom så är innermittfältet ganska anonymt, utan någon ledstjärna men förhoppningsvis kliver någon spelare fram under säsongen och axlar Pizarros roll, som har varit saknad.

Frågetecken: Målvaktsposten har ändå vissa frågetecken, är Handanovic redo att bli förstamålvakt, det är ändå viss skillnad att göra bra ifrån sig i Rimini, när han spelade för Treviso så svajade det rejält. Som tur är har vi stabila Chimenti som back-up om Handanovic sviktar.

Utropstecken: Inler och Boudianski är två mittfältare jag tror mycket på, Inler är en tuff spelare som kommer ta över efter Muntari medan Boudianski glänste i ett mediokert Ascoli förra säsongen.

Intressanta nyförvärv: Givetivs namn som Quagliarella och Mesto, det visar att vi har hyfsade ekonomiska muskler, vi hade inga problem att buda över snåla Sampdoria när det gällde Quaglia och vi bjöd mer än Roma för Mesto. Inler och Boudianski tror jag kan överraska rejält och om Sanchez som är en ruggig talang får chansen så kommer det slå gnistor om honom, men troligen lånas han ut en säsong till.

Tunga spelarförluster: Visst är Iaquinta, Muntari och De Sanctis duktiga spelare som kommer att saknas, men som jag nämnt tididare så har vi ersätt dom på ett ypperligt sätt, men kanske lite frågetecken kring målvaktsposten. Natali var duglig men ingen större förlust och Montiel har lånats ut till Reggina för att få speltid.

Optimal startelva:
Handanovic
Mesto-Coda-Zapata-Felipe
Obodo-Inler-Boudianski (D'Agostino som alternativ)
Asamoah-Quagliarella-Di Natale

Hetaste ligamötet: Tyvärr så har vi inga derbyn, med Venezia nere i avgrunden så ekar det ganska tomt med konkurrrenter, vi ligger ju lite avsides till dessutom. Men matcherna mot Inter och Juventus är heta förstås, Juventus är avskydda i Udine efter flera kontroversiella matcher och Inter är det topplag vi spelat bäst mot den senaste tiden, vi var det enda laget som inte förlorade mot Inter förra säsongen. 

Johan Haage@jonas5oderstrom2007-08-17 07:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)